Kaj postreči nenapovedanim obiskom?

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

15. nov 2007 20:14

Wran  si mi dal dobro idejo za rojstnodnevno praznovanje v nedeljo. Pa še otroci bodo radi jedli.

Mamamia hvala.

jade

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

16. nov 2007 10:07

Joj, tile ocvrtki, ki jih omenja Wran... Moji so nori nanje, le da jih moja mama naredi kar po dunajsko, ne v pivskem testu ali po pariško.

Prav za soboto, ko je sin povabil prijatelje na praznvoanje rojstnega dne, mu jih bo ocvrla iz štirih kilogramov piščančjih filejev...Meni bi se zmešalo, ampak ko ji hočemo pomagat, ne dovoli, ker samo ona ve, kako je treba fileje zrezat in potem cvreti...no, vsaj paniram jih lahko.

 

Se pa dobijo že pripravlčjeni, zamrznjeni. Za prvo silo so, niso pa tako slastni kot tisti, narejeni doma.

Pa še to prednost imajo, da jih lahko jemo tudi hladne. Mamamia

mamamia

Vanilija  

član od: 18.8.2005

sporočila: 208

16. nov 2007 10:57

Moja starša sta pa čist posebna primerka, namenoma se nočeta najavit, da prihajata na obisk, ravno zato, da "ne bi kej preveč pripravljali pa se obremenjevali". Nikakor jima ne morem dopovedat, da obstajajo ljudje, ki se verjetno kljub temu sekirajo, če nimajo nič za ponudit (pa se jima potihem smejim, kadar prideta z dolgimi nosovi domov, ker sorodnikov ali prijateljev ni bilo doma... . Vanilija

lucka52  

član od: 13.7.2007

sporočila: 1939

16. nov 2007 11:24

Vanilija,si me spravila v smeh...jaz sem se iz stare sole in ne grem nikamor, ne da bi se prej napovedala, ker menim, da je prav da imajo vsi prijatelji in sorodniki pravico do svojega zasebnega zivljenja... in da jim ga ni treba prilagajati moji trenutni zelji po " obisku". Zadnijc sem se v soboto popoldne spravila v kad mislec,da bom imela popoldne zase, pa pridejo obiski...So me res presenetili, ampak v negativnem smislu... In ker sem odkritosrcen clovek, ne bom slepila samo sebe, da sem jih bila vesela!Sem precej druzabne pa tudi gostoljubne narave ampak tuje hise so zame nekako nedotakljive.In prav zaradi tega ker imam rada prijatelje in sorodnike in ker jih spostujem, ne grem na vrat na nos in ob vseh urah na obiske .In nikoli praznih rok! Ce sem staromodna ne vem, vsekakor se bom se naprej drzala tega. lucka

Scorpy  

član od: 3.2.2006

sporočila: 335

16. nov 2007 13:43

Meni nenapovedani obiski nikakor niso všeč. 1. nimaš vedno kakšne hrane pri roki 2. vprašanje je, kako in če sploh imaš pospravljeno, 3. nič hudega sluteč odpreš vrata, nalimajo se ti kakšni prijatelji ali sorodniki, ki jih že 12 let nisi videl, ti imaš pa čez pol ure zobarja na primer ali pa si sestri obljubil, da greš v vrtec po nečaka. Res prikladno in pol se vsi neizmerno zabavajo, ko te gledajo, kako se boš v 5 minutah znašel in rešil vse te situacije.

Ne vem, men bi se taki obiski zamerili že na vhodu.  Če si kulturen, pokličeš. Danes obstajajo mobiteli.

Scorpy

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

16. nov 2007 14:22

Scorpy se strinjam s tabo. Če pa se mi zgodi kaj nenapovedanega postrežem s sokom, kavo, v kleti pa imam vloženo sadje in naredim sadno kupo. Če ni v hladilniku smetane, nič zato, pa naj bi se v naprej napovedali.

Pozabila sem na to, če je kaj sladkega v omari, vredu, sicer pa se vedno najde še kakšna čokolada in jo nalomim na koščke pa je. marelica

Sporočilo je spremenil(a) marelica dne 16. nov 2007 14:23:33

katti  

član od: 4.11.2005

sporočila: 2109

16. nov 2007 15:00

Kdaj pa kdaj je že kak nenampovedan obisk, ponavadi pa dobijo, kakšen narezek. Ker imamo domačo salamo, špeh in budžolo pa jajca, si narezek lahko privoščimo. Če pa je v hladilniku še kak kos sira in zelenjave, toliko bolje, je vsaj bolj pestro. Sicer imamo pa tudi veliko vloženih gob, ki gredo zraven.

V skrinji se najde kaj zmrznjenega npr. krofi, ki jih potem v pečki pogrejemo.

Kava in čaji pa so tako skoz pri hiši. Lahko pa bi se zgodilo, da ne bi bilo sokov. No trenutno je še zaloge, saj smo ga veliko doma naredili. 

katti

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

16. nov 2007 15:50

Ampak saj ne hodimo vedno na obisk samo zato, da se hrana postreže. Zato pravim, da so meni tudi nenajavljeni obiski tistih, ki so mi blizu, zelo ljubi, ker pomeni, da mi je nekdo tako zelo blizu, da ne bo zamere, tudi če pride nenajavljen. Meni je to pač znak bližine, pristnosti. Navsezadnje smo že ob treh zjutraj odpirali vrata, včasih pa tudi vstajali iz postelje in šli sinove prijatelje reševat iz zagate (pokvarjen avto) ali po hčerine prijateljice, ki so ostale brez prevoza. Meni to ni problem.

Je pa seveda kategorija ljudi, ki k nam ne pridejo brez najave in tudi jaz presneto dobro vem, komu se moram prej najavit. Oziroma to ni pravi izraz, ker če se najavljaš pomeni že, da si ga postavil pred dejstvo in prideš. Zato se jaz za take obiske dogovarjam.

 

MOji bližnji, tako sorodniki kot prijatelji, pa vedo, da so dobrodošli 24 ur na dan. Če ni pospravljeno, pač ggremo v prostor, ki je malo bolj pospravljen. Sicer pa k meni ne hodijo gledat, kako imam pospravljeno, ampak se pridejo zabavat.

Jaz sem pač takšna, kaj morem.

 

Mamamia

mamamia

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

16. nov 2007 21:04

ne obremenjujem, ali so obiski najavljeni ali ne. sem zelo odkrita in če imam čez pol ure nekam za iti, povem brez kančka slabe vesti. obiski so vedno dobrodošli in morda imam srečo, da razumejo, da ni vedno mizica pogrni se. pridejo zaradi druženja, ne pa hrane. pijača je vedno in če se stvar spontano zavleče, se nekaj zimprovizira: testenine s tunino ali kaj podobnega. zelo uporabna recepta iz baze sta sledeča: skutni namaz z bučnim oljem (če ni skute, je tudi samo posoljeno bučno olje, v katerega se pomaka kruh, zelo slastno: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1225) in topli kruhki: http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=71, ki nudijo obilo možnosti improviziranja. tudi kakšno meso se da v topli vodi hitro odtajat: ob treh zjutraj smo pekli čevapčiče. tudi jajca s šunko teknejo. če je bilo treba pogasiti obilno žejo. skratka, ne kompliciram in se ne obremenjujem. dovolj je priložnosti, da se izkažem kot gospodinja. mimika Mimi Urbanc

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

16. nov 2007 22:18

Zaradi nenapovedanih obiskov se nikoli ne obremenjujem, saj nikoli ne pride nihče lačen. Se pa vseeno vedno kaj najde. Če ne drugega, oreški, suho sadje in sadje so vedno na zalogi.  Tudi kaj sladkega se najde.

Tako kot pri mamimiji smo obiskov vedno veseli in to naši obiskovalci vedo.

kobra 1

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti