Kam vas zebe ?

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

7. jan 2008 10:20

povsod - jaz sem zmrzljivček, da mu ni para! Minike so uporabne samo v največjem poletju sredi dneva, ker ponoči je že prehladno! Tudi celo nosečnost in tudi med samim porodom me je zeblo do tik pred zdajci! Mi nihče ni verjel, da se res kaj dogaja, če me pa zebe... Samo je bilo res mrzlo tam! Zdaj, par mesecev kasneje je pa boljše kot je bilo predno sem rodila, me ne zebe več tako grozno kot nekoč... Najbolj me pa zebe v roke, potem v noge. Ušesa imam jaz kar dobro zavarovana že z lasmi, tako da večinoma hodim okoli brez kape, vendar jo vseeno dam gor, kadar je mraz, da je pač bolj toplo;) Veri

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

7. jan 2008 10:24

V letošnji zimi v bistvu še nismo prišli do takih temperatur, ko bi lahko kdorkoli, ki nima težav z zdravjem in ki je večino življenja prebival na tem vzporedniku, rekel, da ga zelo zebe. Minus deset zjutraj in čez dan minus ena, to je nekaj, kar mora človek na nek način obvladati. Jaz se izvrstno počutim na plus 30 in več, izvrstno funkcioniram, ko je več kot 25 stopinj v plusu, obdobje od začetka septembra (ko se ohlaja) in čez zimo pa nikoli ni bilo med favoriti. Pa kaj morem - česar se ne da spremeniti, to se akceptira. V glavnem, proti hladu se borim takole: v septembru ne oblečem nogavic kolikor se najdlje da (zjutraj je res malo mraz, pa se koncentriram na kaj drugega) - glej ga zlomka, me bistveno manj zebe v noge, kot me je včasih. Spanje z nogavičkami, ne, hvala, to mi je neapetitlih, da ne rečem, da je to turnoff... Noge se najbolje prekrvavijo, če se tuširanje konča z mrzlo vodo (sem se prejšnji teden nekaj razpisala o tem). Pa pet minut telovadbe zjutraj, to tudi zelo dobro naredi. Pa slojevito oblačenje: več tankih slojev bolj pomaga kot kakšna preveč kompaktna volnena zadeva v enem sloju. In kar je najvažneje: treba je vedeti, da nas bo, ko stopimo iz ogrevanega v hladno, v vsakem primeru zazeblo, ne glede na to, kaj imamo oblečeno. Pa se po kakšni minuti telo navadi na novo temperaturo in potem kar gre. Zlasti na temperaturah, ki jih imamo sedaj. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti