Črna magija

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

14. jan 2008 14:24

Pri tej razstavi smo imeli pa mi prste zraven, mi je bila zelo všeč in sem si jo celo ogledala, ne po službeni dolžnosti. Loni Makaroni

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

14. jan 2008 16:06

proxima je napisal/a:
Jaz mislim, da so te zadeve globoko genetsko zakodirane. Vse ostalo, kar prinesejo te zadeve s seboj, se pa nahaja - tako kot lepota, resnica in kontaktne leče - v očeh opazovalca.

Tudi globoko genetsko kodirane reči se lahko spreminjajo, taka je narava molekule, ki je informacija.

V očeh se ne nahaja bogvekaj, samo aparat, ki omogoči prenos informacije tja, kjer se procesira, .......tja, kjer vidimo, čutimo,....v možgane torej.

rimljanka

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

14. jan 2008 16:30

Sama sem marsikaj doživela, videla in slišala raznorazne zadeve. Tako, da absolutno verjamem v nekaj pa tudi črno magijo. Menda moraš bit odprt za videnje in potem vidiš. ham-njam

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

14. jan 2008 17:33

Če koga zanimajo osnove črne magije, mu priporočam, da si prebere knjigo Ivana Tavčarja Visoška kronika. Tam je lepo razloženo, kako je Agata Schwarzkoblerica nad Maksom Wulffingom zganjala črno magijo, da se je revež zatrapal vanjo, ona pa mu je iz čiste zlobe pričarala v stegno en velik kamen, iglo in močno zarustane žeblje. Jej, jej, al je bila  žleht - lahko bi še tetanus dobil!!! No, pa je cerkev, hvalabogu, imela koj zdravilo pri roki - brezplačno kopanje v takrat še kristalno čisti Sori - vsaj kake zastrupitve Agata ni mogla staknit!!!! So cerkveni dostojanstveniki lepo poskrbeli za to. Če pa ni znala plavat, je bila pa sama kriva - namesto črne magije naj bi se raje plavat učila!!!!!

 

LP

cervus

nonica  

član od: 19.11.2007

sporočila: 105

14. jan 2008 18:41

Bravo Tumpika nonica

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

14. jan 2008 19:46

Ker nisem naravoslovec, kot nekaj rapravljalcev pred mano, vedno dopuščam možnosti, ki se razlikujejo od trditev, ki veljajo v tem času. Trditev se spreminjajo celo v naravoslovju, kaj šele pri drugih stvareh. Se spominjam, da sem kot otrok brala članke o čaranju Kitajcev, ki so zdravili tako, da so v ljudi pikali nekakšne igle...

Prepričana sem, da bodo odgovori na nekatera vprašanja, ki jih zdaj nekateri kategorično zavračajo, čez kako stoletje, ali več, popolnoma drugačna.

Samo 100 let nazaj je bilo neverjetno, da si lahko po vsem svetu ( pod določenimi pogoji), pišemo pismo in nanj tudi odgovorimo), ta trenutek pa je pošiljanje pošte popolnoma običajno. V 19. stoletju bi internetne napovedi spravile preroka na grmado.

Vedno dvomim , vendar sem sprejela dejstvo, da marsikaj ni poznano. Me je pa vedno strah, da bo kako obćutljivo dušico spravil duhovni torizem zadnjih let v nerealna pričakovanja, ali pa jih celo hudo prestrašil.

V magijo, niti v belo, niti v črno, nekako ne verjamem, zadevo pa tudi zelo malo poznam, zato o tem ne bi govorila.

Prebrala sem kar nekaj člankov o mejnih znanostih in jih jemljem, vsaj večino, z zadržki. Nekatere stvari, o katerih sem se osebno prepričala ( vedeževanje, bioenergija), v mojem znanju nimajo utemeljitv. Pa saj pravim, da marskičesa ne vem. Verjamem, da smo sami tisti, ki vplivamo na svoja življenja.

Prebrala sem, da je je Paul Mc Cartney že dolgo mrtev, zelo utemeljene obrazložitve, vendar to, ali je tip mrtev , ali živ, na moje življenje res ne vpliva.

 

Vedno bodo ljudje , ki bodo verjeli, da je svet drugačen kot ga vidijo drugi. Po moje je potrebno poskrbeti za tako varno okolje, da tistih, ki bodo "preveč" verjeli, ne bo odneslo. 

 

F r i n a

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

14. jan 2008 20:17

Nisem se mislil več oglasit, pa ste me povlekli za prst ( un za tipkat ). Nekateri ste temo preveč resno razumeli, pol pa še moje mnenje:

Če obstaja črna, pol pa obstaja tudi bela magija. Razlika je le v ciljih. Če molite, da vam ozdravi krava, to je bela magija, če pa molite, da sosedu crkne krava pol je to črna magija. Če ste vernik ( katerekoli religije ), avtomatično verjamete v črno magijo ( a ste pozabili: RKC ima izganjalca hudiča, torej hudič je, če pa je lahko tudi ima pomagače, ki jih lahko prosite da mal pomagajo okrog sosedove krave  ).

Drugače, vse skupaj sploh ni vezano za monoteistične religije. Že od pradavnine so bili ljudje, ki so lahko predvideli prihajajoče dogotke iz ( recimo ) prasketanja ali plapolanja ognja, ki so lahko tudi te dogotke usmerjali, recimo da je treba polen dat vedno z desne strani ( ne vem česa ), ki so lahko pripomogli, da bo jutrišnji lov uspešan, ki so lahko zriktali da se vam kaj na tem lovu zgodi, če ste se zamerili napačnemu, ki so zbrali čarobne zeli, če ste se poškodovali v lovu...........vse je bilo povezano, nekateri so stvar obvladali bolj, nekateri manj. Čarovnikov, šamanov, vračev, duhovnikov ( pa če hočete škofov, ajatolahov, imamov in drugih višjih činov v tej hierahiji ) je nešteto in vse to paše v isti koš.

Torej ( Vendelina ) to sploh ni vezano za RKC ali katerokoli drugo: magija je splošni pojav skozi celo ljudsko zgodovino. Tako smo stvar razčistili, glede vernih, ali verjamete v črno magijo ali ne: verjamete, drugače spodkopavate sistem vere s vso hierahijo angelov in demonov.....

Kaj pa če ste ateist?

Recimo tako: odvisno je koliko ste racionalni. A ste se odločili da za vas veljajo edino racionalne - znanstvene razlage sveta okrog nas. Če je tako, povejte, kaj si mislite o Jingu in Jangu ( menda sem prav napisal ) saj veste, tiste energije, ki se pretakajo po nekakšnih meridijanih po našem telesu in ki pripomorejo, da vas recimo, neha bolet uho, če vas akapunkturist špikne v rit. Če to sprejmete, pol pa komot verjamete tudi v črno ( ali belo ) magijo in vse angele, hudiče in celo nebeško hierahijo.

Eto, tako je moje mnenje, moram končat, tale krog okrog mene, ki sem ga naredil od česna počasi izgublja moč ( da še enkrat parafraziram Schrodingerja, enega  nemškega maga, ( ma ni bil le mag, bil je tudi dr. ): česen proti silam zla pomaga tudi če ne verjamete.

ežoj

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

14. jan 2008 20:25

Sem se spomnila enega simpl primera: Kolikor toliko dober reikist je sposoben poslati dobro energijo v trenutku, stotine kilometrov daleč in narediti nekomu t.i. daljinsko terapijo - pa ne mi rečit, da to ni mogoče, ker je! No, če ti nekomu lahko pomagaš in pomagaš mu na njegovo prošnjo oz. željo, potem je to OK, če pa ti nekomu nekaj pošlješ - npr. mu, kot v žargonu rečemo, nabiješ pritisk v npr. glavo, bo tisto osebo začela bolet glava za znoret, pa sploh ne bo vedel zakaj in kljub temu, da bo zelo, zelo daleč stran od tebe. Dovolj je, da poznaš njegovo ime in rojstne podatke. No, temu slednjemu pa bi že lahko, tako na rahlo, rekli črna magija. lp, vanjatajnsek

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

14. jan 2008 21:01

Vanja lepo prosim, a bi me lahko jurtri ob devetih tak ornk dobro bolela glava, pa do malice naj popusti, ker gremo na pico? Obljubim, da bom svoj ateizem pri priči vrgel v smeti. Seveda bo nekaterim tudi reiki na daljavo pomagal, v to absolutno verjamem, vendar bodo ozdravitve v istem statisičnem okviru kot ozdravitev s pomočjo placeba. V to sem pa prepričan! In Ežoj, tudi dogodke znamo predvidevati iz ovčjega črevesja (saj berete Asterixa in Obelixa? ). Vendar pa je nepravilnih napovedi pravgotovo več kot pravilnih, a le slednje gredo v zgodovino, saj je res fascinantno če nekdo nekaj zadene. Kaj vse smo lahko brali o Nostradamusu. Največji hec pa je, da so se vse njegove napovedi uresničile post festum - razlagali in dešifrirali smo si jih za nazaj. In pa gospod Schrödinger, eden od utemeljiteljev kvantne mehanike, je imel, če se dobro spomnim nad vratmi podkev. Na začudenje kolega, češ nisem vedel, da si vraževeren, je Schrödinger odgovoril, da ni. Pa ga je kolega vprašal, ja zakaj pa potem imaš to stvar. Schrödinger pa: Sem slišal da pomaga tudi če ne verjameš v to. lp

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

14. jan 2008 21:11

U, Vlado je omenil Nostadamusa in njegove prerokbe. Z njimi sem se srečala že leta 1969, ko so bile objavljene v stoletni pratiki. Najbolj sem si zapomnila, da bodo države Združene Evrope premagale rumene napadalce. Takrat sem bila še jako mlada, zgodila se je Češka, hitra vojna na Bližnejm vzhodu, ubili so oba Kenedya, mene pa je bilo ob moji pameti hudo strah.

Kar nekaj let kasneje sem gledala ameriški film o Nostradamusu. No, takrat sem bila že odrasla in bilo me je tako strah, da sem v grozi odhajala iz kulturnega doma ( kinodvorane nismo imeli). Zapomnila sem si zadnjo sliko, v turban zavitega muslimana , z brado, ki naj bi bil tretji  Antikrist. Prisežem, da me podoba Bin-Ladna spominja nanj.

Ob šenegenski meji sem se spomnila Združenih držaav Evrope, zapisane 1969.

Pred nekaj dnevi sem brala strašno napoved za leto 2011, ko naj bi preživela samo 1/3 človeštva. Zdaj pa ne vem, naj kupim nov avto, ali rabljenega.

Šalo na stran. Strah in oklepanje napovedi zna biti prav hudo breme.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti