Počitnice rimini

La_Rosa  

član od: 15.2.2011

sporočila: 79

11. avg 2011 7:52

Pozdravljeni  !

Da ne odpiram nove teme, bom svoje vprašanje umestila kar sem. In sicer, me zanima kaj o Ravenni, Riminiju in Anconi ter tamkajšnji okolici. V drugi polovici septembra naj bi se tja odpravila. Najdlje do Ancone, ker naj bi od tam potem šla s trajektom v Split.

Torej zanima me kaj se splača videti v omenjenih mestih oz. v njihovi okolici ? Verjetno bova obiskala Mirabilandio, pa sigurno tudi San Marino. Mogoče tudi ogled tematskega parka Italia in Miniatura ali Oltremare - oba delujeta zelo zanimiva. Kaj pa drugega kaj takega - kakšni naravni parki, kakšen dober muzej, ... ? Katero mestece na tej poti si je še dobro ogledati ?

Kakršnakoli informacija bo dobrodošla.

 

 

La_Rosa

La_Rosa  

član od: 15.2.2011

sporočila: 79

22. apr 2013 18:55

Pozdravljeni !

 

Že pred dobrima dvema letoma sem zastavila vprašanje o Riminiju in okolici, ampak takrat ni bilo nobenega odgovora, pa tudi takrat nisva šla tja na potepanje. Greva pa sedaj za prvi maj, hotela prav danes rezervirana. Bo pa relacija Ravenna - Rimini - San Marino. Greva v par zabaviščnih oz. tematskih parkov, pa tudi našteta mesta in še nekaj drugih si bova ogledala.

Torej, če ima kdo kakšno priporočilo za še kaj, kar ni za zamudit v teh krajih oz. bližnji okolici, se priporočam

 

La_Rosa

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

22. apr 2013 18:59

Pred mnogo leti je bila meni zelo všeč Chioggia, posebej še njena tržnica. kako je danes, ne vem, je od takrat minilo kar nekaj let.

rimljanka

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

22. apr 2013 19:35

Ne vem, kaj vaju zanima, o Ravenni in Riminiju si si najbrž že vse prebrala, zase vem, da bi iz prvega mesta obvezno šla na izlet v Comacchio, iz drugega pa  v Urbino.

Uživajta!

lp

mzm

La_Rosa  

član od: 15.2.2011

sporočila: 79

22. apr 2013 20:25

Kaj naju zanima ? Fanta zgodovina, mene narava, obema pa je všeč lahkotno pohajkovanje po mestih in postanek v katerem izmed lokalčkov ali na kakšnem trgu ter opazovanje mestnega utripa. Aja, pa nora sem na tržnice Tako da poskušava v najinih potepanjih vse to združiti.

 

Chioggia zgleda zanimivo, če bo čas, se ustaviva.

Postanek v Comacchiu je tudi v itinerariju ter obisk naravnega parka delte reke Po. Brala sem tudi o nekih ekskurzijah z ladjicami po tej delti. Ima kdo kaj izkušenj s tem oz. s samim obiskom parka ?

Drugače pa je še v planu Mirabilandia, Oltremare in Italia in Miniatura ter ogled mest Ravenna, Rimini, San Marino.

La_Rosa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti