Kvaseni marelicni cmoki

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

19. jul 2002 17:16

Piskotek, hvala. Natanko to sem iskala. Ne vem zakaj, ampak zdelo se mi je, da se jih postreze s kompotom obogatenim z vinom. V zameno za trud: Ce zdrobovo testo nadevas s kuhano zelenjavo (korencek, grah, brsticni ohrovt…) po zelji, pa ne prevec – ker sicer razpade ko rezes, pa namesto cmoka oblikujes struco, jo skuhas v prticu in razrezes na rezine dobis odlicno (tudi dekorativno) prilogo k mesu. Se rezultati: prejsni vikend sem delala krompirjeve in so bili res dobri. Lahko bi dala za spoznanje vec moke, pa me je bilo strah da bodo pretrdi…. Pa drugic. Ceprav so sedaj na vrsti skutini, pa kvaseni, pa zdrobovi... LP, R.

volkmm  

član od: 17.1.2006

sporočila: 40

13. maj 2009 22:29

Končno sem po dolgem času naletela na recept za kvašene cmoke, navadno si jih privoščimo v Avstrije od koder verjetno izhajajo. Postrežejo jih z maslom in potresejo z makom. Sama jih še nisem delala in ne vem ali jih je potrebni skuhati tik pred serviranjem ali lahko čakajo. volkmm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti