Smrekca

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15158

15. dec 2012 18:54

Jaz sem dolga leta imela vedno pravo smrečico v posodi z držalom.  Izbrali smo jo iz našega gozda, ni bila najlepša( tisti grdi del smo obrnili proti steni), ampak dišeča. Niti iglice niso preveč odpadale. Ko je odslužila je bila zastiralo na vrtu za rože.

Potem pa ni bilo več nobenega moškega pri hiši in kupili smo umetno smrekco. To imamo že nekaj let.

Letos prepričujem moje, da bi spet imeli pravo dišečo, še čakam na razplet.... Okraski bodo lanski....plastičnI...barva, smetana, zlata....

Dokler imamo malega navihančka ni druge izbire. Ni hujšega kot steklena kroglica v rokah malega otroka...Nikoli več, saj sem se sama grdo porezala...pa,še jokala sem, kaj sem hudega razbila....

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

15. dec 2012 18:54

Menola, zakaj tako zagrenjeno? Sicer ne razumem besede medobstoječi, ampak, OK, vsega človek ne more vedeti. Vsak si iz praznikov naredi tisto, kar sam hoče. Če je zate že misel na sorodstvo in prijatelje duhovno posilstvo, pač poskrbi sama zase, da ti bo lepo. Zame smrečica že mora biti, prava, da v hiši diši po praznikih, vse ostalo je pa opcijsko, odvisno od leta in okoliščin, doma ali kje daleč stran, ampak še nikoli ni bilo slabo. 

Sonja

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

15. dec 2012 20:16

rebecca je napisal/a:

OlivaB, si me spomnila na to "izposojevalnico" zivih smrekc - http://zeleno-drevo.si/

 

lušna ideja, sploh če ne veš kaj narediti po praznikihh, da bo smrekica preživela

OlivaB

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

15. dec 2012 20:28

Trixi je napisal/a:

Dokler imamo malega navihančka ni druge izbire. Ni hujšega kot steklena kroglica v rokah malega otroka...Nikoli več, saj sem se sama grdo porezala...pa,še jokala sem, kaj sem hudega razbila....

i

 

Zakaj pa plastične? iz filca in starih kosov pisanega blaga lahko sami naredite  zelo simpatične obeske kot so recimo tu:

http://pinterest.com/juditvillas/varras-filc/

 

Otročki bodo sigurno uživali v izdelavi skupaj s starši + nebo nobene panike vkolikor kaj pade na tla ;)

OlivaB

čoko  

član od: 19.11.2007

sporočila: 867

16. dec 2012 14:10

Pri nas imamo tudi še male otroke. Smrekca je okrašena z nekaj njunimi najnovejšimi izumi (ok, včasih kakšen res ni najbolj posreče, ampak ga vseeno spoštujemo )

Vse ostalo je pa ogromna količina pisanih čokoladnih in drugih bonbonov. Smrekca se pospravi, ko je prazna, pospravljanja skoraj ni, veselje neizmerno... To je tudi edini čas v letu, ko okoli sladkarij ne težimo kaj dosti, pa smo vsi zadovoljni.

čoko

trac  

član od: 12.11.2010

sporočila: 568

17. dec 2012 8:15

 

Vedno imamo naravno smrekico (in vedno čisto majhno, morda meter veliko), ker to, da naj bi bila umetna bolj eko je čisti nateg. Seveda pa mora biti tista, ki jo odstranijo, da se gozd preveč ne zarašča. Če bi izsekavali listnata drevesa, pa bi bila čisto druga zgodba.

Okraske imam še od svoje stare mame, so še ročno prebarvani in jih ne zamenjam za noben trenutni modni kič. Sicer pa imajo vsake oči svojga malarja in najpomembneje je, da si uredimo tako, da nam bo čim bolj prijetno.

trac

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

17. dec 2012 14:35

Moja bo tudi letos iz cvetličarne, posajena v lončku. Nato jo presadim ven, še kasneje pa mi jo sosedi pokosijo.

Okrasek imam en, ostalo bodo piškoti ali pa kakšni pozlačeni arašidi, orehi..

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti