Soja v zrnju

olderiscooler  

član od: 4.9.2012

sporočila: 2

4. sep 2012 16:39

Lep pozdrav !


 Odločil sem se, da bom v naslednjem letu sam začel pridelovati sojo. Setev, pripravo zemlje, obiranje sem več ali manj naštudiral, upam da se bom na kakšne težave lahko obrnil tudi na tem forumu, obenem pa se priporočam, ker bo v kratkem čas žetve, če ima slučajno kdo že več let svoje sojino seme, da bi mi odstopil nekaj plodov za mojo setev naslednje leto, saj bi le tako lahko posadil tisto pravo 'gensko čim manj, ne že ne spremenjeno sojo' ki je tako popularna, in če sploh še obstaja.


pozdrav !

olderiscooler

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

5. sep 2012 16:19

Tukaj boš našel še prej, bi rekla. Doborodošel med nami, bi pa toile vprašanje dosti bolj sodilo v tole temo, morda ga zapišeš še tja.

rimljanka

vikica  

član od: 25.4.2009

sporočila: 560

8. sep 2012 14:13

Drage volje odstopim nekaj semena, imam črno sojo, sigurno ni gensko spremenjena, vendar še ne vem, če bo dozorela in kakšna zrna bo sploh imela. Zaradi moje peščene zemlje in suše je zelo prizadeta. Jo bom pustila kolikor dolgo bo mogoče na njivi, potem pa kar bo bo, lahko jemo tudi zelena zrna. Upam, da je bo nekaj za seme. Tako dragi olderiscooler , če bo dovolj zrnja se bova dogovorila za seme.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti