Ali se kdo spomni?

ferda  

član od: 1.10.2003

sporočila: 280

tema odprta - 4. mar 2008 18:41 | ogledi: 1.267 | odgovori: 4

nekaj sem brskala po svoji knjižici z recepti in naletela na recept za rafaelo pecivo. nimam pa napisanih natančnih navodil. vem samo da se prvo naredi svetel biskvit ali nekaj takega iz kokosa sladkorja in beljakov. to vse še gre samo se zatakne pri kremi ta ja sestavljena iz masla rumenjakov in sladkorja mislim da se krema zmeša skupaj nisem pa sigurna. ali ima kdo natančnejše podatke o receptu in sami izdelavi? lep pozdrav ferda

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

4. mar 2008 18:50

ali pa opcija "vsi recepti" pod rubriko recepti zgoraj levo, na strani 116 imaš vse možne variante Rafaello peciva in kroglic. LP Staša

ledenka  

član od: 1.3.2008

sporočila: 201

4. mar 2008 20:48

biskvit: 6 beljakov 25 dag sladkorja 15 dag kokosa 10 dag ostre moke 1 pecilni prašek Vse skupaj zmešaj in speci nato biskvit prelij s toplim mlekom. krema: 6 rumenjakov 15 dag sladkorja 2 zavitka vanilin sladkorja 5 žlic moke 4 dcl mleka 20 dag margarine mleko zavremo in dodamo rumenjake,vanilin sladkor,sladkor in moko. Ko se zmes ohladi dodamo margarino. biskvit premažemo s kremo in posujemo s kokosovo moko. ledenka

ferda  

član od: 1.10.2003

sporočila: 280

5. mar 2008 10:48

najlepša hvala vsem ki ste se potrudili in mi dali nasvet, zdaj si bom laže pomagala... grem delat. lep pozdrav vsem

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti