Kriza z vegi prehrano v gostinstvu

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

18. nov 2010 10:39

banana130 je napisal/a:

Sama ne jem mesa, jem pa ribe.

banana130

Tole je pač, če ti je všeč ali ne, čisto sprenevedanje, ribe pač SO meso.

SSKJ pravi: mesó  -á s (ọ̑) 1. navadno rjavkasto rdeče tkivo živalskega telesa, zlasti mišičje, kot hrana

rimljanka

Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 18.nov 2010 10:44

booris  

član od: 11.11.2004

sporočila: 315

18. nov 2010 10:42

Poskusil sem oboje. Bil sem vsejed do takrat, ko sem zaradi bolezenskih težav prešel na bolj "zdravo", vegetarijansko prehrano. Ugotovil sem, da vegetarijanstvo v zelo razširjeni obliki (pečena, cvrta, kuhana zelenjava, stročnice, kruh, razne kaše ipd.) ni prav nič bolj zdravo, kot če bi jedel vse. Zato sem stopil korak naprej in se odločil za presno hrano. Mislim, da je bila to moja najboljša odločitev v življenju. Zakaj to pišem? Zato ker ne vegetiram. Na splošno zgražanje stroke in različnih diplomiranih "poznavalcev" prehrane še vedno živim, poln energije in različnih idej. Še vedno me včasih zamika kakšen šnicel in če se pregrešim, vsaj dva naslednja dneva obžalujem, ker sem čisto povožen. Tako povožen sem bil včasih, a sem mislil, da je to normalno stanje. Imam občutek, da se vam, vsejedcem, vegetarijanci smilimo v nekakšnem zasmehljivem podtonu. Morda bi moralo biti obratno. Tudi v gostilnah je prisoten posmehljivi podton, če poveš, da bi rad dober vegetarijanski obrok. Zato v gostilne ne zahajam, če pa že gremo tja z družbo, si naročim trojno porcijo kakšne mešane solate. Žal tudi solatni krožniki, ki so v menijih več gostiln, so mnogokrat s piščančjim ali puranjim mesom, tunino, ocvirki ipd. Zame so najboljše gostilne s solatnim barom, kjer si sam nabereš, kar bi rad. Prijazen pozdrav! Boris booris

banana130  

član od: 22.12.2009

sporočila: 228

18. nov 2010 10:44

Sama dobro vem, da so ribe meso in ne zelenjava. Vendar se ribe in meso vedno loči. Povejte mi zakaj ?

Mislim, da ni nobeno sprenevedanje, nekomu nekaj paše in je samo tisto. Isto kot nekateri, ki jih poznam, ki ne jedo skoraj nič zelenjave, nobeden pa jih ne sprašuje zakaj tako.

Lep dan !

banana130

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

18. nov 2010 11:01

@booris; jaz nimam nič proti nikomur če mi kdo pove to tako kot si ti, žal pa ni tako. Če je posredi resno zdravstveno stanje, ta kompletna debata ni na mestu. Sam tudi "zdravo" jem, ampak še vedno skoraj vse, ker uravnavam tisti potenciometer med dobrim počutjem in uživaštvom. Kot sem pa že prej omenil, greste ponavadi v ekstrem in tu nastane konflikt. Sam bom vedno pojedel dober zrezek, nasploh dober kos mesa, ker mi to da sem poln energije ne pomeni nič in se super počutim, če zraven ne uživam. Pri mojih rosnih letih sem pa spoznal da je večina stvari ob katerih človek uživa škodljivih. Pa vedno bolj kaže da se to ne bo spremenilo.

Commis débarrasseur

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5048

18. nov 2010 11:38

Skoraj nimam kaj za dodati Zzakovemu pisanju in se tudi jaz strinjam s teboj Booris in povse sprejemam tvoje argumente. Zato ker si napisal na pravi način. V njem ni nestrpnosti,obtoževanja in sploh česa slabega ampak zgolj tvoje stališče in izkušnja. In ti verjamem, da v svoji prehrani povsem uživaš. Ali pa tudi ne ,ampak to pač moraš tako furati zaradi zdravja. Verjetno bom tudi jaz, če bom v to primoran ravnal podobno ampak res samo če bom primoran. Poznam pa žal take, ki vegetarijastvo jemljejo zgolj kot modno muho in taki mi gredo na jetra. In potem na veliko razlagajo,da mesa ne jedo, ker se jim preveč smili krava, ki jo zakoljejo, pa še o žrtvovanju življenja ,in še in še. Ampak ribe se jim pa nič ne smilijo, o ne, te pa nič ne trpijo ko spustijo svojo dušo , da jih lahko pojemo. Pa paradižnik, ki ga prerežeš čez pol verjetno tudi kaj boli,saj so tudi rastline živa bitja, mar ne !? Taki nesmisli se potem na veliko klatijo v bistvu je pa eno veliko sprenevedanje. Ampak, kot sem že napisal, vsakemu svoje in vsak po svoje kakor ve in zna. Pa kako restavracijo več tudi za vegetirance, jasno, zakaj pa ne. hedonist

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

18. nov 2010 11:41

Hedonist, pa saj imaš še eno sekto, ki jedo le sadeže ki že padejo z drevesa in so baje mrtvi, čeprav ne vem kako pridejo do njih po vsej tisti travi in rožicah :)

Commis débarrasseur

Sporočilo je spremenil(a) zzak1977 dne 18.nov 2010 11:41

neznan uporabnik

18. nov 2010 11:53

Takim, ki mrtve sadeže jedo in pazijo, da nobene travice in rožice ne pohodijo pri nabiranju hrance, menda ni problem lebdeti nad tlemi? Z angelskimi perutničkami se to super da!

 

Evo, zdele sem pogledala na dimnikarski koledar: še dobra dva dneva do poolne lune, juhu!

 

japaja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

18. nov 2010 12:00

zzak1977 je napisal/a:

Hedonist, pa saj imaš še eno sekto, ki jedo le sadeže ki že padejo z drevesa in so baje mrtvi, čeprav ne vem kako pridejo do njih po vsej tisti travi in rožicah :)

 

Biološko gledano napaka, ker bi seveda morali pojesti drevo, ki je že dalo novo generacijo (semena v plodovih). Pojedo pa pravzaprav otroke, tisto, kar daje kontinuiteto življenju vrste. Kaj hočemo, pač ne vedo kaj dosti o tem, kaj plodovi sploh so. In ravno zaradi takih kvazi utemeljitev mene ne bodo prepričali, nikoli.

 

rimljanka

neznan uporabnik

18. nov 2010 12:06

Jst vam sam neki povem: dolgčas je človekov najhujši sovražnik! Same neumnosti hodijo po glavi tistim, ki lenobo pasejo (in še vso travo in rožice potacajo pri tem).

 

japaja

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

18. nov 2010 12:09

japaja je napisal/a:

Jst vam sam neki povem: dolgčas je človekov najhujši sovražnik! Same neumnosti hodijo po glavi tistim, ki lenobo pasejo (in še vso travo in rožice potacajo pri tem).

japaja

Ta drug najhujši sovražnik pa je najbrž presitost (vsega preveč, pa vse to na dosegu roke). Kdor se mora zelo pomujati za preživetje, .......... 

rimljanka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti