Stanovanje ali hiša

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

7. feb 2008 8:44

KAM je pač povezan tudi z ZAKAJ. Tako pač je, *Etka. Če sprašuješ, pač dobiš odgovore. Odločiti se boš morala (no ja, se bosta morala) sama.

rimljanka - zasebno mnenje

PISTACIJA  

član od: 7.1.2007

sporočila: 105

7. feb 2008 9:50

Etka, dejstvo je, da ti želiš na SVOJE oz. biti sama s fantom. Vsa podpora! O vseh prednostih življenja s taščo v hiši z velikim vrtom pa raje ne bom ... Super je, ko je otrok bolan, pa ga lahko pustiš doma in greš v službo. Vse ostalo pa ---. Samo to: če imaš stanovanje moraš skrbeti zanj, voditi gospodinjstvo in racionalno uporabiti prostor, če imaš hišo, ki ima po možnosti še vrt in zelenico moraš pa ravno tako skrbeti za notranjost hiše, ko to pošlihtaš, te pa čaka še zabava na vrtu. Se pa zgodi, da morda na katerem koncu vsega ne dohitiš... Pa lahko te vleče ven, pa ravno dobiš obisk, ko ti je notri ostala bomba. Ne rečem pa, da seveda ne gre tudi oboje. Razmisli, koliko časa boš imela oz. kaj si bolj želiš. Dokler si sam, realiziraš plane, ko so tu otroci, zahtevajo svoj čas in njihove potrebe so nepredvidljive. Če te zraven doleti še služba z deljenim delovnim časom, se pa vprašaj. Želim ti vso srečo, pojdi na svoje, samo v tem trenutku ne pričakuj gradove v oblakih. Tisti, ki mislite, kako je fajn kupit starejšo hišico in jo prilagodit svojim potrebam, pa samo polagam na srce, da pazite, da vas ne bo stala več kot novogradnja, pa še nikoli ne boste imeli tako, kot bi moralo biti. Poznam vsaj 10 ljudi, s katerimi smo si dokaj blizu, ki so se nasankali. Govorim o višjih ciljih, za osnovno življenje pa smo lahko hvaležni, da imamo streho nad glavo, da smo na suhem, toplem in da ne stradamo. Srečno in lep pozdrav vsem. Pistacija PISTACIJA

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

7. feb 2008 10:51

rimljanka je napisal/a:

KAM je pač povezan tudi z ZAKAJ. Tako pač je, *Etka. Če sprašuješ, pač dobiš odgovore. Odločiti se boš morala (no ja, se bosta morala) sama.

rimljanka - zasebno mnenje

 

Sem hotela samo reči, da jaz že vem zakaj in da ni treba debatirat o tem.

blažkaa  

član od: 8.5.2007

sporočila: 775

7. feb 2008 11:04

Joj, tudi sama sem "sanjala" o hiški, a po vsem prebranem sem prepričana,da bomo kar lepo ostali v stanovanju. Morda ga nekoč zamenjamo za malo večjega, nikoli se ne ve. Saj tudi sama poznam nekaj ljudi, ki so se celo življenje odrekali in gradili hiško svojih sanj, a otroci so rastli kot samorastniki, partner si je pa na koncu našel drugo partnerko oziroma sta si z ženo postala skozi leta in leta gradnje popolna tujca, ki sedaj živita eden mimo drugega. Na srečo imajo starši vikend ob jezeru zato si tam spomladi in poleti polnimo baterije, jeseni in pozimi pa se "cartamo" doma. Na toplem. Sonček se kaže. Želim vam lep dan blažkaa

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

7. feb 2008 11:54

Etka, na tvojem mestu, s tvojo željo po svobodi in neodvisnosti, bi čimprej našparala za eno manjše stanovanjce, dokler sta le dva je tudi garsonjega za silo, ni treba, da je najnovejša in najdražja. Tudi tisti, ki smo sedaj v hišah, smo morali nekoč tako začeti. Potem pa počasi prihraniš za dodatno sobo ...

Seveda, vsega tega ne moreš doseči brez odrekanja, dostikrat kar velikega. Je treba ves denar, ki ni nujno vezan na preživetje, dati na kupček in ga po možnosti sproti še plemenititi. Druge rešitve ni.

Kot je napisala mamamia: kdor hoče, bo našel pot ..

Cila

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

7. feb 2008 12:02

Skozi prebiranje te teme ste me najprej prepričale, da je najbolje imeti hišo. Potem se je pa tehtnica prevesila in mislim, da bo res najbolje, da pohitiva in si izbereva eno stanovanje. Za 2,5 ali 3 sobno staro stanovanje bova že napraskala denar. Nama bo veliko lažje, saj je težko graditi ali pa urejati hišo, če si cele dneve v službi. Če bo pa kdaj v prihodnosti priložnost, želja in finance se bova pa v hišo preselila.

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. feb 2008 13:27

Vama želim veliko uspeha pri financiranju bodoče nepremičnine in življenja nasploh. To isto želim tudi sebi in vsem ljudem. Denar ni vse, je pa fino, če ga ne zmanjka. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti