Dugi otok

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

15. mar 2013 20:40

Hm.. vidim da je res slabo obiskan glede na to da ni komentarjev :)

 

lp

testeninca

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

15. mar 2013 21:15

Dugi otok je "zakon" zame še vedno in res si želim, da bi bil slabo obiskan še dolga leta. Ampak na žalost gre na slabše (zame) in na boljše (za domače ponudnike turističnih kapacitet).

Preberi moje komentarje iz prejšnjih let. Če guglaš kraj Luka, dobiš nekaj ponudnikov in za vse velja, da so do cca 150 metrov do obale, večinoma je namestitev skromna, od mojih prejšnjih komentarjev je novo le to,  da so odprli še eno konobico, kjer lahko tudi kaj poješ in prebereš časopis zjutraj. Ker kupiti ga pa v samem kraju še vedno ni možno. Ni priporočljivo it tam v prvem tednu avgusta, ko imajo krajevno fešto. Bivala sem v hostlu in v privat namestitvi, pišejo se Škare.

 

Ognjič

Renat  

član od: 27.1.2012

sporočila: 85

17. mar 2013 20:49

Midva sva bila na Dugem otoku kaki 2 leti nazaj, v mestecu Božava.

Plaže so resnično neverjetne, ampak je bilo do vsake treba z avtom. So takšne z borovimi gozdički in takšne sončne, brez kakršnekoli sence. Plaže so res raj na zemlji - sinje modro morje, lepe plaže, ampak več ali manj divje - torej brez tušev, wcjev ipd., le kak kontejner s palačinkami, sendviči in pivom. Naju to ni motilo - hladilko na rame, pa je blo :)

Ampak večerno oz. nočno življenje...no, ni ga. Mifva sva v prvem popoldnevu, še preden sva se nastanila v apartmaju obdelala vse gostilne (2 gostilni in slaščičarna). Trgovinici sta dve, tržnica pa...no, 2 stojnici - na eni sadje in na drugi kartice in brisače :)

Tako da ja...raj na zemlji, kot iz filma plava laguna (če ne bi bilo toliko Slovencev tam). Res čudovito, ampak odvisno kak človek si in kaj rabiš na dopustu. Midva greva rada dopoldan na ribjo tržnico in po zelenjavo, zvečer na pivo ali sladoled ter dolg sprehod v mesto in tega na Dugem otoku pač ni. Nama je že tretji večer ratalo grozno dolgčas ker zvečer res nimaš kaj delat, groza.

Za kako večjo družbo ali družine z mahjhnimi otročki je pa super. Predvsem plaža Saharun je za majhne otroke čudovita!

Aja, pa naravni park Telaščica na jugu otoka...res nepopisljivo doživetje!

 

Skratka priporočam, ampak odvisno, kaj hočeš od dopusta. Jaz priznam, da sem na tem raju na zemlji kar malo trpela.

 

 

 



Renat

Sporočilo je spremenil(a) Renat dne 17. 2013 20:53

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

8. jul 2014 18:36

Bo kdo med vami tu konec julija, da dam pivo v hladilnik?

syu

MarJak  

član od: 18.12.2009

sporočila: 11

11. jul 2014 11:57

Mi smo bili lani v kraju Veli Rat, s tremi otroki. Za nas lepo morsko doživetje, brez kiča, brez standardne ponudbe 'rive'. Zjutraj smo šli na kolo in naredili en krog do svetilnika in mimo kampa, nazaj grede v edini majhni trgovinici kupili vodo in kruh. Po zajtrku smo se praviloma vedno odpeljali do Saharuna, prečudovite peščene plaže. Tam je tako: če želiš ležati na ležalniku in pod senčnikom, je to ugodnost tudi treba plačati. Gospod, ki pobira za to ugodnost, se sprehodi po plaži okrog 11h, potem ga ni več. Tako da ob pravilnem načrtovanju dneva se lahko zgodi, da prideš tudi brez plačila do tega. Seveda pa lahko brez plačila ležiš na svojih blazinah. Gostinska ponudba je skromna, a je.

Čez opoldne smo se vračali v apartma, ki ga lahko samo priporočim http://www.dugiotok.hr/hr/object/apartmani-gasparovi

Vsak dan pa smo si ogledali še kakšno mestece ali obiskali še kako plažo. Tako smo nedaleč od Božave odkrili skrivališče za podmornice. Otroci so uživali.

Ob večerih nismo iskali stojnic in bučnega morskega utripa, ampak smo se odpravili na sladoled (v Velem Ratu ni slaščičarne, torej je to pomenilo po lučke v trgovino), potem pa domov in smo večer preživljali v družinskem vzdušju (družabne igre, pogovor) na terasi apartmaja. Nam je tak miren način ustrezal.

So nas pa opozorili, da voda iz pipe ni pitna. Kar pomeni, da smo vodo dnevno kupovali (kar 5-litrske plastenke). Iz neprijetne izkušnje smo se naučili tudi, da če so kje na Jadranu komarji, pa tam res SO.

MarJak

MarJak  

član od: 18.12.2009

sporočila: 11

11. jul 2014 11:58

Še to: velika večina turistov tam je Slovencev.

MarJak

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

11. jul 2014 13:06

Mar Jak hvala ti za tvoje vtise.

Jaz pa grem v eno uvalo precej odmaknjeno in komaj čakam.

syu

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

11. jul 2014 13:31

Mi smo bili pa v vasici Savar, zadnjih 14 dni julija. Nam je bilo super. Vodo smo imeli pitno in smo jo tudi pili cel čas. Tu živi celo ena slovenka, ki je pred leti priplula z jadrnico in ker se je jadrnica pokvarila so tu obstali ona pa se je odločila in tu kupila hišo ter ostala tu. Sploh ne gre več nazaj ker ji je tu tako lepo .

 

Dogajanja res ni zato ta otok ni primeren za vse.

Šli smo 1x v Sakarun, ampak zame ni čisto nič posebnega, lepši nam je bil Veli žal isto peščena plaža, najlepše pa uvale in skriti zalivi. Glede na to da se mož ukvarja s podvodnim ribolovom smo res raziskali skrite dela otoka.

Skrivališč za podmornice oz. vojaških skrivališč je pa kar nekaj.

 

Splača se videti: svetilnik, ki je paje najlepši najadranu, pa vojaška skrivališča, podzemno jamo, park Telaščica z zavetiščem oslov, klife, ki so vrhunski, slano jezero... Mi smo otok res raziskali tako da če te zanima še kaj mi piši.

 

Trgovine so pa za najnujnejše, luksuza neboš dobila, razen v glavnem mestu je malo bolj založena.

testeninca

syu  

član od: 10.9.2009

sporočila: 482

11. jul 2014 14:25

O hvala Testeninica.

Meni je gazda rekel, da oni  pijejo to vodo in sem si rekla da jo bom tudi jaz.

Midva bova vse kar opisuješ prelutala s kolesi, nisem pa vedela da je več teh vojaških skrivališč.

Midva bova v malem zalivu Dragove- torej morje šumi pod mojo teraso, to sem iskala zato komaj čakam.

Škoda da se ne bomo srečali. Kam pa gresta letos?

Midva greva vsako leto na drug otok, včasih se kam vrneva.

Moja vroča želja je Lastovo pa mi finance ne dovolijo.

syu

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

11. jul 2014 14:51

Tudi v Dragovih sem bila tako da poznam...

Letos gremo na Žirje, isto neobljuden otok in mir...

Tudi naša želja je Lastovo, pa ni ravno primerno ker je tam prepovedan podvodni ribolov in potem moj "nima nič od dopusta#.

Sva pa za naslednje leto gledala Premudo, pa Ravo to boš videla iz Dugega otoka (moj in kolega sta šla lani s čolnom lovit na Ravo).

Njegova želja je tudi Palagruža.

Sicer pa vsako leto drugam da, nekak mi je lepše več videti, spoznavati..

Mislim da imam doma celo karto Dugega otoka z vsemi znamenitostvi (ki jo je težko dobiti), če želiš mi piši na ZS pa ti jo skopiram in pošljem.

testeninca

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti