Zeloooo suha koža

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

12. nov 2007 7:32

Prisežem na Melkfett mit Ringelblumen-extrakt, tako da malo spremenim imezdi se mi da nonstop govorim o tej čudežni kremi, po domače povedano: Ognjičevo mazilo, res dela čudeže, poskusi.

Tudi jaz sem alergik sin pa ima luskavico, katero smo skoraj odpravili.

Srečno!

Anamarija Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 12. nov 2007 07:32:41

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

12. nov 2007 7:41

Verjetno je koža dehidrirana, zatro je potrebno piti kar veliko vode, po požirkih, da telo nahranimo s tekočino. Če jo pijemo na "eks" samo spiramo ledvica in s tem tudi koristne encime.

Nekaj časa si obraza ne umivaj z vodo, ampak si kupi v lekarni termalno vodo v spreyu. Obraza ne briši, ampak pusti, da tekočino koža vpije. Šele nato uporabi kremo.Poizkusi še enkrat z Avene cold kremo in vztrajaj. Hitra menjava ni dobra, ker koži ne daš priložnosti prilagoditve.

Kasneje ti priporočam,  uporabo 100% kokosovega olja, v kopel pa dodaj nekaj olivnega. 

V zimskih časih je potreno poskrbeti tudi za primerno vlago v prostoru.

kobra 1

sonchika  

član od: 3.4.2005

sporočila: 731

12. nov 2007 8:00

Alverde jojoba ali pa oliva. Oboje naravno in kvalitetno.

Termalna voda v spreju je pa največja napaka. Izsušuje kožo. Nekje sem prebrala, zakaj je temu tako (strokovna obrazložitev), samo je ne znam ponoviti.

 

Paziti je potebno tudi na čiščenje kože. MU lahko očistiš z oljem - oljčnim, orehovim, mandljevim. Karkoli. Potem pa si umij obraz s kakšnim nežnim čistilom - recimo Lush Aquamarina, ki je brez mil ter čisti z glino. Lahko pa tudi Scheller mienralni gel, pa Lavera Neutral gel za umivanje (proti alergijam).

Kreme sem ti že napisala, pa uporabi kakšen tonik. Meni je zelo pri srcu Alverde vrtnični, ker je naraven in vlažilen. 

Sonja Sporočilo je spremenil(a) diling dne 12. nov 2007 08:02:20

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

12. nov 2007 8:04

Čao, mislim, da bi morala najprej zamenjati gele za tuširanje, potem pa nadaljevati. Jaz nimam več problemov s suho kožo, odkar sem našla pravi gel zase, tako da me mi ni treba niti več toliko mazati s kremami po tuširanju. Kadar se (no, pozimi se več, to je res), pa vedno uporabim mleko ali kremo za telo zmešano z nekaj kapljic olja, nikoli!!!! samo olje, ker pri zelo suhi koži zadevo dolgoročno samo poslabša, ker maši pore. Hja, imam pa drug problem - na obrazu imam tako občutljivo kožo, da po vsaki kremi postanem mazolasta (česar potem ne morem pustiti pri miru in rezultat je katastrofa) in lišajasta, očitno mi ne ustreza neka kemija, ki jo mešajo notri. Tako da je sedaj "moje življenjsko poslanstvo" iskanje kreme za moj fris. Lep pozdravček, S.

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

12. nov 2007 8:09

"Termalna voda v spreju je pa največja napaka. Izsušuje kožo. Nekje sem prebrala, zakaj je temu tako (strokovna obrazložitev), samo je ne znam ponoviti."

 

Se ne strinjam! Če je koža suha-luskova je dehidrerana, torej v pvi vrsti potrebuje kvalitetno vlago! Ni rečeno, da so mastne kreme dobre za suho kočo. Za to je dober primer ravno pitočnica, ki je probala že z raznimi maziili, pa ni pomagalo....

kobra 1

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

12. nov 2007 8:17

kobra 1 je napisal/a:

Nekaj časa si obraza ne umivaj z vodo, ampak si kupi v lekarni termalno vodo v spreyu. Obraza ne briši, ampak pusti, da tekočino koža vpije. Šele nato uporabi kremo.Poizkusi še enkrat z Avene cold kremo in vztrajaj. Hitra menjava ni dobra, ker koži ne daš priložnosti prilagoditve.

V zimskih časih je potreno poskrbeti tudi za primerno vlago v prostoru.

kobra 1

Jaz tudi po mnogih letih iskanja primerne kreme prisegam na Avene cold, priporočala pa mi je to kozmetiko dermatologinja. Tudi termalna voda v spreju je špica, sploh zdaj, ko je zaradi kurilne sezone v prostorih tako suh zrak. Prav poživi in se ne strinjam z diling, ki piše, da kožo izsuži.

Tudi kreme za sončenje uporabljam od firme Avene. 

Ognjič

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. nov 2007 8:23

Jaz sem v osnovi skeptična do nasvetov za odpravo težav s kožo na daljavo, še zlasti zaradi tega, ker naša community ni ravno usposbljena za kožne zadeve. Poleg tega, večina poškodb na koži itak izgleda rdeče in malo skupaj vlečejo, tako da je treba biti posebej previden. Pitončica, s samozdravljenjem se to ne bo popravilo. Kar k dermatologu. Obstaja kar nekaj zasebnih ordinacij, pregled te bo stal med 50-80 EUR, kar pa je še vedno manj, kot če sama nakupiš polovico do sedaj v tej temi navedenih produktov. Dermatolog te bo tudi poučil o pravilni negi kože. Ni razloga, da bi se sprijaznila s suho kožo po ostalem telesu, tudi tisto se da popraviti in potem do konca življenja lepo vzdrževati. Vendelina jr.

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

12. nov 2007 8:33

Se čisto strinjam z Vendelino jr. V znani dermatološki ordinaciji v LJ je bil pregled cca 50 EUR. Moji mami, ki je imela še večje težave s kožo na obrazu, z lasiščem...so napisali recept, po katerem ji zdaj kremo delajo v lekarni.

In tudi luskavica ni vse, kar vidimo, da se lušči, zato je res potrebno obiskat dermatologa, sicer si naredimo več škode, kot koristi. 

Ognjič

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

12. nov 2007 8:43

Pitončica,

jaz imam enake probleme. Edina krema, ki mi daje dolgotrajen občutek ugodja, je ognjičevo mazilo v taki oranžni posodici, malo večje (bom doma pogledala znamko, pa ti javim, ok?) Ker vsa ognjičeva mazila ne delujejo enako. No, pri tem mazilu pa imam tak fajn občutek, krema se lepo vpije v kožo, nimam pa tistega zoprnega občutka, kot pri nekaterih drugih mastnih kremah, ko si zunaj še cel masten, koža pa ne sprejme nič več in kljub temu zateguje... Jaz se še po telesu mažem s tem mazilom in tako paše...

jasna

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

12. nov 2007 8:46

Uh, jaz avša, nisem pozorno prebrala predhodnih odgovorov...

Pišem o isti stvari kot  Anamarija1!!!

jasna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti