Sadje kako drugače

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

28. jan 2008 11:58

Moj tudi ne je sadja, razen grozdja,sprešanega v vino, pa kaj? Tu in tam morda poje kakšno mandarino, občasno pa ima obdobja, ko  si stiska sokove. Že ve, kdaj mu kaj paše.

Tako da, Jerča, pusti ga, naj si sam izbira, občasno pa mu pripravi kak pisan sadni krožnik, pa malo orehov zraven in čokolade: recimo na kolobarje narezan kivi, na krhlje razdeljena mandarina, banana.

Ali pa izdolbi polovico svežega ananasa in jo napolni z zrezanim drugim sadjem, pomešanim s koščki izdolbenega mesa ananasa. Morda ga to prepriča.

 

Pa ne se razburjat, ker so ti rekle, da ga pusti na miru oziroma ker nisi dobila samo odgovorov, kot ti edini ustrezajo. Ne moreš pričakovati, da ti bomo kar dale recept, da bo začel jesti sadje, tako preprosto to ne gre.

Upoštevaj torej, kar ti ustreza, nad ostalim se pa zamisli, niso tako napačna mnenja. Mamamia

 

 

mamamia

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

28. jan 2008 12:10

mamamia je napisal/a:

Moj tudi ne je sadja, razen grozdja,sprešanega v vino, pa kaj? mamamia

Moj je tudi tak. Drugače pa se sploh ne obremenjujem s tem. Gre tudi meni na živce, da bolj malo vitaminov iz sadja dobi, zato pa poje toliko solate, da si mislit ne moreš. alexis

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

28. jan 2008 13:17

Vendelina jr. je napisal/a:
Jerča, dragica, če se bojiš slišati odgovore, potem ne vprašuj. Če tvoj partner ne mara sadja, ga pač ne mara. Človek je polnoleten, opravilno sposoben in konec koncev sam razpolaga s svojim telesom, tako kot vsi ostali. Spoštuj to. Ko bo ugotovil, da potrebuje vitamine, si jih bo že na nek način vnašal. Če mu boš ti težila za vsak sadež posebej - potem bo pač jemal vitamine v kakšni drugi kombinaciji in to tako s hrano kot tudi z družbo - ker babnice, ki vsak dan gleda človeku v usta, tega nihče, ki da kaj nase, dolgo ne prenaša. Vendelina jr.
se podpišem tudi jaz pod tole anaeva

jessy6  

član od: 13.2.2006

sporočila: 764

28. jan 2008 13:54

Jerča, tudi jaz te popolnoma razumem in bi na tvojem mestu ignorirala vse, ki imajo neumesne pripombe v stilu - dovolj je star itd. Tudi moj dragi ne mara kaj dosti sadja, ampak ga je, ker ve, da je to dobro zanj. No, odkar imava sokovnik, mu uživanje sadja in zelenjave in več muka, ampak užitek. Pa tudi vse druge oblike, ki do bile omenjene, do učinkovite. Naj pripomnim, da tukaj ne gre za to, da bi mu gledala v zobe in se obnašala kot mama. Gre za skrb in popolnoma nič drugega. Težko je, če ti hrana, ki je zelo zdrava in priporočljiva ne gre po grlu. Če je to tvoja draga oseba, bo vsak po mojem mnenju naredil vse, da bo rešil problem in ne samo rekel: ah, saj si dovolj star! Mislim, da je lepo in prav, da se poišče alternativa, pa ni važno s katere strani že pride ideja zanjo. jessy6

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

28. jan 2008 14:23

jessy6 je napisal/a:
Težko je, če ti hrana, ki je zelo zdrava in priporočljiva ne gre po grlu. jessy6
A se je zato treba mučiti? Ali je zaradi tega v imenu "ljubezni in skrbi" primerno (dovoljeno, upravičeno) izvajati psihično nasilje nad komerkoli? Vendelina jr. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 28. jan 2008 14:24:19

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

28. jan 2008 14:47

če ne mara sadja, pa naj pač je zelenjavo!

LP

cervus

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

28. jan 2008 15:13

Ko sem prebrala to temo sem pomislila kako bi bilo lepo, če bi imel moj starejši sin tako skrbno deklico kot si ti. Namreč on ne je sadja, ne je zelenjave, pravzaprav bi lahko komod napisala kaj sploh je. Zaenkrat je zdrav. Že vrsto let kupujem Frucatalove sokove, teh spije brez komentarjev.

Sicer tudi jaz nisem od sadja, sem pa nora na zelenjavo.

lp

Anamarija

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti