Nakupi v avstriji in italiji

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

19. dec 2007 10:01

Vendy jaz mam do Gralle npr. 15 km do Mb pa 21... Dejstvo pa je tudi, da nekateri od nas bi tudi radi hodili v Julius Meindl na Dunaju in tam kupili kozarec marmelade za 100 €, ampak smo žal prisiljeni kdaj pa kdaj tudi kako stvar v diskontu kupit. A misliš da sem jaz še posebno vesela, da ne morem skoz Lindtove čokolade jest in se moram večina zadovoljiti "samo z milko" pa je to čist banalen primer?! Začetnica

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. dec 2007 10:10

Začetnica, pravim samo, da je nakup ekonomsko smiseln v krogu s polmerom 30 km, vse ostalo pa postaja dražje, neodvisno od tega, kakšna je kupna moč kogarkoli. In je vseeno ali greš kupiti foi gras, ultra drag konjak ali pa diskontni obliv - za vsak artikel si odštel preveč, če si se samo zato, da bi ga kupil, peljal več kot 30 km. Zlasti pa je kozlarija odšteti preveč za zanič artikle, jaz sem zgolj omenila enega z groznim okusom. Zlasti še, če je zanič artikel možno lepo zamenjati z jedilno čokolado trgovinske znamke in smetano takiste trgovinske znamke, ki smo jo kupili v domačem kraju..... Vendelina jr.

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

19. dec 2007 10:29

Jaz pa se v bistvu strinjam z Vendelino. Tudi v naših krajih je navada, da se hodi kupovati drugam, pa magari da kupiš isto in za isti denar (včasih tudi večji), kar prodajajo v domačem kraju. Ljudje se potem izgovarjajo, da so naredili vsaj izlet. Že zdavnaj sem ugotovila, da več kot kupujemo na zalogo, več porabimo, zato zdaj kupujem za sproti, za dan ali dva. Glede na to, da so otroci še majhni, večjih količin hrane niti ne potrebujemo. Nikoli ne kupujem, če ni cene na izdelku in preverim ceno za kilogram. Kvalitetnejših artiklov si žal tudi jaz ne morem privoščiti, gledam pa na to, da kupujem vsaj kar je solidno. Sicer pa sem v eni temi opazila, kako naj se pazimo trgovcev, ki obljubljajo najnižje cene in popuste...spet v drugi temi jih pa iščemo. matilda

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

19. dec 2007 10:37

Najprej smo hodili po kavbojke v Italijo. Prve sem dobila v tretjem letniku srednje šole, sošolka, ki je živela ob meji, mi jih je prinesla. To so bile moje prve hlače, do takrat sem nosila samo krila, kot večina drugih deklet.

Včasih nam na  na misel ni prišlo, da bi v Avstrijo hodili gledat bolj zeleno travo od naše. Sem jo prav dobro poznala, ker smo hodili gor na obisk na kmete, ker je mami od tam doma. Pa nismo nikoli gor špecerijo kupovali.

 

Potem sem se poročila in so prišla osemdeseta. V trgovini se ni dalo dobit kave, pralnega praška, pomivalnih sredstev, vložkov, toaletnega papirja in še bi lahko naštevala. Meso je bilo pod kritiko, kar je bilo vrednega, je šlo v izvoz. In tako smo bili prisiljeni it v A in takrat smo se navadili, pa še precej ceneje je bilo. Ker oblastem to ni bilo všeč, so uvedle depozit za prehod čez mejo, moj letnik in starejše se tega verjetno še spomnite.

 

Pozneje  smo šli radi enkrat ali 2x letno vsaj do Borovelj, če ne v Celovec, malo za piko vdret. Še nikoli pa nisem računala, koliko smo porabili bencina in koliko nas je stala amortizacija avta. Saj ta teče tudi, če je avto v garaži, a ne. Ljudje se danes vsakodnevno vozijo v službe še precej dalj kot do Celovca, pa jim nihče ne vrača A.

 

Zdaj že par let nismo bili po nakupih čez mejo, pa me mlajša hčera nagovarja, da bi šli malo pogledat cunjce. V naši bližini so odprli Qulandijo, govorilo se je, katere trgovine bojo notri, ene par tistih je, v katerih smo kupovali v Avstriji. Zdaj pa ne vem, a so se toliko pokvarili, a pride k nam sama uboga roba. Bo treba malo prečekirat, ker te kitajske robe imam že vrh glave.

Lijana

štorklja  

član od: 23.10.2007

sporočila: 190

19. dec 2007 11:00

Punce, tudi v Deutschlandbergu veliko nakupujem in v Volsbergu. Cotke nabavljam v C&A, H&M, KIK ( tu se ful splača, za otroke ), trgovinah NKD ( tud ful poceni ), TAKKO, VOGELE, šuhce YELLO, DEICHMANN, TURBOSCHUH .... Špecerijo pa v Hoferju, Sparu, Lidlu. V Metroju nabavljam predvsem meso in mesne izdelke, pa tudi ostalo špecerijo ( za primerjavo; tukaj stane sv. ribica okoli 7 €/kg v akciji, v Metroju pa okoli 3,5 €/kg ). Ostale stvari pa nabavljam v IKEI, KIKI.... V Grazu se ponavadi podam v Seiersberg city, kjer imaš dosti znanih trgovin na enem mestu ( cotke, tehnika.... ). Cotke so zlo kvalitetne, cena solidna ( bolj kot pri nas ) in tudi špecerija je cenejša kot pri nas. Mislim, da se splača mal stopiti čez mejo.... Lep dan vsem.... *štorklja*

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

19. dec 2007 11:01

Midva priblizno enkrat na mesec prebrskava Unieuro na Skofijah in Mediaworld v Torri d"Europa, kar se tice racunalniskih gadgetov (v glavnem sva velika in nezmerna porabnika zunanjih diskov na racun P2P pretoka). Takrat zavijeva tudi v Eurospin in/ali Coop in/ali Familo - nimam obcutka, da bi bilo tam res kaj posteno ceneje, vsaj ne toliko, da bi se splacalo sistematicno hodit tja po spezo, pac pa lahko kupim kaj, cesar pri nas se nimajo ali pa jaz ne poznam - moj dragi ima rad Van Pur double strength (skoraj desertne) pivone, pozimi tam kupim baziliko v lonckih, suhe grahove polovicke in ciceriko v rinfuzi, cotechine, svezo cikorijo, nedavno tega sva odkrila odlicen paradiznikov kis, ki neznansko pase na jesihflajš - najbrz bi se se cesa spomnila, ampak kot sem rekla, nic ni, brez cesar prav ne bi mogla zivet. Glede na to, da sva vsak vikend in zraven vsaj se enkrat ali dvakrat med tednom na relaciji Ljubljana-Koper (btw, ce kdo ve za kaksno poceni bajtico nizje od Nanosa, ki bi se je drzalo par brajd, kjšna njiva in sirokopasovni internet - upam, da ni cisto neuresnicljiva kombinacija...:)))), mi lahko sporoci na ZS..:)))), je to majhen ovinek, ce bi zivela samo v Ljubljani, bi bili ti shopping potepi po Italiji najbrz precej redkejsi. lp, proxima

štorklja  

član od: 23.10.2007

sporočila: 190

19. dec 2007 11:07

Vendelina jr, včasih pa tud paše kakšen izletek. Jaz imam do Graza približno 1 uro vožnje in mi je tko všeč, ko me mož pelje mal ven ( tko vidim mal več sveta ). *štorklja*

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. dec 2007 11:37

Meni je Gradec tudi všeč. Tam so kaki fini koncerti, pa te stvari... Vendelina jr.

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

19. dec 2007 11:59

Če jaz primerjam cunje v Xanaki v Gradzu in pri nas (sedaj je prišla ta trgovina še k nam) bi rekla, da nimamo mi nič manj teh cunj tu, kot gor, iste so in tudi iste kvalitete. Jaz lahko to trdim za Xanako. Je pa res, da imajo gor vedno kakšen popust, v Lj pa so imeli do sedaj samo 1x. Za druge trgovine ne poznam primerjave, ker si redko kaj kje kupim. Jelenckova

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

19. dec 2007 12:53

jaz imam do Avstrije in najbližje trgovine, kjer nakupujem okoli 9km, na drugo stran, to je na Madžarsko pa 30, v Zalaegeszeg, pa grem ponavadi na obisk prijateljev, pa skupaj 90 km. Združim pač dobro s koristnim in če sem že tam, pač izkoristim gužvo. Je pa Tesco odprt 24 ur, tako da zvečer, ko končamo družabno življenje, še v miru nakupim potrebno.

Ke me tudi druge poti vodijo v Avstrijo, ne samo nakupovalne, ampak poslovne, spet zdužim korist in še tam nakupim kar rabim. No ja, včasih tudi kaj takega, kar nujno ne rabim, pa je vseeno koristno. Porabi pa se slej ko prej.

Samo za nakupe pa hodim v naš trgovski center, kjer imamo v razmaku 500m kar nekaj veletrgovin. Tam me vidijo vsakih 14 dni, ko nakupujem na veliko. Grem pa vedno samo v eno, za katreo vem, da ima največkrat tisto, kar potrebujem. Redko sta na tapeti dve trgovini, se je pa tudi to že zgodilo, ker v eni niso imeli tistega, kar sem nujno rabila.

Kyara

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti