Bobnenje po bloku

dixi  

član od: 30.11.2005

sporočila: 208

29. mar 2008 16:43

Mislim, da bi bilo dobro, če si prečitaš zakon o javnem redu in miru ter stanovanjski zakon. Tam lepo piše, da stori prekršek tudi kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti. Za ta prekršek ne velja samo čas med 22.00 in 6.00 uro temveč tudi podnevi. Vsak lahko v svojem stanovanju počne karkoli, če s tem ne moti ostalih stanovalcev. Razna razbijaška dela in vrtanje pa tudi v nedeljo ali na praznike niso dovoljena ,razen nujna vzdrževalna dela. dixi

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

29. mar 2008 16:45

No, nam to ni uspelo, je bil hrup prenizek (smo merili, ker je določeno), pa je šlo za brušenje lesa za zasebne namene (ni bila prijavljena dejavnost ali kaj podobnega). katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

IČA  

član od: 9.1.2006

sporočila: 232

29. mar 2008 16:56

Elaphus  dobro si   me  nasmejala.

Kar se tiče hišnega reda, se mora vsak stanovalec   v svojem stanovanju obnašati tako, da ne moti drugih .

Drejček svojemu sosedu na vrata nalepi hišni red.

Lp

Iča

 

SonjaB  

član od: 9.1.2004

sporočila: 250

29. mar 2008 17:08

Drejček, ne vem, kako naj ti pomagam. Jaz ne bi kontrirala. Če bi vsakdo kontriral, kaj bi nastalo? Bi se dalo v takem bloku sploh še živeti? Lahko se tolažiš s tem, da pomisliš: otroci bodo kmalu odrasli in bodo nehali ropotati, lahko pa začneš (seveda, če ti je res neznosno) razmišljati o tem, da se preseliš. Tudi mi smo izbrali slednje. Bili smo v podobni situaciji. Od takrat je naše življenje pesem. Sonja

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

29. mar 2008 18:39

Eh ja... Vse to butanje nazaj se lahko pa res sprevrže v nekaj nemogočega. Mi imamo enega zelo zoprnega spodnjega soseda, ki ob najmanjšem šumu popeni in začne na vso moč butati in to tako, da se meni tresejo tla pod nogami. Najbolj na živce mi gre, ker ga razjari prav vsaka malenkost, ki pa ne moti toliko, kot potem on s svojim butanjem nazaj. Naprimer en sosed nad nami se tušira ob malce poznejših urah (11h zvečer) in mu pipa malce ropota. Pač mal šumi, jest sploh ne opazim več, pa čeprav sem takrat že v postelji in je vse tiho okoli mene. In za vsako tako stvar začne un spodi tolčt. Ampak to resno, tako močno, da se mi tresejo tla pod nogami. Se bojim, da bom enkrat čez njegov strop dol padla Pa da ne govorim, da gre isti sosed na živce njegovemu spodnjemu sosedu (torej 2 nadstropja niže od nas). Aja, enkrat je tudi ob eni poznejši uri tako zaklel, da se ga je pomojem slišalo čez pol bloka, pa se drugače ne sliši nič. Tko da upam, da ne boste še vi dobili kakšnega takega norca, ki znori že, če nekdo prestavi stol 2 nadstropja nad njim, ali pa še huje, da ne bote taki postali! Urša

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

29. mar 2008 18:41

Kaj pa sklic sestanka hišnega sveta? Tudi jaz sem mnenja, da kontriranjem ne pridemo nikamor. Mogoče starši teh otrok sploh ne vedo kaj mularija zares počne in bi bil zato sestanek najboljša rešitev. lp Vesna

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

29. mar 2008 21:01

fakin712 je napisal/a:
je bobnelo menda po celi bajti in to pri mojih kilah, ki jih nosim (elaphus bo že vedela, he he ). LP! fakin712

Hja, mi je presneto malo mar za kile, če se da s človekom fajn pogovarjat. Ker si me pa dregnila, si te bom pa pojutrišnjem temeljito ogledala in presodila, kako močno je bobnelo po bajti.

LP

cervus

nasha  

član od: 30.12.2006

sporočila: 477

29. mar 2008 21:31

Blagor nam za naše sosede, vsi smo imeli male otroke, pa je bilo ropotanja in cmeranja, pa je šlo vse mirno mimo nas vseh, ker smo bili v isti situaciji, pa vsi vse mirno sosedsko prenesli. Vse je odvisno kakšni ljudje živijo skupaj, pa predvsem njihova dobra volja sprejeti drugačnost svojih sosedov. Lp Nasha

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

29. mar 2008 21:49

Hiša ima najbrž upravnika. Strinjam se z Dixi. Stanovanje se mora uporabljati tako, da ne moti drugih stanovalcev in ob povzročanju normalnega hrupa.

Jaz bi napisla vljudno, anonimno pismo in ga dala v nabiralnik. Na koncu bi dodala, da sem se posvetovala s svojim odvetnikom in bom naslednjič poklicala policijo.

Če ne bo pomagalo, bi obvestila upravnika.

Merjenje hrupa je nehvaleženo. Videla sem rezultate treh sodnih izvedencev, ki so opravili meritve ob eni slovenskih avtocest, kjer že leta nihče ne more živeti. Vse meritve so pokazale dovoljen hrup. V zadnjih letih se je nivo dopustnega hrupa znižal, vendar je odločilno, v katerem času je bilo izdano uporabno dovoljenje. Vem, kje je ta objekt in tam ne bi živela za živo glavo ne. V dolgoletnih sodnih postopkih pa so ugotovili, da je primerno za bivanje. Toliko o pravnem reševanju problema.

V bloku, kjer živi moja prijateljica, se sliši, kateri program gledajo sosedje na desni, eni sosedje so jo zaprosili, da naj zjutraj ne vklaplja avtomata za kavo, ker jo sikanje vrže iz postelje. Gornji sosed ima tri živahne otroke, nočno izmeno in se mi je pritožil, da ne more spati zaradi dela pralnih strojev. Višek vsega pa je bilo neko poletje, ko se je nekomu v sosednjem bloku, nasproti stanovanja mojih prijateljev, zmešalo.Sedel je ob 7. zjutraj na balkon in raztegoval meh harmonike do večera. Ia, ia, ia. Sem bila slučajno na obisku, pa sem mislila, da se mi bo strgalo. Je pa to najbolj elitni blok v našem mestu, grajen že po Jazbinškovem zakonu.

Sama živim na podeželju. Cele noči ne spim zaradi lajanja 7 psov pri 11 hišah, urjenja motoristev na sicer mirni in neprometni cesti. Popenim, ker sosedje in njihovi gostje nenehno parkirajo na našem parkirišču, seveda brez vprašanja in se moram skoraj vreči na kolena, da nam dovolijo parkirati. Da ne omenjam gradbenih del obnove, ki se vlečejo zadnja leta. Vrstanje, razbijanje, mešalci za beton. Največjo frustracijo doživljam zaradi posega v javno cesto, na nepreglednem ovinku. Eden od sosedov je brez gradbenega dovoljenja pozidal ograjo za skoraj pol metra v cesto, točno na ostrem ovinku, si pripravil odtočni jarek za naslednjie pol mestra in cesto na ovinku zožal na 18 mojih stopal. Praktično je dvosmerni promet nemogoč. Kako besedo o tem, da v ulici sušijo cel voz sena kar preko ulice, potegnejo mrežo za odbojko preko ulice. Na srečo so koš za košarko, ki se ga je uporabljajo samo z ulice.

Si mogoče želite srečanja  s trpinčenim in popolnoma nesocilaizranim rotvajlerjem, ki že leta živi v kletki, kjer je zanj toliko prostora, da se lahko zasuče okrog svoje osi, na večni pripeki. Iz kletke gre samo na cepljenje. In nikoli več.

 

Aja, v torek sem na sodišči priča v kazenskem postopku zaradi ogrožanja z grabljami in drugih groženj. Me je pošteno strah.

 

Včasih mi gredo še ptiči ( ene tečen vrabec se je na srečo preselil k sosedom) na živce, da ne bi mislili, da je v individualnih hišah drugače.

Ljudje se pač vedejo do drugih kot da so sami na svetu.In najbrž velja za veliko soseščin. Stisneš zobe, ali pa ukrepaš. Za vse pa rabiš potrpljenje in živce.

 

F r i n a

klavdijaB  

član od: 31.3.2004

sporočila: 952

29. mar 2008 22:16

že par mesecev uživam v bloku. Pred tem sem stanovala v privat bajti, kjer je sosedov sin vsako soboto in nedeljo ali razpotegnil harmoniko ali na najbolj glasno navil radijo... parkrat po dvorišču prestavil traktor, nabijal gas na motorju.... čes, saj je vse naše in lahko delamo kar hočemo. sedaj sem v bloku in uživam v miru. Se včasih sliši katere sosede (tudi mi smo včasih glasnejši) a vseeno je celoten blok tišji, kot je bila prej samo ena družina. klavdija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti