Epidemija na koroškem

seherezada  

član od: 19.11.2006

sporočila: 256

tema odprta - 4. feb 2008 22:14 | ogledi: 1.895 | odgovori: 6

oroški grozi epidemija Ravne na Koroškem | 4.2.2008 | J.D./D.V.

Vsi, ki so se v soboto zabavali v diskoteki Rožmarin v Ravnah na Koroškem, naj se zglasijo v bližnjem zdravstvenem domu.

Večina mladih v Ravnah na Koroškem je zaradi strahu pred morebitno okužbo poiskala pomoč pri svojih zdravnikih. Na recept so dobili antibiotik. Na Ravnah na Koroškem vladajo izredne razmere. Koroški radio poziva vse mlade, ki so se v soboto zabavali v diskoteki Rožmarin, naj nemudoma obiščejo bližnji zdravstveni dom. V omenjeni diskoteki je bila pustna zabava, kjer se je zabavalo od 200 do 300 ljudi. Med njimi je bila tudi mlada Nemka, okužena z bakterijo meningokok, ki povzroča gnojno vnetje možganskih ovojnic. Bolnico so odpeljali v celjsko bolnišnico in je trenutno v komi. bakterija meningokok

Zgodnji simptomi bolezni so nagel izbruh bolezni, zvišana telesna temperatura, razdražljivost, tesnoba, glavobol, bruhanje ter spremembe na koži. (Foto: Kanal A) Meningokokna sepsa je smrtno nevarno bolezensko stanje, ki se brez ustreznega zdravljenja praviloma konča s smrtjo. Zgodnja in pravilna diagnoza ter takojšen začetek zdravljenja bistveno izboljšajo prognozo in odstotek ozdravljenih. Bakterija se prenaša kapljično, zato obstaja možnost, da so se okužili tudi drugi. Znaki okuženosti so povišana telesna temperatura, bruhanje, slabost, hud glavobol, izpuščaji na koži, pogosta je koma in prizadetost srca.

seherezada

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

4. feb 2008 22:23

Jaz sem bila tam v petek, v soboto pa ne, čeprav sem nameravala, pa hvala bogu nisem šla. Sem pa bila v stiku z ljudmi, ki so bili tam v soboto, tako, da nisem najbolj pomirjena.

Saša

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

4. feb 2008 23:14

Tole je šeherezada  dopolnila v očitno podvojeni temi, zato koipiram sem in ono temo brišem:

Malo nerodno sem prekopirala stran od pop tv semkaj. Vendar je bolje zvedeti iz "amatersko prekopiranega" , članka, kot pa sploh nič vedeti in se izpostavljati nevarnosti. Upam, da boste razbrali, predvsem Korošci, da nam grozi epidemija in da se moramo samozaščititi.Držim pesti, da ne bo kaj hujšega in tudi, da se punca čimprej zbudi iz kome.

rimljanka - zasebno mnenje

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

5. feb 2008 3:49

Joj, to pa se hudo sliši. Upam, da ni tako kritično in da bo še vse v redu. Držim pesti!

Kyara

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

5. feb 2008 6:10

.. obstaja možnost, da so se okužili tudi drugi...

Torej, brez nepotrebne panike in z primerno mero zdravorazumske previdnosti.

rimljanka - zasebno mnenje

Tarja83  

član od: 17.11.2006

sporočila: 273

5. feb 2008 6:39

Zaposlena sem v trgovini v neposredni bližini dotične diskoteke (ista stavba, en meter med vhodoma) in naj povem,da je bilo vceraj v zdravstvenem domu na Ravnah gužve, kot že dolgo ne. Mladina,ki je prihajala od zdravnika v našo trgovino pa je to sprejemala zgolj z nasmehom na ustih, medtem, ko so bili starši nekolko vznemirjeni. Zopet je bilo dokazano kako brezskrbno se mladina odpravlja ven in ne misli na morebitne posledice. Ne pravim,da morajo biti na kaj takega pripravljeni, pač pa pravim, da se mi ne zdi prav kako so to sprejemali. Sama sem stara 24 pa v soboto zaradi celodnevne službe nisem šla v omenjeno diskoteko in vesela sem,da je tako. Da je sedaj nastala taka panika, razumem, ne razumem pa zakaj noben ne paničari, ko mladina šlepa hektolitre alkohola od parka pa po celih ravnah in prepričana sem, da se to dogaja v vseh krajih.Ne vem, tu bi se morali starši malce vprašati kje se potikajo njihovi otroci vsak petek in kaj BI se utegnilo zgoditi....tu je mišljen vsak konec tedna, vsaka zabava in ne le pripetljaj,ki se je zgodil to soboto. Lp Tarja83

alenka5  

član od: 24.2.2006

sporočila: 196

5. feb 2008 8:13

To z alkoholom je res zaskrbljujoče. Ne vem, kako je v drugih krajih po Slo., zdaj čujem da je tudi na Ravnah podobno kot v Celju. Tudi v Celju mladina vsak petek tovori zaboje alkohola v mestni park in se tam naceja in praznuje konec tedna, kot da je zadnji, potem pa pozno popoldne in zvečer vidiš mlade ljudi, ki kolovratijo okrog pijani, da jih noge ne držijo več - pa ni razlik - tako dekleta kot fantje. Ja, težko je razumeti, ali je res tako prijetno bit pijan in bruhat pa imet mačka cel vikend, kaj res ni drugačne sprostitve in zabave. lp alenka alenka5

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti