Keramični noži

tema je zaklenjena

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

20. jun 2010 12:31

Ja, bannanna, se strinjam. V idealnem svetu bi imeli vedno čas, da bi vse sproti naredili, ne bi nikoli pogreli nobene jedi, ves čas bi bili polni energije in nič nam ne bi bilo težko. (skratka bili bi v penziji in zdravi, hehe;) Ampak redko živimo v idealnem svetu;) Včasih moramo nekaj sčarat na hitro in če si uspel vsaj kaj naredit prej, se že precej pozna. Jaz si sicer ne režem zelenjave vnaprej, čeprav sem že resno razmišljala o tej možnosti, vsaj za dneve, ki so res hektični, da veš, da imaš še kup opravkov, ko prideš iz službe. In se mi zdi čisto fajn, če se malo manj uniči z zelenkotom, lahko to bolj mirne vesti res kdaj naredim, hehe.

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

20. jun 2010 12:56

Kaj res mislite, da je treba celo doktorsko disertacijo napisat zaradi enih nožev???

Imela sem že celo vrsto nožev, najbolj so se mi obnesli noži, ročno izdelani. Sicer, do vsakega noža imam spoštljiv odnos - nikdar se ne pere v pomivalnem stroju, niti pod vročo vodo. Ko grem rezat kaj konkretnega vedno parkrat povlečem z brusilcem in s palcem poskusim ali je dovolj oster. To mi je simpatičen postopek pri tapravem mesarju.

 

Pozdravček!

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

20. jun 2010 13:39

dragička je napisal/a:

Kaj res mislite, da je treba celo doktorsko disertacijo napisat zaradi enih nožev???

MOramo vadit

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

20. jun 2010 15:32

sej jo je dragička tud že začela pisat ;)

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

20. jun 2010 21:45

zzak1977 je napisal/a:
Meni je prav grozno, da se moramo prerekat z ljudmi ki stvari še videli niso kaj šele preizkusili.

Sploh se ti ni treba prerekat. Nič ne napišeš, pa je. A nisi vedu tega???

lp

cervus

Sporočilo je spremenil(a) elaphus dne 20. 2010 21:45

zsa zsa  

član od: 2.5.2010

sporočila: 33

21. jun 2010 14:55

zzak1977 je napisal/a:
Kaj pa čar lepe lesene deske na mizi, pa flaškon domačega vina, pa se lepo sproti reže, da mi nekdo dobro domačo salamo s temlem pred nosom nareže, je že takoj pol slabša. Še vino ima okus po žveplu zarad te plastike.

 

Joj, pa kaj še, lepo te prosim. Pa uravnoteženi noži... pa kaj še.

Kaj je najpomembnejše pri možu? Da reže. Bolj je oster, lepši so kosi in manj se namučiš.

Tudi meni debata zveni kar malo bolno. Sori.

Tista študentska potovanja pa res niso preseravanja, človek vlači s sabo šotor in se vozi z javnimi sredstvi, kupil si tudi menda ni nič posebnega, en prt ali kako že. Vsakemu, ki je prebral tisto temo, bi moralo biti to jasno - sploh pa, glede na njegove nože tale študent špara zato, da nekam gre, doma si privošči pa precej manj. No ofens, ežoj. 

zsa zsa

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

21. jun 2010 15:19

Tudi mene je precej zbodla opazka na račun ežojevega popotovanja. Sama ne spadam med popotnike, vem pa zagotovo, da so "potovanja in POTOVANJA". In iz vsega napisanega sem prepričana, da je ežojevo POTOVANJE skrbno načrtovano, preračunano in v mejah tistega, kar si je uspel privarčevati s premišljenimi nakupi od enega do drugega "odklopa". In vem, da je to zanj neprecenljivo in prav tako vem, da je mnogim izmed nas na svoj edinstven način uspel prikazati tisto, česar si sami ne upamo privoščiti.

Občudujem njegov pogum in pripravljenost, da si sedaj v "študentskih letih" privošči tisto, česar si v mlajših letih ni mogel.

In čist nič se ne čudim, da čist OK shaja s svojo zbirko nožev in z njimi uspe pripraviti vse, kar mu srček poželi.

rrr

Sporočilo je spremenil(a) ribaracarak dne 21. 2010 15:20

neznan uporabnik

21. jun 2010 15:36

Pri mojem bratrancu je tako, da si moraš malo manj kot skoraj roke umiti, preden ti dovoli odpret škatlo in vzet nože ven... To razumem. Jaz nosim s seboj ,"skalpel" mu rečem, en nikakav 60 let star nož, ga je potrebno ostriti vsake toliko, klina je upogljiva in ne predolga, zaobljena, če ga takoj po uporabi ne opereš in obrišeš, zarjavi... z njim premagam svetovnega prvaka v seckanju čebule, pod pravim kotom odrežem rezino pršuta, tanjšo, kot bi jo rezala mačeha....brez drobljenja odrežem kos kruha(moram lepo inteligentno zaokrožiti, da na koncu kroga pridem v isto linijo.... wau, ne bom se duvala dalje.. Vrednost mojega noža: 0€ Estetika: nula Uporabnost: da ne govorim. Tudi moj nož razumem. Razumem pa tudi to, da se nekako Ežoj bolje šteka s članicami kot s člani. Jaz se pa bolje štekam z moškimi kot z ženskami. Kaj čmo japaja

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

21. jun 2010 15:49

Po mojem bi bilo treba na naslednjem srečanju kulinarikov spraviti tale pissing contest od besed k dejanjem, torej izmeriti čas, v katerem kdo s svojim najbolj opevanim nožem opravi neko standardno kuharsko nalogo (na primer seseklja tri kile čebule za golaž ali pripravi skledo šopske solate), ob tem pa meriti tudi rezultat in umetniški vtis. Hic Rhodos, hic salta torej. Glede skromnosti brata Ežoja pa - kaj mu preostane drugega, drago ga koštajo prti in muhere (z vseh koncev sveta), potem pa mora nekako preživet ob suhem kruhu in (ponavadi rahlo sumljivo obarvani) vodi, kot lahko skoraj vsak dan vidimo v eni od sosednjih tem...:)))))))) lp, proxima

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

21. jun 2010 16:03

Ežoj, a lahko napišem namesto tebe - " to mi deli".Zdaj vidiš, koliko prijateljic imaš, pa še mene prištej zraven. Japaja, jaz sem ženskega spola! naor

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti