Mnenja o receptih

tema je zaklenjena

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

16. feb 2008 18:35

Sam še vedno čakam kakšne pripombe o napakah na ZS, pa nič nisem še dobil. Če gre za kakšno napako v receptu je najbolje poslati avtorju ZS, saj večina avtorjev  potem popravi.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

16. feb 2008 18:58

Ja, saj sem mislila, da bi pač avtorjem na ZS poslali. Sva usklajena.

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

16. feb 2008 19:09

eh ko sem spodaj pod recept "krema pasticera" napisala da pac to ni ta krema, ker pac tej kremi ni dodati smetano me je avtorica sku*cala, ces da je tak recept dobila bla bla bla! no jernej se tebi povem, da tiste sestavine niso ta prave za cremo pasticcero!! ycrna

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

16. feb 2008 19:40

ycrna: Sem si prav namensko zdaj ogledal tole. Anamarija je dodala da je recept narobe napisan, avtorica ga je popravila. Potem si ti napisala da sem notri ne sodi smetana po tvoje in ona je odpisala, da je tak recept dobila iz Italije in da je dobro, naj se imenuje tako ali drugače. In prav nikjer ne vidim, da bi te sku*cala. Ona je pač dala tak recept, ti si napisala svoj komentar, kaj daš ti in zame tu ni nič spornega.

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

16. feb 2008 20:00

Ja, in če bi bila notri smetana, bi se očitalo, da je recept prepisan, tako, da nikoli ni prav karkoli napišeš.

Tudi jaz ne bom niič več opozorila, opravičujem se vsem tistim, ki sem jih morda prizadela, vsekakor ni bil to moj namen.

Lep večer vsem še naprej!

Anamarija

Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 16. feb 2008 20:01:17

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

16. feb 2008 20:01

Jaz pa res včasih vidim kako tako napako, ki bode v oči, pa pošljem ZS. In ne vem, če je bil že kdo kdaj užaljen. Upam, da ne. Enkrat se je zgodilo, da sem iskala en recept, in brez pluska sem dobila samo enega ven in še ta je bil čisto nekaj x: pisalo je namreč kUrenčkov sok ali nekaj takega. Poslala sem ZS Jerneju, ki je popravil. Pa tudi droPtine so me nekoč zmotile, sem poslala avtorici ZS in je popravila. In ne, nisem zato tukaj, da popravljam slovnične napake, ker ne bi imela kaj drugega početi. Daleč od tega. Ponavadi spregledam napake, če me pa RES nekaj zmoti, pa pišem ZS. Upam, da ni kdo užaljen. Verjamem, da se vsi trudimo po svojih močeh. Le tako naprej, kajti ta forum je res lepo brati! Atina

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

16. feb 2008 20:10

Atina: Takoa pomoč je vedno cenjena!

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

16. feb 2008 20:13

Mene pa bolj "moti" (no v resnici ne zares, ker vsak lahko dela kar hoče, meni pa tudi ni treba brati vsega...) to nabiranje receptov. Npr. en recept za torto, pa vsaka slika objavljena pod drugim - novim receptom, enkrat torta medvedek, drugič torta rožica (imena so namenoma izmišljena), sestavine so pa iste, seveda od istega avtorja. Upam, da ta dobi na koncu vsaj kakšno diplomo, ker je poslala toliko receptov Joj, pa brez zamere prosim.... Lep pozdrav matilda

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. feb 2008 20:25

Imela sem srečo, da mi je bilo pred mnogimi leti dano, da sem pridobila zadostno popotnico z znanjem o pravilih slovenskega jezika. Kar pa ne pomeni, da ne delam napak, čeprav se trudim.

Nekaterim od nas je bilo dano, da napišejo računalniški program, brez problema knjižijo stroške, druge šivajo odlična oblačila, spet naslednji kuhajo čudovite obede za množico ljudi. Teh ljudi ne dosegam v njihovem presežku znanj, sem pa jim hvalžena za vse nasvete, zlasti pa za recepte, ki so jih pripravljeni deliti z nami, tudi z mano.

Vidim, da prihaja do nekaterih napak, nekatere so pomembne, druge pravzaprav nepomembne, ene spadajo v družino error type, druge so lapsus butale. Pri vsej tehnologiji, ki nam je na razpolago, pri tem mislim na možnost zasebnih sporočil avtorju, sporočil uredniku preko ZS ali emaila, se mi zdi nekorektno izpostavljanje tistih napak, za katere želimo popravke in tolmačenja , pod recepti.

Vzemimo sodelovanje na tem portalu kot del zabavnega dela našega življenja, ne pa kot nenehno prežo, da popravljamo druge.

 

Čeprav je naše znanje precej boljše in neznanje še tako štrli iz kakega besedila.

F r i n a

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

16. feb 2008 20:40

Sedaj sem šla še enkrat gledat tisti recept za Panaccoto in če prav vidim so se nekatera mnenja "čudežno izginila". Tako, da nekomu sem očitno "stopila na žulj", s tem, ko sem opozorila na problem, ki me moti! Se strinjam, da je prav, da te kdo opozori, da si se zmotil, moti me pa način, kako to nekateri naredijo! Nekateri znajo biti prav žaljivi in to ne sodi na tak prijazen kulinarični portal! Sama sem mnenja, da neke žaljive kritike na račun slovnice, ne sodijo pod rubriko Mnenja o receptu, ker to NI mnenje o receptu, ampak je mnenje o pravilni rabi slovenščine (ali drugega jezika) in slovnice. In to tja ne sodi! Če koga kaj moti o receptu ( pa naj bo to slovnica, uporaba narečnih besed, pomankljiva navodila v receptu....) predlagam naj na to opozori Jerneja, Rimljanko ali Bojana na ZS in naj oni to v ozadju še enkrat prečekirajo, oziroma naj na ZS opozori avtorja objavljenega recepta. Še enkrat ... na ZS! In to, naj bo to in konec besed! Mijan

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti