Dopust na hrvaškem

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

6. avg 2014 20:25

zzak1977 je napisal/a:

https://www.youtube.com/watch?v=vLLAQnlC6GU



Commis débarrasseur

 

A smo že dol do Mirne?



nola

 

Kako je danes za kopanje v Dajli ne vem, mandrač v Karigadorju, kaštel in samostan, vso obalo pač so v poznih šestdesetih in zgodnjih sedemdesetih letih prerasle počitniške hišice, v glavnem so bili lastniki Slovenci.

Kakšnih komedij  se mi zdi, niso povzročali, če smo bili kdaj tam okoli smo itak sidrali v NG, ker je Karigador preplitev. Obala je bila tam podobna kot po vsej zahodni obali Istre, razen redkih peščenih jezikov med skladi skal precej zahtevna za kopalce, če je že kje bila mivka, je bila v zatonu zaliva, bolj mulj. Vikendaši so prispevali betonske dohode v vodo, primerne tudi za deco.

 

Ne vem kakšne počitnice si si zamislil, če iščeš popolnoma mistično, začarano pokrajino, polno izgubljenih mest in krajev, kjer se nenadoma znajdeš pred slapom ali jezerom - seveda, to je Istra, tudi poleti, ampak ne ob obali. Istra in Irska sta edini pokrajini na svetu, kjer še danes živijo  in vladajo vilini.

Pa restavracije so absolutno vrhunske.

http://istrapedia.hr/hrv/552/dajla/istra-a-z/

 

 

 

 

Sporočilo je spremenil(a) nola dne 06. 2014 22:23

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti