Cene v zdravstvu

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

27. jan 2008 7:16

Jaz sem dala za en zob pred 2 letoma 13 000 sit, pa je zob naprej, levo 3.

Do sedaj nisem še nikjer nič plačala, pri nobenem specialistu, še manj pri zobozdravniku, pa hodim redno. Verjetno za to, ker sem vse šla urgentno, če je že bila potreba.Brez potrebe pa tako nikamor ne grem. Vozniško imam podaljšano do mojega 80 leta, prav tako mož. ki ima zelo veliko dioptrijo.( -8) in to že ob izpitu. Na vozniški piše samo, da vozi z očali.

Mislim, da se premalo zavedamo, da smo v kapitalizmu, kjer se vse plača, in tega plačevanja bo čedalje več. Kot v Ameriki. Tam se za vsak pregled plača, zdravljenje pa tudi. Ne sicer polno ceno, pa še vedno precej. Če imaš boš plačal, če ne, pa čakaj na zastonj zdravnika za tiste, ki nič nimajo. Na žalost! Čeprav nas v dnevnikih in povsod še vedno vsi politiki obveščajo, da smo socialna država. Kje? Samo na papirju. Picike, mislim da vse to veste, samo se podzavestno temu izogibate. Pa dolgo ne gre, ker slej ko prej pride račun.

Kyara

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

27. jan 2008 7:34

Pa se moj prispevek: z mozem hodiva k zobozdravniku v Slovenijo.Simpaticen in posten mozakar...smo postali ze kar prijatelji,ceprav se ga" bojim kot hudic kriza". Primerjave v ceni sploh ni,tisti, ki zivite ali delate v Italiji,ze veste,da za manj kot 100 evrov ne odprete niti ust. In zobozdravik je med delom razvil zelo zanimivo in predvsem- kakorkoli se slisi cudno-resnicno teorijo: ZOBJE SO LUKSUS! In luksus se placa! Brez zob lahko zivis tudi 100 let,jes od zacetka sicer bolj kaksne kasice,prezganke,spinacko,pire, ampak pobralo te pa ne bo!Kasneje se pa dlesni itak utrdijo in jes tudi zrezke. In se nekaj: obstaja garancija za opravljeno delo, pa pravi, da je skoraj nihce ne uveljavlja in da vcasih sam reklamira material,ki bi moral po pravilniku zdrzati nekaj let, pa ne. In ima tezave z zavarovalnico. Skratka...smejte se, dokler imate se zobe...ko jih ne boste imeli vec, se smejte se bolj,bo gotovo se bolj smesno,ker se bodo smejali tudi vam! lucka

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

27. jan 2008 8:21

pred leti je imel sin rotavirus in v zdravstvenem domu so nas napotili na infekcijsko kliniko. Ko sem videla vse tiste obupane in otroške oči na oddelku,sem se odločila,da s sinom ostanem tudi jaz.Sestre prijazne,nikoli nobene v sobo,ker so sina priklopili na umetno hrano in zdravila,so sestre hodile spremljat samo visečo steklenico.Skratka:za sina sem skrbela sama,ga previjala,z svojii plenicami,ga oblačila v svoje pižame(so mi svetovali,da če imam svojih dovolj,naj uporablja svoje),ga hranila,in skrbela za njega sama.!Ker po treh dneh kakšnega velikega zanimanja za otroka ni bilo,razen jutranje vizite,in ker je že prijel žlico sem ga na lastno odgovornost vzela domov.Ko sem podpisovala odpustnico,so mi dodali še račun.Za noč,brez hrane zame,sin itak ni jedel je ,z mojim delom in vsemi opravili še zraven so mi leta 1994 računali 6ooo SIT.Plačala sem,saj sem vedela,da pač stašem zaračunajo,čeprav sem imela občutek,da sem delala namesto njih in bi mi oni morali plačati,ker spaje na stolu pač ni luksus hotela. Šele doma sem videla,da so mu pozabili odstraniti kapalko v venah,zato sem morala z njim še v zdravstveni dom.Denar sem dala za svojega otroka,in bi danes storila isto,čeprav bi sedaj malo bolj uporabila svoj dolgi jezik in komu kaj povedala. anaeva

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

27. jan 2008 10:28

Saj je morda neumestno in me bo kdo nadrl, da plačujemo že tako dovolj za zdravstvo, pa vseeno.

Vzajemna ima možnost zavarovanja nadstandarda za specialistične preglede. Stane okoli 60€ letno in potem lahko koristiš 3x vrednost tega zneska za preglede. Plačaš 10% cene pri zasebnikih. Meni se to ne zdi slaba naložba.

 

Sicer se pa sama spravljam obnoviti zalivke (so se skrčile že skoraj na minimum), pa me je kar strah, koliko bom plačala. 

Sonja

ally82  

član od: 2.10.2007

sporočila: 91

27. jan 2008 10:49

Dokler bo možno še zastonj, ne mislim plačevati dodatno. Kot pravim potrebno je le malo iznajdljivosti. ally

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

27. jan 2008 11:10

ally82 je napisal/a:
Dokler bo možno še zastonj, ne mislim plačevati dodatno. Kot pravim potrebno je le malo iznajdljivosti. ally
se kar strinjam,mal je treba bit tečen in se okrog obrnit pa gre. anaeva

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

27. jan 2008 11:26

Jaz sem si vse zobe popravila pri šolskem zobozdrabvniku brezplačno, moj dragi pa v tistih letih ni imel poguma, zato se je kasneje odpravil h zasebni zobozdravnici in plačeval, plačeval, plačeval ..... in še vedno plačuje. zaenkrat drugih stroškov nima, pa mu ni žal denarja :) najdražje sta ble 1 levo zgoraj in 1 desno zgoraj. čisto nova zoba skupaj 90.000 SIT. Vendar jo bilo to nujno potrebno saj teh dveh zob skoraj da ni imel.

Tašča je pred parimi dnevi bila na ginekološki - so ji dal maternico ven (pa vrjetno tud jajčnike). V sobi je bla čet. in petek, na intenzivni je bla sob, ned, in pol spet v sobi do petka. Račun skoraj 3000€ .... še vsa sreča ga ni ona plačala :)

 

lp

Tukaj klikneš in si ogledaš moje slikice Sporočilo je spremenil(a) Pitončica dne 27. jan 2008 11:27:38

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti