Kul slo pa kaj se dogaja?????

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

16. jan 2008 11:04

Dogaja se dolina Šentflorjanska, to je to. In kot bi rekla Vesna Godina, Slovenčki se spet kregamo, osiramo drug čez drugega, ker to nam je itak v krvi.

100 ljudi, 100 čudi, ampak še zmeraj podpiram idejo, da se je o morebitnih težavah in problemih treba pomeniti po zasebni pošti, ne pa se usajati po forumu. Tako sem bila vzgojena, če imam z nekom težavo, jo bom skušala rešiti z njim osebno, ne pa preko koga drugega.

Na plus paket pa sem naročena že od začetka, ker vsaka stvar nekaj stane in želim tudi sama k temu prispevati. Tako finančno kot tudi drugače. Si pa vzamem vsako leto  malce dopusta od kulinarike, navadno traja kak mesec, da se malce zdravim od svoje odvisnosti.

Saj če bi bil moderator kdo drug, bi ravno tako imeli pripombe. Tako pa je zdaj izpostavljena Rimljanka, saj se tudi jaz ne strinjam z vsem, kar napiše ali pa z načinom, nekdo je že rekel, da ima poklicno deformacijo. Takšna pač je in ne bomo je spremenili. Zakaj pa bi jo? Saj tudi jaz nisem popolna in ima marsikdo kaj povedati čez mene. Upam, da na osebni ravni in ne z obračunavanjem preko foruma, tega ali kateregakoli drugega. 

 

Loni Makaroni

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

16. jan 2008 11:06

Jernej, lepo prosim zakaj dovoliš, da se razpravlja o moderatorjih.. Rimljanka je moderator in pika. Zakaj, kako, kje...pa ni več vprašanje, nastavil, podelil si ji to funkcijo po lastni presoji, preudarku in konec. Komur ne paše...ADIJO ( bi rekla Violeta Tomič) Escada

golubić  

član od: 13.5.2007

sporočila: 1276

16. jan 2008 11:09

Kulinariko res rada obiskujem,nove recepte preberem,če mi je kateri všeč ga shranim,iščem tudi po starih receptih in najdem veliko dobrih.Kar se tiče foruma pa preberem kaj me, po naslovu, zanima .Tudi odgovorim ,ali vprašam kaj.Veliko sem se naučila o kuhanju pa še o čem drugem .Odgovori Rimljanke so (se zdijo)strogi samo se mi zdi da ja tako prav.LP. golubić

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4876

16. jan 2008 11:11

Saj to ni razprava o moderatorki, je pa tema zahtevala določena pojasnila z moje strani. To je vse Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

16. jan 2008 11:18

Rimljanko zelo podpiram. Menim, da dobro opravlja delo, ki ni lahko. Zakaj pa ona ne bi smela imeti pravice do svojega mnenja? Kakšni testi, kakšno opravljanje po vogalih, kakšen blablabla je sploh to? Vsak, ki se oglasi na forum, stopi v javnost in če se ne more sprijazniti s tem, da manjši ali večji del te javnost misli drugače kot on(a), potem ima pač problem. Tudi znervirane reakcije ob nepričakovanih odgovorih so dostikrat vse prej kot prijazne in obzirne. Imam občutek, da je vse preveč vrišča zaradi stila pisanja, ki je zelo osebna stvar, pri tem pa se kar preskoči možnost, da bi nekdo, ki nam gre na živce, lahko imel tudi prav. Kar je seveda spet zelo osebna lastnost. Po mojem je različnost bogastvo Kulinarike in nam samim dostikrat nastavlja ogledalo. Dajmo no vsi malo razmislit o tem! Lep pozdrav Sonja

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

16. jan 2008 11:20

jernej je napisal/a:
gajka: Hvala, verjetno si ena tistih manj vidnih članov, ki tvorijo 7000 obiskovalcev dnevno, ki najdete kaj zase in se tudi nekonfliktno obnašate ter se predvsem ukvarjate s... kulinariko in kuhanjem. Na forumih se tako ali tako oglaša manj kot 5% obiskovalcev, tako da forum ni merilo za priljubljenost strani. Kulinariki je stran tudi najbolj namenjena in dokler so tisti, ki iščejo kuharske teme zadovoljni, sem tudi jaz. [jernej] Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
Tudi jaz bi rekla tako: tukaj sem da se kaj naučim (predvsem o kuhi, če je le možno), hvaležna sem za nasvete vseh, ampak ker sem babnca po spolu, duši in horoskopu rada kdaj pa kdaj še kaj mimo kuhne povem ali preberem in tudi tukaj mi pride ta forum prav. Ja kdaj mi kaj ni všeč, ampak največkrat mi je. Ampak hej tako je, nekater stvari sprejmemo, nekatere pustimo zadaj. Tisti, ki so konfliktni bodo pa tako vedno našli kako stvar, ob katero se bojo obreknili. Rimljanka gor ali dol-enostavno prezrite zadevo in pojdite naprej brez sekirancije in je to to! Začetnica

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

16. jan 2008 11:21

Veste kaj me je lani najbolj razveselilo! Ko me je ena izmed članic v sivem oblačnem dnevu vsa nasmejana poklicala in rekla: " En sončen pozdrav"! "Ja kje pa si, da sije sonce"??? " Doma, na kuhinjsko okno sem  narisala veliko  Še zdaj mi v duši posije sonce in prikliče nasmeh na usta, ko se spomnim na to. P... hvala TI za tistega  Jaz sem si iz tega potegnila nauk, da si še iz tako temnega in oblačnega dneva lahko naredimo , le potruditi se moramo in ga deliti z ostalimi.

Ljudje smo si različni. Z dobrimi in malo manj dobrimi lastnostmi .... tudi najboljši prijatelji se med seboj kdaj ne strinjamo, a smo še vedno prijatelji.

Rimljanko (če jo že omenjate) spoštujem in cenim njeno znanje, ki ga deli z nami in velikokrat svetuje tako, kot bi jaz ... Je pa res, da včasih pozabi, da tu nismo razred dijakov ...kajti tudi oni imajo kdaj prav in si zaslužijo malo bolj strpen odgovor.

Tako, kot je omenila anamarija 1  poklicna deformacija - sčasoma jo človek niti ne opazi več. da jo počne.

 

 

 

kobra 1 Sporočilo je spremenil(a) kobra 1 dne 16. jan 2008 11:24:09

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

16. jan 2008 11:25

kobra Loni Makaroni

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

16. jan 2008 11:31

Veste kaj, če že tule razpravlja(mo)te o Rimljanki, bom pa samo nekaj še napisala: za dobrim konjem se dviga prah, pravi slovenski pregovor.

LP

cervus

escada  

član od: 21.8.2002

sporočila: 563

16. jan 2008 11:34

elaphus je napisal/a:

Veste kaj, če že tule razpravlja(mo)te o Rimljanki, bom pa samo nekaj še napisala: za dobrim konjem se dviga prah, pravi slovenski pregovor.

LP

cervus
Točno tako!!!! Escada

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti