Alergija na jajca

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

1. okt 2006 14:28

Tudi od moje prijateljice sinek je alergičen in to od rojstva na jajca in konzervanse, ki jih vse povsod dodajajo jedem. Sedaj pač delajo palačinke, potico, kifle in ostalo pecivo brez jajc. Ta niso nujno potrebna za hrano. Zaplete pa se, ko gredo ven na kosilo ali pa so kam povabljeni. V vseh restavracijah uporabljajo kuplene nadomestke za omake ali pa kaj drugega dodajo, kar vsebuje konzervans. To je hujše kot jajca. Tudi cepljen ne sme biti z navadnim cepivom, ker vsebuje izvleček iz jajc. Zato ga vedno cepijo v Ljubljani ob predhodnem naročilu, da mu posebej pripravijo cepivo. Bom jo še malo itprašala in potem ti javim kaj več. Je pa njen sinek sedaj star 8 let in izgleda, da počasi prerašča to hudo alergijo. Pa še obiskali so enega specialista, ki zdravi alergije in sedaj ja boljše. Ni smel pojesti niti čokolade, pudiga, bobi palčk in podobnega. Se še oglasim. Kyara

Mateja D.  

član od: 21.8.2009

sporočila: 3

2. apr 2010 16:39

Če bo še kdo gledal to temo... Zelo enostaven recept za veganske palačinke (po tem receptu je bilo lansko leto narejenih vsaj 1000 palačink za piknike). "navadna" bio moka sladkor (ne vedno) voda sol Namesto "navadne" moke, lahko uporabite tudi ostale moke, palačinke se da narediti tudi samo iz presejane pirine moke. V maso lahko dodate cimet, ingver, bezek, lupino bio limone (nikakor ne sok limone, ker boste imeli velike težave z maso!), sladkor,... Za bolj rahle palačinke lahko dodate radensko ali vinski kamen. Lahko dodate tudi katero koli rastlinsko mleko. Mateja D.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti