Cena večerje na maturantskem plesu...in vse ostalo

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

tema odprta - 22. jan 2008 16:11 | ogledi: 5.331 | odgovori: 62

Menim, da se iz leta v leto marsikdo drži za glavo, ko se sooča s temi stroški...

Letos je to doletelo tudi nas. Zanima pa me, kakšne tovrstne izkušnje imate ve, drage kulinaričarke in kulinariki .... Meni se zdi čisto preveč dati 42€ za en obrok ...

Sin je danes prišel s to cifro domov in vem, da bo to eden manjših stroškov v primerjavi z vsem ostalim, ampak vseeno se mi zdi oderuško, sploh če vemo, kaj običajno nudijo na tovrstnih prireditvah....

rrr

Ja, saj vem, da v ceni ni samo tista hrana, ampak vseeno.... 

Temo je spremenil(a) ribaracarak dne 22. jan 2008 16:19:46

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

22. jan 2008 16:28

Mi smo imeli lani ceno 35 evrov za hladno topli bife, v ceno je bil vštet še mini album z dvema fotkama s sošolci in plesalcem in cd celotne prireditve. Pijačo smo plačali posebej (je kar nekaj naneslo, osem odraslih nas kar nekaj spije; liter vina je bil šest evrov, vode tri).

Tako da je bila naša ceha za vso družino 280 evrov (so se povabljeni družinski člani izprsili in sami plačali po 35 evrov, tako da je na našo družinico odpadlo 140 evrov).

 

K temu prišteješ se stroške za plesno šolo (35 evrov). Pa obleka, jasno, in obutev. Mi smo sicer skombinirali s tem, kar smo imeli doma (sin je ponovno oblekel suknjič in majico, ki ju je nosil na svoji maturi, mož tudi ni kupoval novih stvari, le jaz sem si omislila nekaj novega; no, pa maturantka je dobila obleko - jo še imamo, a koga morda zanima? - je iz prave živo rdeče svile, dolga, z razporkom spredaj, z dekoltejem, pod katerim je manjša sponka - lahko pošljem fotko).

 

Ali pa je pri vas morda 42 evrov  res samo za večerjo? To je res veliko, verjetno pijača ni všteta?

Mamamia 

 

mamamia

hruškabanana  

član od: 10.4.2007

sporočila: 178

22. jan 2008 16:30

aaaaaaaaaaaa?!?!?????!!!! toliko je že narasla cena???????? ko sem jaz imela maturantski večer je bila vstopnina 4000 sit na osebo, ampak je bila vračunana tudi glasba in pospravljanje, priprava, okrasitev dvorane... no, resnici na ljubo se mi je že to zdelo preveč. sploh pa, če je to cena samo za večerjo, ki je prav zares nekaj najmanj pomembnega v tem večeru, pa tudi nekaj nič kaj kvalitetnega in očem všečnega, vsaj pri nas je večerja bila takšna... imam pa na ostale stvari prav lepe spomine... (je pa to pet let nazaj) hruškabanana

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. jan 2008 17:02

Kje pa je to?: v kakšni telovadnici, kamor gimnazijci prinesejo mize in jih potem odnesejo, ali je na lokaciji tipo Grand Hotel Union....Ker za telovadnico je 42 preveč, v prostoru tipo Union je pa 42 EUR mnogo prenizko... Vendelina jr.

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

22. jan 2008 17:14

mi smo imeli pa zelo dobro večerjo, imeli smo 2 menija na izbiro in vse je bilo kvalitetno in zelo dobro, no saj smo imeli maturantski ples v zelo znani restavraciji, in ker nas je bilo malo (17 sosolcev) je bila dvoranica dovolj. za vecerjo pa smo tudi mi dali okoli 45€...ribji je bil seveda drazji od mesnega menija! veliko prevec pa smo placali za glasbo...500€ za one man band..ampak ker smo morali v zadnjem trenutku spremenit datum, je gospodic izkoristil [:S] kar se obleke tice, pa se najde za zelo nizek denar lepe obleke...za punce pa tudi za fante...! ycrna

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

22. jan 2008 17:33

Letos mineva 10 let od hčerkinega maturantskega  plesa, katerega ne bom nikoli pozabila. Bil je v športni dvorani v Kranju na sejmišču. Dvorano so kmalu po tistem podrli,  zdaj je tam obi.

 Vstopnina je bila 4500 Sit, kar pred desetimi leti ni bilo malo. Dvorana nikakva, nič okrašena. Folka, da si se komaj pridrenjal na plesišče, saj je bil ples skupaj za ekonomsko, elektro in mogoče še za strojno sr. šolo. Za mizo nas je bilo pet in za ta denar smo dobili eno pollitrsko steklenico vina.  Potem je prišel en zelo skromen narezek, pet rezin sira, ene 2x po pet rezin različne salame, kaj več se pa ne spomnim. Pa ena zelo majhna sladica, kot en minon na koncu. Spominjam se pa še dobro tega, da sem malo priganjala, da hitro pojejmo, ker pride glavna jed.  Te jasno, da ni bilo in še danes mi ni jasno, kdo je pokasiral tisti denar. Folka je bilo sigurno ene 600, res, da so igrali Čuki, kateri niso bili poceni, vse drugo pa je bilo bedno. Oni so bili tudi edina svetla točka večera, ker so naredili dobro vzdušje in igrali muziko od a do ž.

Lijana

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

22. jan 2008 17:49

Jaz sem imela maturantski ples že kar nekaj let nazaj, v Golovcu v Celju. Nimam pojma, koliko smo dali za karte, vem, da je bilo 3x ceneje kot v Ljubljani v Cankarjevem, po moje okoli 4000 sit. Imeli smo solidno hrano, narezke, pecivo smo lahko sami prinesli s seboj. Obleko sem si dala šivat in sem dala z blagom vred za vse skupaj okoli 17.000 tolarjev, čevlje sem imela pa ene že od prej. Za razliko od enih šosolk, ki so dale oblekice šivat k eni znani kreatorki in plačale veeeliko več kot jaz in da so čevlje iskale po Italiji,..sem prišla zelo dobro skozi in nisem izgledala nič slabše kot druge. Spominjam se, da sem bila takrat prvič naličena-torej napudrana, z maskaro, šminko in vsem ostalim in so šosolci mimo mene hodili, ker me niso prepoznali. Dobro so me namalali, ja. Aja, ne vem, če imajo punce to navado še zdaj, pri nas so ene sošolke prišle z isto frizuro še v ponedeljev v šolo. Jaz sem komaj čakala, da si poberem vse tiste špange iz glave,... Jelenckova

gajka  

član od: 16.4.2006

sporočila: 307

22. jan 2008 18:06

No jaz sem bila kar na treh.Zadnji je kakih pet let nazaj pa smo že takrat plačali po 8 tisočakov.No če katera ve kdaj je bila na novo odprta Unionska dvorana mi smo bili prvi notri za maturanca.Hrana - ja če se nebi doma prej najedli bi bili lačni.Maturantje ločeni od staršev,Karoli je tako hitro napovedoval maturantke,da so letele gor kot bi jih kdo podil.Skratka razočaranje.Za povrh smo imeli za mizo starše , ki so imeli s sabo otroka starega leto mogoče dve.Bil je vsega naveličan,tako,da je moj mož dobil pijačo po hlačah.Najraje bi jih nekam poslala.Zame tako majhni otroci niso za na take prireditve.Skratka polom. Prej pa sem bila dvakrat v festivalni dvorani.Imeli smo se res super.Hrana dobra,tudi količinsko,okusna.Dvorana lepo okrašena.Maturantje so imeli možnost izbire s katerimi starši so skupaj za mizo. Po programu so večerjali z nami za isto mizo.Skratka lepo in nepozabno.Verjamem,da je za današnje čase drago.Mi smo za sina šli na Madžarsko obakrat.Zdaj ne vem , če se še splača ta krat se je.Za hčero pa smo kupovali v Ljubljani je bila pa tudi cena temu primerna. Jaz ti priporočam,da greš.Res je drago,samo,če je organizacija dobra ti bo to ostalo za vedno v spominu.V festivalni je bilo res lepo.Ne vem,če je bila katera mamica brez solz,ko so fantje prihajali v dvorano .Dvorano so takrat zatemnili,notri pa so prihajali s soplesalkami s svečkami.res nepozabno. gajka

anja27  

član od: 2.6.2005

sporočila: 1085

22. jan 2008 19:26

Saj pa starši tudi lahko kaj rečete glede organizacije!!!! Vi ste plačniki in vi odločate, kdo bo maturantski ples organiziral. To niti pod točko Ž ne rabi biti nekdo, ki pri tem pobere mastne zaslužke.

Starši na naši šoli so se letos odločili, da bodo organizacijo maturantkega plesa izpeljali sami (ples bo vodila plesna šola, organizacija bo pa v njihovih rokah). No, glede cene pa je sicer vsakoletni organizator ponudil najprej 35 evrov, potem je znižal na 32 evrov, v lastni režiji pa bo cena 27 evrov. No, pa bomo videli, kako bo izpadlo!

Anja

Petya  

član od: 8.1.2006

sporočila: 591

22. jan 2008 19:33

Maturantski ples sem imela pred 2 letoma, takrat je bila cena 7.500sit. Hladna predjed, ki so jo postregli, topla večerja - bife in seveda torta (več vrst). Hrano je bilo treba plačati posebaj. Dvorana lepo okrašena, igrali so Victory. Obleko sem našla v Grazu, za 15€, čevlji (tudi kupljeni v Avstriji) 20€. Je pa res, da so nekatere moje sošolke za obleko plačale tudi do 300€. Kak kdo ... Je bil pa maturantski ples nepozaben. Petya

Pitončica  

član od: 7.6.2005

sporočila: 1677

22. jan 2008 19:36

Preveč, preveč, preveč in še enkrat preveč .....

Moj maturantski ples je bil pred 4 leti v Festivalni dvorani v Lj. Vsopnina je bila 4500 SIT, meni pa od 2300 SIT pa do 3500sit (hladni bife, topli bife, pa še neki). Ker so naši profesorji bili mnenja da ni potrebe da se vonjave tople hrane mešajo z našimi toaletami in parfumi, so se odločili za hladni bife. Od katerega se sevda nismo niti najdli :( Pa ne mi govort, da ni treba da se naješ na maturantskem plesu. Vse skupaj se začne okoli 18.00 / 19.00 ure in traja do zjutraj (mi smo mel še afterparty), tko da lačen glih ne morš bit. Šov je vodila Reza in ni blo nč posebnega.

Če sm čist iskrena mi ni glih ostal v spominu :(

Sestra ga je mela lani na gospodarskem razstavišču, za ceno 37 €, pa je dobila kar dost. Topli bife, Katarno Čas in Lada Bizovičarja, organizacijo na novoju .... ta mi je bil veliko bolj včeš. Seveda je to stvar posameznika.

Tako pri meni kot pri njej je to svojo vstopnico s hrano plačal vsak posebaj.

 

Jah .... vse to skupaj je precej drago, ampak če štejemo da je to samo enkrat v življenju, mi niti ni žal. 

 

lp 

Pitončica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti