Poceni kosilo

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

23. jan 2008 20:05

ha, slepa kura, ko bi le bila - bi vsi živeli v ezoteriki al kako že - tako smo pa sam v svinjariji in giftu!

lp

sosedi, čez hrib, jelenckova?

 

cervus

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

23. jan 2008 20:09

Elaphus, čez hrib ja. Jelenckova

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

23. jan 2008 20:33

sem bla danes peš čez hrib - smo si šli v bazen krake pretegnit!

LP

P.s. da ne zaidem čist iz teme - poceni kosilce je tud prežganka z jajčkom in skleda solate.

cervus

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

23. jan 2008 20:40

Kdaj ste bili na bazenu, midva sva šla okoli 19 tam mimo, sva bila na sprehodu. Jelenckova

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

23. jan 2008 21:01

ati zlati, večina nas je govorila o poceni kosilih, kar je tema, nismo pa jemali kot da je kosilo tudi vse, kar so do njega pojedel, vsaj piščanec in jaz, se mi zdi;) Samo od kosila ne dobiš vsega potrebnega za en dan, seveda ne, saj zato imamo pa več obrokov, ne samo kosila... Sama jem meso, ga pa ne pojem veliko, včasih premalo in takrat to vem, ker se mi pozna. Vendar pa absolutno ni potrebno, da jemo meso vsak drugi dan. Veri

GOSPAKATJA  

član od: 27.11.2007

sporočila: 259

24. jan 2008 9:08

hoj! kako je že bilo nekoč, ko se z bioprehrano še niso ukvarjali? stročnice, krompir, sadje, zelenjava ( a samo kar je rastlo in rodilo v domačem kraju ) , meso pa ali ob velikih praznikih ali ob bolezni ali porodu. saj poznate tisto: če je med tednom po pečeni kuri zadišalo, sta bili le dve varianti; ali je bil bolan gospodar ali kura ! GOSPAKATJA

samanty  

član od: 13.2.2015

sporočila: 14

16. feb 2015 13:02

prav z veseljem sem prebrala tole temo od začetka...

midva dava za hrano na mesec pomoje okrog 200 do maximum 300 eurov, je pa res, da se pozna predvsem to, ker je moj usekan na firme (testenin drugih kot barilla ne kupuje, pa npr. mleko vedno alpsko od lj.mlekarn, nobeno drugo,.. sama pa gledam na cene in če vidim, da je neko XY mleko ceneje ali v akciji, ga kupim...) in ne kupuje trgovskih znamk niti ne gleda, če je kaj v akciji.

poceni kosila pri meni npr;

- segedin (kila zelja, kila mesa); jeva ga 2-3 dni, ali s kruhom ali kuhanim krompirjem,

- grenadirmarš; to naredim v skrajnem primeru če res ni kaj drugega,

- jajca s papriko,

- palačinke,

- rižota (riž mam vedno, notri pa dam kar pač imam v hladilniku, največkrat zelenjave full nabašem, kak košček mesa)

- če mi ostaja kakšna hrenovka, naredim omakco iz nje za testenine (popečem, dodam mezgo ali kečap, začimbe, kak trikotnik sira, začimbe namečem,...)

- sirova omaka (ostanki raznih sirov) in njoki, testenine zraven

- testenine z jajčno omako (skuhaš testenine, na ponvi razpustiš umešana jajca z začimbami, nato vse skupaj zmešaš, da se jajca primejo testenin, zraven ponudiš solato)

- domača pica /testo sama naredim, mezgo ali kečap mamo vedno, kake hrenovke ali tuno gor fliknem, sir, čebulo, česen, olive, kar najdem v hladilniku,.. vedno izpade fantastično :)

- razne omake iz česarkoli (zelenjava prepražena, čez kaka rezina sira ki ostaja v hladilniku..)

- paprikaš za 2 dni,

- goveji golaž (kupiš meso v akciji, ne rabi bit najboljše, bolj je pomembno dosti čebule v golažu :D, kombiniraš za več dni, skuhaš več, lahko se je s kruhom, polento, testeninami...)

- krompirjeva jed (krompir, čebula, sladka paprika, sveža paprika, kak košček mesa, vse skupaj zaliješ z vodo,.. lahko ješ na žlico ali z vilico)

- moj ima na zalogi konzerve prebranca (so dokaj poceni) in si zraven speče še kako jajce

- hrenovke (v perutnini ptuj je dostikrat kakšna akcija 1+1 gratis...)

- od sladkih stvari delam domač puding (torej ne iz vrečke, ampak 2 rumenjaka, sladkor, moka kot gostilo itd), notri vmešam kake višnje ali kar pač imam, če imam kak kompot, naredim iz soka kompota "sadno kremo" - vmešam instant puding, zraven postrežem sadje iz kompota,... ali naredim simpl pecivo (klasično testo za biskvit, nadrobim jedilno čokolado - vedno ostane kak košček česa čokoladnega kje, notri kako sadje (v pošten pridejo tudi jabolka ki so v skledi že dlje časa,...)

Samanta

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

16. feb 2015 13:38

Samanta, seveda se splača skuhat doma, če imaš čas. Tudi  skuhati jedi za dva dni ali pa zamrznit.

Nas je 5, včasih se zgodi, da smo sami trije  ( brez hčerk) in se bistveno pozna pri količini hrane. 

Najcenejše pri nas je špinača, pire in hrenovke, domača paradižnikova omaka, tople kumare, cmoki, fižolove jedi, mineštre, juhe....vse kar pa dodajaš- ribe, meso....pa seveda prispevajo k večjim stroškom.

Lani sem imela svoj vrt, pridelala sem veliko zelenjave, vložila kumarice, paprike, feferone, rdečo peso, zamrznila ostale pridelke in se je precej poznalo,  saj sem šele sedaj šla kupit kako solato in korenje.

 

Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Balenka  

član od: 28.4.2004

sporočila: 2825

16. feb 2015 13:40

samanty, si se pa res potrudila in z nami delila res veliko idej poceni kosil. 

Balenka

Sandra_a  

član od: 6.12.2010

sporočila: 447

16. feb 2015 14:13

Trixi je napisal/a:

 

Lani sem imela svoj vrt, pridelala sem veliko zelenjave, vložila kumarice, paprike, feferone, rdečo peso, zamrznila ostale pridelke in se je precej poznalo,  saj sem šele sedaj šla kupit kako solato in korenje.

 



Kjer je volja, tam je pot. Trixi

 

To je pa čista resnica! Mi imamo doma kar velik vrt in se nam iz leta v leto bolj pozna. Ozimnica pri nas zdrži vse tja do pozne pomladi, marmelada še dlje. Običajno je tako, da vlagamo fižolovo solato, sataraš, paradižnikovo mezgo, kisle kumarice/bučke, feferone, gobe večinoma posušimo in zmeljemo (so odlične za kremno juho ali pa kot začimba), posušimo in zmeljemo tudi nekaj pekočih feferonov, kadar je veliko sliv jih zamrznemo in imamo potem za cmoke ali kakšno pecivo, sušimo tudi sadje in domače začimbe (domača jabolka, slive, rožmarin, lovor, origano, baziliko, peteršilj, drobnjak...). Vsaka stvar zase se zdi malenkost, ko pa pogledaš vse skupaj, postane jasno, da bi se stroškov kar nabralo, če bi vse to kupili.

Sandra_a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti