Kakšen meni?

Kristalka  

član od: 31.3.2007

sporočila: 833

tema odprta - 14. nov 2007 17:50 | ogledi: 1.806 | odgovori: 5

Za rojstni dan bom povabila ožje sorodnike na zgodnjo večerjo, ki pa je ne bom sama pripravljala. Lepo prosim za pomoč/nasvete - kakšen meni? Ne bi rada nekaj čisto vsakdanjega, s tem, da so pa vmes tudi jedci, ki ne morejo brez svinjske pečenke in praženega krompirja. Torej, kaj za predjed in kaj za glavno jed, da bom ustregla klasiki in gurmanom.

Vsak nasvet bo dobrodošel in že vnaprej hvala.

Kristalka

balonka  

član od: 9.3.2007

sporočila: 548

14. nov 2007 19:37

Koliko te razumem boste šli kam ven,tako da si lahko privoščiš klasiko z nekaj bolj novim.Sedaj je tudi stvar gostilniške ponudbe,ampek sedaj imjo kar vsi kakšno svojo specialiteto. Moje najljubša predjed je carpačo(ni glih pravilno napisan)imaš jih veliko izbiro,potem je klasika tatarski biftek ali kakšni njoki s tartufi,pa razna povnjena zelenjava in tako naprej. Za glavno jed je pa najbolj da naročiš porcijsko.Tisti ki želi klasiko si naj to naroči,tisti ki pa želi kaj bolj novega pa tisto.Glede izbire je pa tudi stvar okusa.Recimo imaš razne mesne kombinacije v smetanovi omaki s tartufi,pa v kakšni poprovi varianti.Ne smemo pa tudi pozabiti na ribje stvari.Katere se da tudi pripraviti na veliko različnih načinov. No, ne vem če sem ti kaj veliko pomagala.Odvisno je od okusa in ponudbe lokala.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

14. nov 2007 20:12

Kj pa, če le ne bo lokal? rimljanka

balonka  

član od: 9.3.2007

sporočila: 548

14. nov 2007 22:29

Bo napisala.Potem bo pa sigurno kdo imel kakšno dobro idejo.A ne?

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

15. nov 2007 9:46

Jaz sem tudi razumela, da naj bi se zadeva dogajala pri profesionalnem gostincu. Tam gre zadeva takole: Poveš, koliko denarja nameravaš porabiti in za koliko oseb naj se pripravi hrana. In potem definiraš teme, tako da gostinec pripravi buffet in potem je sistem, da si vsak vzame tisto, kar mu paše. Teme so naslednje: - mesna miza, kjer se greje magari pečenka in krompir, pa kakšni žličniki, omaka, kakšna zelenjavica (karfijola, grah, korenje), dasiravno so zadnje čase na mesnih mizah zmagovalci prebranac, vešalica in pleskavica - morska miza, kjer imaš solate iz morskih sadežev, ribji karpačo, kake marinirane ribe ipd, blitvo in krompir - mizo s siri in sadjem - torta Če ravno misliš, da je potrebno začeti z juho, začni z juho....to je tudi edino, kar postrežejo natakarji, ostalo pa si vsak vzame sam. Ti želim fino praznovanje Vendelina jr.

Kristalka  

član od: 31.3.2007

sporočila: 833

15. nov 2007 17:06

Hvala Balonka, še posebej hvala tebi Vendeilina jr. - zadela si žebljico na glavico - to bo to! Gostinec, kamor gremo, vem da pripravlja buffet, tako da s tem ne bo problema, sploh ne vem, kako se tega nisem spomnila Kristalka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti