Prosena kaša

vrtnica  

član od: 22.1.2007

sporočila: 332

tema odprta - 6. nov 2007 20:08 | ogledi: 5.831 | odgovori: 1

Prosim za pomoč.

Pred leti, ko so pri oddaji Na vrtu še kuhali, je neka gospa pripravila zelo dobro pecivo s proseno kašo. Zelo dobro pravim za to, ker sem si recept napisala in ga tudi preizkusila. In sedaj pri tem nastane problem, ker sem recept pisala na kos papirja misleč, da ga bom kasneje prepisala v knjigo kar pa se ni zgodilo takoj in list z receptom se je nekje založil. In ga ne najdem več. Če se ne motim so bila med sestavinami naslednja živila: prosena kaša, jabolka, rozine, orehi, lešniki, cimet in sojino mleko (jaz sem ga nadomestila z kravjim). Včasih kaj eksperimentiram in mi še kar uspe za tole pa bi vseeno rada recept. Postopek je bil nekako takšen, da se je prosena kaša suho popražla nekaj minut se ohladila in nato si dodal naribana jabolka, sesekljane orehe in lešnike, ter rozine vse skupaj se je premešalo in dalo v pekač, nato pa se je čez polilo mleko. Ne vem pa kako dolgo se je peklo. Meni je bil okus zelo všeč.

Zato prosim vse, ki delate kaj podobnega ali pa ste morda preizkusili ravno to, da seoglasite in napišete po kakih receptih delate.

Že v naprej najlepša hvala.

vrtnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti