Gotova jed-zamrzovanje

terlikar 1  

član od: 10.3.2005

sporočila: 994

27. jan 2008 20:06

Odtaljena in nato toplotno obdelana živila (kuhana,pečena...) lahko brez skrbi ponovno zamrzemo. Pomembno pa je , da pripravjeno jed kar najitreje ohladimo (najkasneje v 6 urah na 2-4 st), pred uporabo pa pregrejemo na najmanj 65 st.Z tem se izognemo pretiranemu razmnoževanju škodljivih mikroorganizmov (salmonela) ,nad 80 st pa skoraj vse uničimo.Brez moči smo edino pri sporah (toksinih) ki jih nekatere redke bakterije izločajo (botulinum...)

Zoja,tvoj link poznam iz prakse , pa primer ki ga je opisal zuzek ni omenjen nikjer.

Bernarda

zoja2  

član od: 16.12.2007

sporočila: 258

27. jan 2008 20:18

Evo, jaz nisem iz te branže, zato verjamem, kar preberem. Seveda tega vedno tudi jaz ne upoštevam, kot še veliko stvari, za katere sem prepričana, da mi ne koristijo. Jaz sem hotela samo povedati, kako to pišejo tisti, ki se na to baje spoznajo in navajajo vire za svoja pisanja. Res je, vsak za sebe bo delal tako, kot misli da je za njega prav, zato tudi vedno napišem "menda, baje, tako pravijo..." in nikakor nimam namena nikogar prepričevati, da je ena sama prava resnica. Ljudje smo različni, zato tudi jaz rada slišim različna mnenja. Vendar nikoli ne "popljuvam" drugače mislečih, ampak iz mnenj drugih vzamem samo tisto, kar se meni zdi pametno. zoja2

zuzek  

član od: 1.12.2006

sporočila: 120

27. jan 2008 20:23

...ste me potolažili....hvala, lp zuzek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti