Nakupovalna torba

TESSA  

član od: 13.2.2008

sporočila: 18

tema odprta - 19. feb 2008 14:00 | ogledi: 4.905 | odgovori: 15

LEP POZDRAV. SEM NOVA NA FORUMU IN NE VEM , ČE JE ŽE KDO SPRAŠEVAL, KJE DOBITI RAZTEGLJIVO NAKUPOVALNO TORBO. NE VEM, KAKO NAJ JO OPIŠEM , DA SI BOSTE PREDSTAVLJALE. TAKE TORBE SO BILE PREDHODNICE PLASTIČNIH.

NEKATERE MREŽASTE SO BILE IZ NARAVNIH MATERIALOV- VOZLANE , KOT MAKRAME , NEKATERE PA IZ UMETNIH. JAZ BI TAKO TORBO ZELO RADA IMELA ZA V TRGOVINO. NAJLON VREČKE MI GREDO NA ŽIVCE , PA ŠE STRGAJO SE.

LEP POZDRAV

TESSA

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

19. feb 2008 14:19

Zložljive nakupovalne vrečke, v lepih barvah in tudi nasploh zelo estetske (bolj moderna izvedba), sem videla v LJ v blagovnici Nama na oddelku za gospodinjstvo pri blagajni. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/ Sporočilo je spremenil(a) katka lopatka dne 19. feb 2008 15:23:33

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

19. feb 2008 14:20

Evrospin jih je podarjal pred novim letom,če si nabavil za več kot 15€ in doplačal 1€. Drugače pa poglej v kakšnih večjih trgovinah,.. podarjal jih je tudi knorr,pa še nekatere večje trgovske hiše. Imam v avtu vedno kakšne tri,da lahko direkt s tekoče traku zlagam vanje,pa tudi meni gredo tiste polivinil sistem grozno na ž.,,,, anaeva

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. feb 2008 14:27

Meni gredo vrečke tudi na jetra, pa sem pred leti imela srečo: znanka z Dunaja mi je pustila platneno nakupovalno torbo od Spara. Izjemno močno platno in dvojni ročaji, v njo gre ogromno stvari in se ne strga, pa če je še toliko steklneic in pločevink v njej. Tu in tam jo operem, zato je prvotna barva že malce zbledela, ampak vrečka je res prva liga. Za steklenice sem si pa lani kupila zložljivo torbo z devetimi prešitimi predali, tako da se steklenice ne dotikajo in se ne morejo razbiti. To je šele praktična zadeva, pa tudi v tisti Sparovi platneni je zdaj še več prostora za druge reči, ko ni več steklenic v njej. Za zlato rezervo pa je v prtljažniku še tsita plastična nakupovalna košara.... Mamamia mamamia

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

19. feb 2008 14:30

Meni gredo najl. vrečke na živce doma... En čas me drži, da jih lepo zlagam, tako na trikotnik; potem je spet obdobje, da jih mečem stran. Jih je pa iz dneva v dan vse več in več v hiši. Za v trgovino najraje vzamem večjo košaro kupljeno v Merkurju ali pa stvari nadevam v škatlo in v avto. Pozdravček!

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

19. feb 2008 15:08

Dragička jaz vse te vrečke uporabim naprej.Ko lupim krompir ali kaj kar ne gre na kompost lupim na vrečko in vržem v smeti.Če so vrečke malo večje gredo v smetnjak v kopalnico ali Wc.Od čevljem ali drugih stvari ko pač dobiš vrečko zraven in so malo večje gredo v smetnjak v kuhinji.Vse ostale manjše vrečke pa gredo tudi za pobiranje pasjih kakcev.Tako da meni teh v bistvu naživce vrečk kar sproti zmanjkuje. anaeva

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. feb 2008 15:26

Jaz sem še v prejšnjem stoletju enkrat kupila eno ogromno usnjeno torbo v trgovini z blagom iz Azije (intershop se je temu nekdaj reklo). Je bila neverjetno poceni in sem mislila, no, za eno sezno bo, pa se ta torba kar ne da. Imam tudi zložljivo torbo iz gumiranega platna - to pa za nedajbože situacije nosim kar v torbici. Sem razmišljala tudi o nakupovalna torbi na koleščkih (v česti uporabi na intenerarju do lj.tržnice) pa sem empirično ugotovila, da je za ljudi, ki smo višji od 180 cm, prekratka. Vendelina jr.

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

19. feb 2008 15:31

Torbo na koleščkih sem tudi jaz imela, ampak sem jo dala "na hladno". Ko sem v trgovini ali na tržnici nabasala stvari, prišla do avta in potem... glej ga zlomka, nisem mogla dvignit in dat v prtlažnik. Pozdravček!

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

19. feb 2008 15:43

Aneva, tudi pri nas male vrečke "recikliramo" tako, da z njimi pobiramo pasje kakce - za vsak slučaj z dvema, če je slučajno kje kakšna luknja.

Takih vrečk, po kakršnih povprašuje Tessa, že dolgo nisem videla nikjer. A tudi tiste, niso bile vse v redu. Nekatere so kar hitro razpadle, zlasti če  smo jih sami izdelali doma. Morda se bo še katera spomnila, kupil si plastično nit, jo navil okrog kosa lesa   in vozlal. Do ročajev je šlo vse v redu, od tam dalje pa kakor je bil kdo spreten. Meni niso bile všeč, ker niso obdržale nobene oblike. Zlasti steklenice so se rade zvračale na vse strani.

Sedaj imam v avtu kartonsko škatlo, do avta pripeljem robo v vozičku, na tržnico grem pa z ribniško cajno ali eno veliko "malho" iz jeansa, ki sem si jo sešila sama.

Cila

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

19. feb 2008 16:13

Nekoč, zdi se, da je tega že davno, se mi je na Silvestrovo sredi nakupovalnega centra odtrgal ročaj na madžarskem samsonajtu. Srebrna penina je šla v maloro, stala sem sredi luže, vsi so me gledali, saj se je razbila s precjšnjo eksplozijo ( kaj ste pa mislili, C02, ne). Osramočena sem stopicala sredi luže, seveda v najvišjih petah in s težavo pobirala steklene koščke. Čistilke od nikoder, pa tudi kasneje je nisem našla.

Najprej sem se založila s platnenini vrečkami. Sedla sem za stroj in jih nekaj sešila sama, take res luškane. S kovinskimi  očkami ( luknjicami) z okroglimi špagicami za ročaje, pa našitkom. So bile videti kot prave. Nekaj belih, iz močnega platna, nekaj iz ostankov jeansa. Slednji so dobili ploščate ročaje, da ne režejo v rokice.

Nekaj sem jih razdelila, sama pa svoje modele dopolnila z modelom:v dvojno vrečko iz nepremočljivega platna, ki se sama zloži v žepek, ki ga našiješ na prednji strani torbe. Pred kakim letom sem iz Interspara prinesla kup enobarvnih vrečk iz umetnega materiala, v malih etuijih, ki se pripnejo na samo torbo. Za smešen denar, ker so jih znižali. ( Jih nihče ni hotel kupiti.) Od takrat so vedno z mano, za pol škatle čikov prostora zasedejo. Sem pa z njimi opremila svojo (hvaležno) socilano mrežo. 

Imam tudi torbi na koleščkih, ki se zloži v malo večjo torbico, ki se obesi na ramo. Pri transportu pa zgledam ko Šoštanjski koši, ki nastopajo na karnevalu: težje se vidi, kdo koga vleče, ker nastopi Vendyin obratni problem.

Svet rešujem tudi tako, da že v trgovini odklonim silno količino vrečk, ki mi jih namenijo blagajničarke. Že res, da jih nekaj zložim na trikotnike, potem pa gredo v ponovno kroženje - kot vrečka v košu za smeti, kot vrečkica za rabljene pleničke in podobne higienske zadeve. Večina pa odroma od hiše s presežki našega  vrta.

Nekaj jih, prijazno zložene, dam komu, ki mu jih primanjkuje.

Tisto, po čemer sprašuje Tessa, pa se imenuje "mreža". Se jih spominjam iz otroštva, izdelale so se na štirih žebljih iz debelega laksa, zdaj vem, da je to en od vozlov, ki se uporablja pri makrameju. Ker sem bila še premala, da bi jih delala sama, ne morem pomagati pri navodilih.

Vprašaj na Otok zakladov, kjer so prijazne ustvarjalke, najbrž ti bo kdo pomagal.

 

Vsekakor sem pa bolj navdušena nad torburino, ki nima lukenj, iz katerih bi padele  drobne stvari.

 

F r i n a

krokodilček  

član od: 6.10.2007

sporočila: 144

19. feb 2008 16:18

niso glih take kot želiš, pa vendar praktične in se zložijo, da nastane torbica...., če se ne motim jih je mama kupila preko nekermana, moda plus.....vglavnem preko teh katalogov probaj pobrckat po netu mogoče še uporaben nasvet: kaj , če bi probala vrečke za zamrznjene izdelke, te so močnejše?? krokodilček

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecNikita
Kaj jutri za kosilo?gobica1402
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti