Vakuumiranje predhodno zamrznjenih suhomesnatih izdelkov

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

tema odprta - 28. feb 2008 8:25 | ogledi: 2.196 | odgovori: 2

Zanima me, če se obnese vakuumiranje suhomesnatih izdelkov, ki so bili zamrznjeni- konkretno slanina? Nameravam jo odtaliti, v sušilni omari dosušiti, vakuumsko spakirati in hraniti v kleti. Je možno, da zaradi predhodnega zmrzovanja  slanina ne bo obstojna?

LP, V.

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

28. feb 2008 15:50

Sohomesnati izdelki se praviloma ne zamrzujejo, saj zamrzovanje v kombinaciji s soljo pospeši žarkost slanine. Čeravno je zamrzovanje salam in ostalih suhomesnatih izdelkov precej razširjeno. Manj škode na mesu bi bilo, če bi ubrala obratni postopek. Kar se tiče slanine, pa je že sama po sebi zelo obstojna, če jo vakumiraš pa na hladnem pravgotovo drži skoraj leto dni. V tvojem primeru bi slanino iz skrinje jemal postopoma in jo zračno dosušil, saj obstaja precejšnje tveganje, da bo postala prav kmalu žarka. ati zlati

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

28. feb 2008 16:57

Žal mi je vse skupaj "skuhala" tašča, ki je bila preveč pridna in je vse razrezala na koščke ter spakirala v skrinjo medtem, ko smo bili mi na dopustu. Pozabila je, da smo kupili stroj za vakuumiranje prav zato, ker imamo v skrinji vedno premalo prostora.

Slanina je bila ravno prav suha, odtaljeno pa sem nameravala dosušiti zato, ker se mi zdi, da pride nekoliko mehkejša kot pred zamrzovanjem.

Torej mi ne preostane drugega kot slanino odtajati po potrebi.

Hvala za odgovor.

LP, V.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti