Slike od receptov

snezinka  

član od: 3.2.2008

sporočila: 60

tema odprta - 2. mar 2008 7:29 | ogledi: 9.321 | odgovori: 15

kako to da ni zraven receptov slik zraven,tako kot na coolinariki.a ne bi bilo fino?

snezinka

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

2. mar 2008 7:31

Vse kar boš naredila po tukajšnjih receptih poslikaj in pošlji, pa bo takoj več slikic.

jade

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

2. mar 2008 7:32

snezinka, si me pa nasmejala za navsezgodaj. Najbrz si opazila,da nekje slike so, nekje pa ne. Pac predlagam, da zacnes kuhat, pect, skratka pripravljat tiste recepte, ki se nimajo poleg slik in jih posljes. In potem bo kot na coolinariki vida70

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

2. mar 2008 8:19

Pa si opazila, draga snezinka, čigava je omenjena stran? Če ne, poglej spodaj desno na naslovni strani. Last velike firme, ki živi od proizvodov namenjenih prehrani.

Tale naša kulinarika pa je povsem druge vrste stran. Se pa nikakor NE strinjam, da ni fotografij. Pri nekaterih receptih jih je kar nekaj STRANI, kar nanese lahko tudi 100 fotografij. Če ne verjameš, se malo potrudi, pa boš našla tak recept.

VSE fotografije, ki so objavljene na naši strani (no, nekaj izjem je) so prispevale naše članice in člani, so torej amaterske, narejene z veseljem in srcem. Tako, kot nastaja naša stran, ki jo komajda malo z € podkrepijo sponzorji, oglaševalci, pa plačniki Plus paketa. Ostalo temelji na entuziazmu, veselju, srčnosti vseh, ki strani prispevajo, da je taka, kot je.

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

mambica  

član od: 29.9.2007

sporočila: 532

2. mar 2008 8:39

Ne vem, zakaj ste na Kulinariki takoj užaljeni, če kdo kaj pripomni. Tudi mene ste že zmleli, čeprav sem prispevala le svoje mnenje. Snežinka je članica šele mesec zdi, zato verjetno tudi ne more vedeti vsega. Nekateri recepti imajo ogromno slik, drugi pač nobene. Kar pa se spletnih strani tiče: v nasprotju s splošnim prepričanjem (mislim na izjave nekaterih članov), je meni KulSlo zelo všeč. Drugi kulinaričnih strani sploh ne obiskujem pogosto. Mambica

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

2. mar 2008 9:07

mambica: Jaz res ne utegnem da odgovarjam na vsako vprašanje tipa: Zakaj pa ni tega, zakaj pa ni onega. Posebej ne kadar kdo sprašuje v jamrajočem stilu. Predloge za izboljšave vedno sprejemam. Na tvoje včerajšnje vprašanje bi lahko prebrla v pogostih vprašanjih. Kot je napisala Rimljanka imaš strani, ki se morajo same plačevati in strani, ki jih imajo velike firme in so njihov "imidž", blagovna znamka, kar že hočeš. Ta stran je  iz prve vrste. Strani omogočajo 3 faktorji: Pridni uporabniki in denar za samo delovanje (kulinarika pokuri 600 gigabajtov prometa mesečno) ter denar za nadgradnje. Prvo ni dovolj ker tudi članstvo v društvu ali klubu stane, čeprav morajo potem člani še "delati". Če pa misliš da se v tem poslu vrtijo taki denarji, da imajo vsi člani uredništva lepe plače iz tega, dobiček se pa nabira na Kajmanskih otokih, se pa žal motiš.

Če povem še drugače, tistih nekaj oglasov na desni (strani kot vidiš niso čisto preplavljene z njimi) in dobra volja  plačnikov in potreba tretjih ter znanje in pripravljenost deliti z drugimi tistih, ki kaj koristnega prispevajo, omogočajo te strani. Po domače povedano, tudi za tebe v bistvu plačujejo drugi, zato tvoje vprašanje ne bo dobilo takega odgovora kot si pričakovala (da boš imela več zadetkov pri iskanju).

In ker vsebino v glavnem pišete vi (s tem recimo, da članke, ki niso sponzorski pišemo mi, v bazi je okrog 1400 naših avtorskih receptov ipd.), le ta ni zaklenjena. Dostopaš lahko do vsega! Zakaj bi ti pa moral omogočiti iskalec? Zakaj bi ti pa moral narediti, da lahko tiskaš na A4, A5 in še kako? Vsebino imaš vso, na iznajdljivosti ali pa srčnosti pa je, kako jo boš uporabila. Iščeš lahko po datumu, po črkah, po kateogrijah. Kaj bi še več želela brezplačno?

Tisti ki so veliko prispevali, so koristili tudi brezplačen plus paket, žal to še ni narejeno samodejno. Me pa vedno znova čudi, da nekdo, ki nerga (in tvoj včerajšnji zapis je bil nerganje, ne opomba), ponavadi nič kaj dosti ne prispeva. Tvojih 0 receptov in 43 komentarjev (večina zadnjih dni izraža le negodovanje) niso ne vem kakšen prispevek k boljši strani. Sedaj boš verjetno imela nos čisto do tal, ker nisem ne takten ne slinast.

Imamo pač poslovni model, ki očitno zaenkrat vsaj deluje, saj je Kulinarika.net na "trgu" že 10 let in ni ena stran, ki enkrat je, potem pa je ni več. K temu tudi pomaga članski denar!!! In res misliš da bi bilo članov še več, če bi imeli enake ugodnosti? Oz. saj so ti že drugi napisali, da bi bilo to zelo nepravično.

Upam, da sem ti vsaj malo pojasnil, to se sicer bolj nanaša na tvojo drugo temo z naslovom Plus paket  kot na to. S tem da se take stvari vpraša mene na ZS, ne pa odpira teme v forumu. Vsaj ne, če te potem odgovori bolijo.

Kar zadeva to temo je pa članica nekaj vprašala kar očitno ne ve kako se slike odpirajo ali pa je imela smolo, a je odprla tiste, ki nimajo slike. Imamo 8000 receptov in 6000 slik, vsak drug recept iz glave ima sliko. Rimljanka je pač razložila, da nimamo takega  poslovnega modela, da bi slike polnili profesionalni fotografi za profesionalen denar. Užaljen pa nisem niti jaz, niti Rimljanka, ampak kvečjemu ti, vsak kar izžareva iz tvojih zadnjih prispevkov.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

Agyness  

član od: 23.7.2010

sporočila: 28

13. feb 2011 12:25

Meni je KulSlo zelo všeč, ker je veliko receptov, spodaj koristna mnenja, pa tudi slik je kar veliko. Sama bi pa tudi objavila malo več slik, samo moram še ugotoviti kako jih spraviti na manjši prostor, ker skoraj vse presegajo prostor 3.91mb. Agyness Sporočilo je spremenil(a) Agyness dne 13. 2011 12:25

andreja m  

član od: 12.10.2010

sporočila: 1114

13. feb 2011 18:35

Jaz bi tudi dala sliko k receptom,pa ne vem kako.Ne vem niti kaj je jpeg,niti png,kaj šele,da bi znala dati sliko na trdi disk. andreja m

gogad  

član od: 28.4.2004

sporočila: 3697

13. feb 2011 19:02

Mislim da se je snežinka malo "zeznula",ni res da so na coolinariki povsod slike zraven receptov...Se tudi tam kuharji in kuharice trudijo ,kot pri nas..pečejo in kuhajo ,ter pošiljajo recepte in slike.Je pa drugače narejeno,kar ojaviš se takoj vidi...ne znam to strokovno povedat

Meni je kul.Slo.zakon,vsak dan sem tukaj vsaj enkrat...

lp goga

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

13. feb 2011 19:13

Pri nas se "takoj vidi" če objavite svoj foto album (zbirko slik neke teme). Nad bazo receptov pa malo "držimo oči", tako da Bojan obdela vse prispele slike, kar malce traja.

Administrator Jernej - V življenju potrebuješ le + +

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti