Keramični noži

tema je zaklenjena

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

19. jun 2010 9:15

Meni je prav grozno, da se moramo prerekat z ljudmi ki stvari še videli niso kaj šele preizkusili. @Ežoj; mi razložiš kako bi narezal neko divjačinsko malo pretrdo salamo ki jo prinesejo kolegi zvečer da nekaj prigriznemo ob kozarcu vina, s temi tvojimi odpiralci pisem? Jedli bi zajtrk, pa še tebe bi vmes peljali na urgenco zaradi žuljev in krčev v roki tja do rame. A je tako težko it mimo ene teme, katera te ne zanima, za filozofiranje pa obstajajo bolj primerni forumi kot kulinarika. Pa kot je rekla s0nček, velik del gurmanstva je tudi priprava hrane, in kot amaterji tudi pri temu uživamo, če pri tem trpimo je tudi končni produkt temu primeren. In dejstvo je da marsikatere jedi ne moreš pripravit z noži kot jih je prilimal Ežoj.

HejHoj  

član od: 14.2.2008

sporočila: 135

19. jun 2010 10:23

zzak1977 je napisal/a:
@Ežoj; mi razložiš kako bi narezal neko divjačinsko malo pretrdo salamo ki jo prinesejo kolegi zvečer da nekaj prigriznemo ob kozarcu vina, s temi tvojimi odpiralci pisem? Jedli bi zajtrk, pa še tebe bi vmes peljali na urgenco zaradi žuljev in krčev v roki tja do rame.
Status Metlika ima odgovor, recimo. Rezinar. Aja, ežojevi prijatelji nimajo pretrdih divjačinskih salam. Sicer je pa portal namenjen vsem, izražanju mnenj vseh. Četudi pofilozofirajo kdaj.

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

19. jun 2010 10:28

ampak rezinar stane 25€.,..

zzak1977  

član od: 31.7.2009

sporočila: 2193

19. jun 2010 10:37

HejHoj je napisal/a:
zzak1977 je napisal/a:
@Ežoj; mi razložiš kako bi narezal neko divjačinsko malo pretrdo salamo ki jo prinesejo kolegi zvečer da nekaj prigriznemo ob kozarcu vina, s temi tvojimi odpiralci pisem? Jedli bi zajtrk, pa še tebe bi vmes peljali na urgenco zaradi žuljev in krčev v roki tja do rame.
Status Metlika ima odgovor, recimo. Rezinar. Aja, ežojevi prijatelji nimajo pretrdih divjačinskih salam. Sicer je pa portal namenjen vsem, izražanju mnenj vseh. Četudi pofilozofirajo kdaj.
To je šele navlaka. Kaj pa čar lepe lesene deske na mizi, pa flaškon domačega vina, pa se lepo sproti reže, da mi nekdo dobro domačo salamo s temlem pred nosom nareže, je že takoj pol slabša. Še vino ima okus po žveplu zarad te plastike. Pa še bannanna je povedala argument...

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

19. jun 2010 10:51

Dokler imate nože varno spravljene, je še v redu.... naor

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8686

19. jun 2010 11:46

Kot prvo, Ežoj je študent in nima denarja in njegovi prijatelju tudi ne, da nosijo divjačinske klobase. Kaj ni tako Ežoj? Kje si lahko študent privošči vino v steklenici, kaj šele v butelji, no???? 

Ežoj itak skoz filozofira, ker je študent filozofije.

To, da je velik del priprave hrane del gurmanstva (ali kako je že napisano) nisem imela "blage veze".

No... jao, ura je že cajt... moram it.

 

Lepo režite, kakršnekoli nože že imate.

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4309

20. jun 2010 11:11

 

 

rrr

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

20. jun 2010 12:03

ežoj, haha, dobra je tale! Mi imamo več nožev, so pa večinoma podobnega cenovnega ranga, razen štirih in 3 od teh ves čas uporabljamo: jaz zelenkota, lubi pa tadrugega keramika in še enega dražjega navadnega - jaz svojega dražjega navadnega ne uporabljam več, odkar imam zelenčka, očitno mi je pač bolj všeč občutek pri delu z njim. Sonček, sem pa že sprobala tudi strašno hude nože, čeprav jih nimam doma -zame bi bili nepraktični (ampak poznam nekaj ljudi, ki enako kot ti prisegajo na to), pa me enostavno niso prepričali, da so vredni svojega denarja. Fajn so, ampak kot je rekel ežoj: 2x več muzike, pa 5x več denarja... Se pa strinjam, da je fajn imet 1 ali 2 dobra noža, ker navadno potem ves čas tista uporabljaš. Ampak za kruh in testo se mi zdi pa to potrata (vsaj če imaš še kake druge želje in jaz jih imam kar precej;) Za paradižnik pa jaz navadno uporabljam en nož iz najbolj poceni kompleta nožev, kar jih je. Dela pa tako super, da me je prijateljica, ki ima doma "te tvoje tahude nože" vprašala, kje sem ga dobila in koliko je stal. Manj kot 1 E definitivno, hehe. Lahko imaš srečo, skratka.
zzak1977 je napisal/a:
In živeli boste 16 let dlje... Če je to najbolj pomembno, potem stvari pač poješ in jih ne režeš? Ne razumem.
16 let ne, verjetno sploh nič dlje, ampak tudi če bomo samo malo bolj fit medtem, ko živimo, se splača. Super, če se dobro počutiš, ne glede na to kaj, koliko in česa poješ. Meni se zdaj kar pozna, če dobim premalo vitaminov - pač večje potrebe, sem bolj cunjasta in hiteje zbolim... Zakaj režem hrano? Hja, najprej zato, ker je težko recimo cvetačo celo nerazrezano pojest, potem zato, ker tudi stvari, ki bi jih jaz lahko pojedla cele, jih otroci ne morejo, potem zato, ker imam veselje s kuhanjem, ki obsega kup tehink, kjer morajo bit sestavine zrezane ne parimerne koščke, potem zato, ker je včasih to lepo videt in jemo tudi z očmi,... Pa še kak razlog bi se našel, pa se mi ne da več tipkat;)

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

20. jun 2010 12:05

al pa jaz ko si solato na dva dni perem ker mi je to najbolj smotano opravilo na svetu...

se pozna, da naslednji dan še ni rjavih robov, če režem s keramičnim..

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

20. jun 2010 12:27

Aja, kar sem hotela rečt, je to, da je potreba po nožih odvisna od življenjskega stila ljudi: nekateri velikokrat jedo trde divjačinske salame, sama je recimo nisem še nikoli, (niti si je na želim), zato ga za to ne rabim. Salam sploh praktično ni v našem hladilniku. Nekateri pojejo za zelenjavno prilogo 10 dag zelenjave in jim je veliko bolj vseeno, kakšna bo postala, meni pa je recimo zelenjava sveta in je pojemo ogromno in rabim nož predvsem za zelenjavo - zadnje čase še za sadje za malidve. Za burek in štrudel je vsak nož dovolj dober, za japonsko umetnost izrezljavanja hrane, pa so dobri samo najboljši noži in midva z ežojem nimava s svojim kaj delat tam zraven. Se lahko matrava, ampak tegale ne moreva naredit, tudi z mojim zelenčkom verjetno ne: http://www.amazon.de/gp/reader/4770030878/ref=sib_ Ampak nimamo vsi enakih potreb in imamo različne želje in različne finančne zmožnosti: zato prepričevat nekoga, da s slabim nožem ne more naredit nič dobrega, je enako zgrešeno kot prepričevat nekoga, da se s slabim da čisto vse. Oboje je za moje pojme malo oddaljeno od resnice Za večino je moj šivalni stroj čista bedarija in preseravanje: meni se je pa že 100x poplačal. Zame bi bili noži za 100E čista bedarija, ker mi ta za 30 super služi. Ta se mi pa splača zato, ker sovražim brušenje nožev in tega ni treba brusit in ker ohrani malo več vitaminov (kar se spet nekaterim nič ne pozna, meni pač se). Različni smo, fajn je tako

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti