Zdravniška komisija

ariella_3  

član od: 3.7.2006

sporočila: 664

tema odprta - 19. okt 2007 18:13 | ogledi: 3.272 | odgovori: 2

Spet vas prosim za pomoč, gre se pa za mojo teto: stara je 50 let, dela kot snažilka in ima naslednje bolezni: kronični polisimetrični revmatični artritis, ter deformirano hrbtenico - vkleščen živec. Zadnjič je bila na komisiji, da bi šla vsaj za nekaj ur v invalidsko upokojitev, vendar ji niso odobrili nič. Sedaj jo pa zanimajo vaše izkušnje, ali se ji splača pritožiti, saj so ji rekli tako: sklepi so gibljivi, se pravi, da lahko neovirano dela, vendar pa oni ne vidijo, da je prisotna stalna bolečina, zato ne more tako delati kot bi morala.

Če bi se odločila za pritožbo, vas bi lepo prosila za kakšen vzorec pritožbe, saj ne vemo kaj in kako bi napisali. Hvala za vso pomoč in nasvete.

ariella

ovčka  

član od: 1.6.2007

sporočila: 174

19. okt 2007 18:26

Draga ariela, verjetno si že na TV (tednik ali pa preverjeno) videla, da je s temi komisijami velik križ. Verjamem, da je tvoja teta resnično bolna, ampak, komisija ji ne verjame. Včasih mislim, da preden začnejo klicati paciente, žrebajo, koga bodo poslali v invalidsko penzijo. Pritoži naj se čimprej, da ne bo potekel rok, ki je označen na odločbi. Vzorca pritožbe najbž ne bosta rabili, saj je tudi pri vas verjetno praksa, da pritožbo napiše tisti, ki jo je poslal na IK (invalidsko komisijo). To je njen zdravnik. Takoj naj gre k njemu (njej) in zdravnik bo napisal pritožbo. Kar pa se komisij tiče - po treh rakih so me končno upokojili, pa niti silila nisem, ker se mi je zdelo, da miško bi pa že še držala v roki. Pa resnično ni več šlo. LP! ovčka

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

19. okt 2007 22:04

Pritožba je nesmiselna, ker najbrž ne bo uspeha.

V pritožbi se praviloma napiše podatke o sklepu/odločbi, na katero se pritožujete, datum izdaje, kdo je izdal. Potem pa razumljivo pojasnjeno stališče, zakaj se z odločitvijo ne strinja. Lastnoročni podpis, polsati priporočeno po pošti in paziti, da se ne zamiudi rok.

Vendar, kot sem rekla, močno dvomim v uspeh.

F r i n a

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti