Melona

Blažička  

član od: 28.8.2002

sporočila: 3

tema odprta - 31. avg 2002 12:10 | ogledi: 3.106 | odgovori: 1

Začuda ni nobenega recepta za melone. Pri nas jih pojemo kar nekaj; kar tako, pa s sladkorjem, s pršutom... Rada bi izvedela še kaj novega.

Tanja

Tanja Blažič

Nataša  

član od: 20.8.2002

sporočila: 24

3. sep 2002 13:55

MELONA Z BELIM VINOM 3 melone 6 kozarcev suhega belega vina 3 žlice suhega šerija solatni listi za okras Melonam na vsakem koncu odrežemo majhne pokrovčke. Vsako melono na sredini krožno zarežemo, nato pa jo po zarezi prerežemo na polovico. Z žlico odstranimo peške in vlakna, z žlico za sladoled pa izdolbemo kroglice, ki jih naložimo v lončeno skledo, prelijemo z mešanico vina in šerija, ter jih za par ur postavimo na hladno, da se prepojijo. Izdolbene lupine melon narahlo potresemo s sladkorjem in jih ravno tako postavimo na hladno. Preden ponudimo, napolnimo lupine s kroglicami, ter jih pokapamo s sokom, ki je ostal v posodi. Polnjene melone položimo na razprostrte solatne liste, ali kar je videti še lepše, na trtne liste. (Vir: Jedilniki brez meja) LP, Nataša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti