Cena marcipana

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

1. nov 2007 9:28

tudi jaz se strinjam, da je tako kot povsod potrebno tudi na internetu upoštevati bonton pisanja in če velike črke pomenijo, da kričiš, ljudje to tako jemljejo, pa če ti misliš z velikimi črkami kričati nekaj ali pa samo lepo povedati. . Pravila so pravila. Sem delala seminarsko nalogo na temo bontona interneta in sem se zelo veliko naučila, pa morda ne bi še komu škodilo, če bi malo po spletu pobrskal in si kaj prebral o bontonu na internetu. Koki, kako pa pišeš na e-maile, če osnovnih pravil ne veš? lep jesenski dan vam želim ob prižiganju svečk ariella

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

1. nov 2007 9:36

jernej je napisal/a:
Če pa želite nemoderirane forume si pa berite komentarje na 24ur novicah. Prebereš vseh 120 sporočil pa ne veš ali si butast ti ali odgovori, taka kultura pisanja je tam. Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

 

Joj Jernej si me pa nasmejal navsezgodaj zjutraj, še glava me je nehala bolet od celonočnega prepevanja naše dojenčice.

Sicer, če komu ni všeč nikogar ne silimo, da se druži z nami. Ampak za vsako figo pa tudi ni treba biti užaljen, joj eni ste hujši kot otroci. Pa saj je vsakemu že kdo kaj takega rekel kar mu ni bilo všeč, pa ne vzameš tega tako osebno.

Koki cena za marcipan je res ugodna, kar vzemi ga, pa čeprav je pred rokom, dokler ne bo okus spremenjen po moje ga mirno uporabljaš. Kaj boš pa delala z marcipanom? Sploh, če si slaščičarka imaš sigurno veliko dobrih idej. Daj še nam amaterjem kakšno novo idejo.

Jaz sem včasih preden sem odkrila tičino maso prekrila otroške torte z marcipano. Delala sem čebelico in pikapolonico. Pa se mi je zdelo škoda marcipana, ker ga večina ni marala pa je šel potem v smeti. So kar olupili torto. Zanimivo tičino maso pa mi še nihče ni stran vrgel. Svašta. Pa ni bog ve kakšnega okusa.

Delala sem že tudi sam marcipan, pa se mi ni dalo lupit mandljev  in so se notri poznale rjave pikice od lupine. Sicer nihče ni nič rekel, ker so mislili, da tako mora biti.

 

 

jade Sporočilo je spremenil(a) jade dne 01. nov 2007 09:47:56

koki  

član od: 8.1.2002

sporočila: 17

1. nov 2007 9:49

ŠKODA ČASA ZA DOLLGOČASNE OSEBE!TO SE EN SPOMNI PA SE VSI DRŽIJO.DOLLLLLLLLLLLLLLLLGČAS!!!!!!!!!!!! koki

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

1. nov 2007 9:56

 Samo izgleda, da drugih nedolgočasnih oseb ne poznaš, če si še vedno z nami.

Ampak še zdaj ne vem ali si fantek ali punčka. Pišeš kot punčka, narisanega pa imaš fantka.

Nič se sekirat smo preživeli tukaj še marsikaj hujšega kot tole...

Prav v dobro voljo si me spravil/spravila. Hvala stokrat...

jade

koki  

član od: 8.1.2002

sporočila: 17

1. nov 2007 11:06

sem punca stara 32 let in koliko ste ve kej stare?a je kkšna slaščičarka? koki

vida u.  

član od: 1.4.2007

sporočila: 360

1. nov 2007 11:07

jernej je napisal/a:
vida u.: Toliko jih ima povedati čez te forume (da jih ne imenujem), da se čudim da še kdo kaj napiše. Hec je ker te isti ki vedno pišete, kako je tukaj slabo, tudi še pišete. Ljudi je pa vedno več. [jernej] Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
jernej, jaz nisem nikoli rekla, da je ta forum slab. Prav nasprotno se mi zdi. Forum in nasploh kulslo je zelooo super zadeva in hvala bogu da obstaja. Tu dopiš veliko krasnih receptov in nasvetov. Jaz pa sem samo napisala kar sem mislila, In upam da bom še lahko. Pa čeprav vem, da bom tudi jaz napisala kakšno besedo v narečju. Lep dan še naprej vida u.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

1. nov 2007 11:27

jade, me smo vse oziroma vsi tudi slaščičarke in slaščičarji, z diplomo ali brez. Pa vsak je še kaj drugega zraven. Odvisno, kdaj v dnevu se nas vpraša.

Narečje je zame prav fletna stvar, ki včasih popestri vse skupaj. Da pa je včasih vse brez repa in glave, no, tja pa se ne vtikam. Si islim svoje in molčim. Drugače pa v klepetalnici z največjim veseljem po domače pišem, če bi medve s kuharco eno po lokalno udarili, močno dvomimi, da bi naju kdo razumel.

aja, kuharca, recepta za zimski sladoled nisem staknila. So vsi tiho, za habance pa je isto kot za ocvirkovco, samo moja mami jih z mlekom premaže, da dobijo tako lepo hrustljavo skorjico.

 

 

Loni Makaroni

fleur  

član od: 28.4.2006

sporočila: 169

1. nov 2007 11:36

jernej je napisal/a:
Napisati nekaj čisto slovnično in pisati z veliki črkami sta pa dve čisto ločeni stvari. Če ne napišeš slovnično je to zato, ker človek ne zna napisati čisto slovnično (slavisti izvzeti). Pisati z velikimi črkami pa je nevljudno in VSAK lahko piše tudi z malimi. Tudi pri receptih piše, da bomo recepte, ki so napisani z veliki črkami, izbrisali. Pa kaj pomaga? Ne pomaga, uporabniki še vedno pišejo vse z velikimi (nekateri seveda), potem pa naj vse pretipkamo. Enako s priglašenimi lokali. Vse z veliko. [jernej] Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
No ja, saj ni treba vsega pretipkavat. Shift + f3 delata čudeže =). Je pa res, da je potem potrebno popraviti velike začetnice po pikah. Pa še nekaj.. kako zelo vas moti če je besedilo napisano v slengu? (sprašujem informativno) Mene namreč kar velikokrat zanese, da bi pisala v slengu, saj se na vseh forumih, na žalost, ki ji obiskujem pojavlja "mladinski jezik" po načelu "piši kakor govoriš" in se počutim kar malo smešno, ko se tukaj trudim pisati slovnično. fleur

londonska rezina  

član od: 1.6.2006

sporočila: 312

1. nov 2007 11:46

Sem proti, da se piše kakor govoriš. Malo nacionalnega ponosa bi pa že morali imeti. Na ta način bomo kmalu ostali brez slovenščine, dvojine...Je kar prav, da se piše kot je prav, kljub temu, da se v šolah tega ne držijo povsem(iz lastnih izkušenj). londonska rezina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti