Hujšanje

Češpljev knedl  

član od: 3.10.2019

sporočila: 24

19. okt 2019 21:14

Jz tud dons hujšam.

Zjutraj ob 5.30 sem zrihtal mačka, tapravga (rep, 4 tace, kosmat, mijavkajoč, ni da ni ... ), pojedel dve banani in en kozarc hruškivega soka in en kup vode.

Popoldan, v rahlem dežku, jo uberem s cestnim biciklom na en hrib. Precej strm. Je bil na cesti vsaj mir. Pravzaprav je blo zlo luštno. Želidček fletno orazen, občutek lahkosti pa en sam +, pr vsem tistem švicanju. Gor sem spil en kapučin s celo vrečkico cukra in en tavelk točen pir ter za ene tri polna usta sline, k sem jo sprot požiral, k so nosil polne krožnike k sosednjim mizam.Tiste par psov in jaz smo kr enak gledal gor na krožnike. 

"Zdrž, zdrž. Bod močn. Bid karakter", sem si govoru. Cel cajt.

Ko pridem v enem kosu domov, si prvoščm eno rezinco jabolčnega štrudla. In to je bli to.

No, zdajle pijem žajblov čaj in v oči bašem vse, kar vidm tlele gor na slikcah. Kr telefon grizem.

Težka je tale shujševalska. Še en čaj bom vase vlil, mogoče bi kej lažje.

 

 

Češpljev knedl

helgula  

član od: 21.4.2006

sporočila: 551

20. okt 2019 16:59

O ti bogi Češpljev knedl! Kar smiliš se mi! In koliko časa misliš, da boš zdržal takole? Dolgo najbrž ne in potem bodo priletele nazaj vse kile, ki jih boš sedaj z grozno muko izgubil, pa še kakšna zraven mogoče.

Nekje sem zadnjič prebrala, da nobena dieta ni tako učinkovita kot je enostavno količinsko zmanjšat obroke. Nobene druge drastične spremembe, ker edino tega se res lahko držiš vse življenje. Torej kot že tolikokrat povedano: vse se prične v glavi. Ko se uspeš prepričat, da veliko lažje živiš z manjšo količino hrane, kot si jo vajen do sedaj, bodo najbrž tudi kilogrami skopneli kot lanski sneg

helgula

Sporočilo je spremenil(a) helgula dne 20. okt 2019 17:00

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

20. okt 2019 19:08

Ja knedlček namesto pivičke bi bilo bolje, da bi nekaj pojedel, potem ne bi toliko študiral, da si lačen.

jade

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

20. okt 2019 19:44

Če boš hotel shujšati in ostati na teži, ki si jo boš zadal, boš moral kompletno spremeniti prehrano. Jesti moraš, ker če boš lačen ni šans da dolgo zdržiš. Malo preštudiraj kaj ti najbolj odgovarja in se tega drži. Da se, verjemi samo moraš biti pa trmast. Pogruntaj s čim vnašaš brezvezne kalorije in raje pojej nekaj kar te nasiti za dolgo časa.

jade

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

20. okt 2019 20:09

Joj, cespljev knedl, ti imas ze ime tako, da se mi kar sline cedijo in inzulin poskoci kot fedrca. Pol pa hujsaj...kruto

kara

Češpljev knedl  

član od: 3.10.2019

sporočila: 24

20. okt 2019 21:04

Dekleta, gospe, dame, žene ...

 

hvala za spodbude. Včasih je živlene tko zaheban, da knedl vrjet ne more. Me vsaj to potolaž, da se komu zasmilm. Sicer je res, da mam češplo ampak kaj k ma pečko notr, ta pa tišči in na vsake kvatre špikne. Sam da se speštam v kavč, že špikne.: -)

 

Sej v resnic ni tko hudo. Včer sem zgolj testiral, kako je it na bicikl s precej bolj praznim želodcem. In je blo fajn. Da bi se pa gor potem basal z raznimi pohančki in štruklji, bi pa res seb v skledo pljuval. Pivo? Ja vem. Boljš bi bil čaj. Ampak je tko redko na jedilniku, da ni panike. Spijem sem pa tja kakšnega, če si ga zaslužm. Doma redko kdaj kakšnega. 

 

Za kile se ne bojim. Ker jih pokurm. 189/84 če ne že manj je trenutno. Ampak na ciljnih 80 spravt bo pa kr težka. To je moja stara teža pred športno poškodbo, rehabilitacijo, gipsom in pol leta bergl ter kasnejšim počasnim "pobiranjem". Zakaj težka? Zarad sladkarij, peciva ... . O marijamadona. Kako naj se temu odpovem, če pa take pečete in ustvarjate ter objavljate, da bi človk ekran lizal. To je bla v času nedolgo nazaj kr moja tolažba. Saj poznate to.

 

Volja? Saj je. Na začetku je blo težko. Ampak zdaj je vse o.k.. Težko spet začet migat, ker vse boli ampak čez čas zadeve stečejo. Prva mala zmaga je bla pa itak tista, k sem šel v štacuni mimo polic s sladkarijami. 

 

Če se vrnem. Včer sem bil reeees lačen. In tist piščančji bedr v ananasovi omaki (na tabli tuki gor) , se mi je še pol noči motal po glavi . Tisto s psi je blo pa čisto zares. Zgledal smo tko, kot da bi spremljal tenis in tisto nabijanje žogce. S to razliko, da levo-desno,  na mize, letel polni krožniki.

 

Za zaključek. Mal heca je blo. Ne mi zamert. Se pa zahvaljujem za dobronamerne nasvete s katerimi se strinjam. Res je vse v glavi. Če je motiv, se da spremenit prioritete in posledično življenjski stil. No, lažje je. Je pa super, če imaš okrog sebe podporno okolje (že prilagajanje kuhe in kompromisi poberejo precej časa). 

 

Zdaj pa prevert, kako so zrasl Ferdinandčki. Grem ogret "savno", da jih fliknem notr. 

 

 

 

 

 

Češpljev knedl

Češpljev knedl  

član od: 3.10.2019

sporočila: 24

21. okt 2019 11:33

Mam nov pregovor:

"Vsak je svojga špeha kovač."

Češpljev knedl

helgula  

član od: 21.4.2006

sporočila: 551

21. okt 2019 13:11

Se nebi bolje slišalo "mesar" kot kovač? Ne vem kako bi lahko špeh koval

helgula

sarabande  

član od: 1.5.2002

sporočila: 879

21. okt 2019 14:29

Če zapišem še svojo izkušnjo (enkrat sem jo tukaj nekje na forumu že, ampak morda komu prav pride): Preden sem si kupil kolo in se z njim začel voziti v službo in domov, sem imel s svojih 184 cm višine, 100kg. V načinu prehranjevanja nisem spremenil čisto ničesar. Samo v službo in domov s kolesom, kar je na dan cca. 30 do 35 km, pa še za vikend kakšna daljša tura (cca 80 do 100 km). Kile so šle same dol, v manj kot pol leta sem bil na 85 kg, zdaj to samo še ohranjam. Nobene dijete, nobenega odrekanja.

Miroslav Vulović

kara  

član od: 26.11.2005

sporočila: 725

21. okt 2019 14:49

Ojoooj! Dieta in vadba, oz. šport.

Ko bi vsaj nekdo iznašel še tretjo varianto.

No, skratka Miroslav, če bi jaz imela tvojo  184 v višino in sedanjo težo...sem zmagala

kara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti