Slanaci / (slaniki?)

neznan uporabnik

tema odprta - 6. avg 2002 10:36 | ogledi: 3.446 | odgovori: 1

Živjo,

kakšen posebno spreten ali zagrizen pek nisem, sem pa oboževalec slanacov (po hrvaško) - to so tiste majhne štručke kruha, na katerih je nalito slano mehko testo , ki jih na Hrvaškem vedno ogromno pojem; v Sloveniji pa nimam sreče in vedno dobim le slabe.

Ugotovil sem, da bom najlažje rešil težavo, če se jih naučim peči sam. Mi lahko, prosim, pomagate z receptom?

LP

Sulc

Tomo Soklic

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

6. avg 2002 12:50

Zdravo, Jaz delam slanike po naslednjem receptu: 1 kg ostre moke 1/2 litra mleka 2 žlici sladkorja 5 dag kvasa sol 2,5 litra olja Najprej dam vzhajat kvas (malo toplega mleka, 2 žlici sladkorja, 2 žlici moke, kvas). Nato vzhajan kvasec primešam moki, dodam preostalo mleko, malo soli in olje. Vse skupaj gladko zmešam, naredim majhne hlebčke in pustim vzhajati na 2x velikost. Nato vsak hlebček posebaj razvaljam in razrežem na 8 trikotnikov (tako so slaniki približno enako veliki). Zvijem, namažem z raztepenim jajcem, solim (lahko se potrosi tudi janež, sezam, kumina...) in dam pečt. Veliko uspeha pri peki Lp, Rebeka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?Dragička
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti