"zdravilo" za mačka

GOSPAKATJA  

član od: 27.11.2007

sporočila: 259

tema odprta - 2. jan 2008 23:08 | ogledi: 5.731 | odgovori: 15

hoj! vem, 2. zvečer je malce pozno za to težavo, a naša družba je, zaradi opravičenih izostankov članov, premaknila praznovanje na nocoj. tako bo "maček" hudo praskal jutri zjutraj, ko pa je že delovni dan. a poznate kako hitro delujoče in učinkovito "zdravilo" ?

GOSPAKATJA

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2825

3. jan 2008 0:01

Tole sem našla, mogoče bo kaj od tega pomagalo. http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5383ček&offset=0 Iz lastnih izkušenj pa bi ti zelo težko kaj svetovala, saj alkohola ne uživam, zato tudi takšni problemi odpadejo. Prebrskaj, pa kljub temu upam, da ne bo prehudo. Lp Balenka

Basti  

član od: 11.11.2007

sporočila: 558

3. jan 2008 0:40

odkar preventivno pred spanjem spijem veliko vode, eno plastenko pa si pripravim kar pri postelji, še nisem imela mačka. Prej pa veliiiiikokrat. No tako velikokrat pa spet ne, haha. Pa nazdravje. Saša

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

3. jan 2008 10:41

Ima basti prav. Voda sproti zelo pomaga. Sicer pa mislim takole: kdor brez mere je in pije, ta bi moral eno "pokoro" delati za tako početje...Pa tudi, če je bila fina druščina, potem človek pač plača davek za veseljačenje v obliki mačka naslednji dan - ko ima čas za razmislek, če je bil žur res tako dober,da se splača naslednji dan biti kot krpa. Mislim, da ima vsak v svoji biografiji kaka dva nepozabna žura, kjer se je zabavalo do plafona in čez in smo bili naslednji dan fino bolni. Pa nič hudega. Takšno obdobje človek oddela takrat enkrat med dvajsetim in tridesetim letom. Potem mu je pa bodisi jasno, da ga dva kozarca preveč ne naredita korenjaka in se tozadevno ne eksponira več- in tudi, če jih popije, potem mirno in brez stokanja počaka, da bolečine minejo. Ali pa mu to niti po tridesetem ni jasno in potem svoje sivo-in-brez-vsebine življenje malo popra z dvakrat-na-leto-izpadi (rojstni dan, novo leto) in išče "recepte" za zdravljenje mačka. Ker iskanje receptov za mačka, to je bolj tako nezavedno opozarjanja na: hej, jaz sem bil/a pa na finem žuru...ergo, jaz sem fin/a in zabaven/zabavna oseba, ker sem bil/a na finem žuru...jaz sem somebody... In tako opozarjanje nase po tridesetem letu je za moj okus malo otročje. Drugače ga pa ni zvarka, ki bi v resnici očistil telo svinjarije prej kot v 24 urah po veselici. Eventuelno se človek hipno bolje počuti, ampak je treba en čas, da ledvice in jetra kolikor toliko počistijo, kar je za počistiti in dokler to ni opravljeno, tudi bloodymary ali pa tisto 1/3 viljamovke in 2/3 kašastega hruškovega soka....ne bodo naredile čudežev. Vendelina jr.

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4733

3. jan 2008 11:05

Vendelina jr.! Kdor se ne zna zadržati in ne ve, kje je njegova mera, naj pač sprehaja mačka...z mokro brisačo na glavi do lavorja v bližini. Ognjič

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2825

3. jan 2008 17:50

GOSPAKATJA, upam, da danes zjutraj nisi imela prehudega opravka z. Balenka

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

3. jan 2008 18:28

Klin s klinom se zbija, ni boljše metodein nikoli nimaš mačka Anamarija

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

3. jan 2008 18:40

Pivo na tešče, tri ali štiri požirke. To mi je svetovala tašča, poučena od njene mame, in zadeva drži kot pribita.

 

Če je pa maček res hud, potem pomaga samo veliko vode pa kakšen nelit, zeljnica in podobno, ali zeliščni čaji s cedevito ali sokom limone. Ker alkohol telo izsuši, izločijo se tudi soli in druge snovi iz telesa, in hid maček je pač boleč klic telesa na pomoč.

 

Kakorkoli, če smo pozabili na preventivo (nekaj mastenga pojesti pred začetkom pitja, med vsem silnim alkoholm tu in tam presekati s kozarcem ali dvema vode, nekaj malega pojesti, pa spet veselo dalje z alkoholm), je pač treba gasiti požar. Ta se najbolj učonkoviti pogasi z vodo, pa tudi kisla juhica bo prav dobro dela.

Je pa res, da enim nič ne pomaga, spet drugi pa nič ne potrebujejo... 

 

Mamamia

 

 

mamamia

ADRIJANAM  

član od: 15.10.2006

sporočila: 212

3. jan 2008 20:40

Je pred prazniki na televiziji govorila neka zdravnica ne vem točno na katerem programu in je bilo tudi nekaj o pitju alkohola in sicer naj bi bilo tako 1 deciliter vina, 2 decilitra vode ..., če se pije žgano pa 0,3 žgane pijače 3 decilitre vode to naj bi preprečilo, da bi bili drugi dan mačkasti. Je pa res, če je alkohola preveč verjetno tudi to ne pomaga. Adrijanam

krokodilček  

član od: 6.10.2007

sporočila: 144

3. jan 2008 22:34

jaz sem pa enkrat eno tako čula: spij deci olja preden greš na žur, da obloži želodec......, če deluje pojma nimam moj mož zmeraj pravi, da moraš nekaj pojest preden greš spat, ali pa kot je že ena rekla klin se s klinom zbija tudi take neumne kot piti protibolečinsko tableto, preden se gre spat sem že slišala-kako deluje z alkoholom si pa rajši ne predstavljam, res pa je da eni vse zdržijo kaj pa kava z limono zjutraj kot pri glavobolu????-je nagravžno, a za glavobol kdaj deluje krokodilček

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

3. jan 2008 22:51

Pred žurko mora res priti nekaj mastnega v želodec, pa četudi je to v olivno olje ali pa v bučno olje namočen kos kruha.

Za potem je najbolje kar največ mlačne vode s kakšno cedevito piti. Pa krožnik tople juhice s fino rezanco. To je to.

Ampak kaj, ko ti v glavi zvoni, oči ti hočejo skočit ven, telo pa je zapustilo še tisto malo energije, ker je vse potrošeno.  Drži pa res tole z juho in neko tekočino, ki premore vsaj malo kislega okusa.

 

Limona v kavo proti glavobolu? Mogoče. Morda pri nekaterih to deluje, mislim, da je vendarle najbolje kar eno tableto popapat, da se muke skrajšajo.

titta=

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti