Okolica celja

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

23. okt 2012 17:34

Jooooj pa dajte no. Jaz bi res rad vedel do jutri čimveč o dotičnih gostilnah, zato prosim dajte to pikanje na stran, pa mi še malo pomagajte, da bom lahko mami pričaral PART III njenega RD in naredil v kombinaciji z izletom ter ogledom CELJSKEGA GRADU in MESTA nekaj nepozabnega v tem letu...

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

aby  

član od: 18.5.2008

sporočila: 539

23. okt 2012 18:03

Glede Grofa bi se lahko deloma strinjala z lartep. Za moj okus preobsežen meni, kar se potem zna poznati na kakovosti. Tam sem bila 6x in v polovici primerih sem bila razočarana. Odvisno, kaj naročiš (testenine, tortelini ali njihovi kruhki iz krušne peči me niso navdušili, med tem ko pica je ok, tudi sladice in paradižnikova juha) in odvisno od natakarja (večinoma prijazni in korektni, dvakrat pa je bil eden popolnoma nezainteresiran in ga je bilo treba parkrat opomniti na naročilo, račun...). Je pa ambient zelo prijeten. Nekako sem dobila občutek, da želijo prikazati nek nivo kakovosti, vendar jim to ne uspe vedno. Cene so ok.

V ostalih navedenih gostilnah še nisem bila.

aby

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

23. okt 2012 18:16

Nočem biti advokat , ker to nisem, ampak trdiš nekaj, kar ni res. Lartep nikjer ne piše, da so gostje z avtobusa nekaj manj. To si ji ti enostavno podatknila čeprav meni očitaš podtikanje. Ni prav , da jo napadaš ker razlika med vama je ta, da je ona tam bila in imela slabo izkušnjo ti pa pišeš nekaj na približno. Nisi napisala , da si ti bila v tem lokalu in da so tvoje izkušnje drugačne. V tem je razlika med vama in zato mi ni bila všeč tvoja reakcija kljub temu , da poznam tvoje nestrpne komentarje tudi sicer. Morda so včasih na mestu ampak v tem primeru zagotovo ne.

hedonist

gobica1402  

član od: 21.7.2007

sporočila: 470

23. okt 2012 18:54

Tudi jaz sem ena tistih , ki me Grof nikakor ni navdušil. Bili smo tam poleti med tednom. Ta mlajši sin je jedel pico, ki je bila še kar ok. Ta srednji bolognese testenine, kjer nam omaka ni bila všeč, je bila preveč instant, mislim da je mož jedel postrv, ki je bila dobra, jaz pa sem imela post, ha, ha. Ne, ponavadi vzamemo manj porcij, ker pač ne pojemo toliko, da bi vsak jedel svoje. Jaz sem poskusila vse troje in bi rekla ocena -3. V Verdiju sem pogosto in so mi pice všeč in tudi testenine, tukaj bi pa dala oceno +4. Tudi ambient mi bolj odgovarja v Verdiju.

gobica1402

vanjatajnsek  

član od: 6.6.2005

sporočila: 1704

23. okt 2012 18:59

Če želiš poceni in čisto okusno in domače - se pravi, da ne gledaš ravno na kalorije ;-) potem priporočam gostilno Medved v Škofji vasi. Ni ne vem kaj, ampak vedno dobiš krasno pečenko, pečenice, jetrca... in to za cca 4-5€! Prostora imajo več kot dovolj, so pa precej zasedeni s skupinami.

Če so ti všeč pizze in testenine - ga ni čez Verdi Verdi.

Če bi kaj bolj fensi pa obvezno v Hotel Evropa - zelo zelo dobra kuhinja in ambient, kot se šika.

Grof tudi nam ne sede, čeprav smo bili že nekajkrat tam in jedli od pic, sladic, do lignjev, solatnih krožnikov - enostavno nekaj ne štima v okusu. Ne gremo več.

 

LP

http://zaspancki.si/

paulina d  

član od: 5.6.2010

sporočila: 249

23. okt 2012 19:01

Pred 14 dnevi sem jedla pico od Verdija.Klasično s papriko in koruzo.Razočarana.Zdi se mi, da so včasih imeli boljše.Najboljša mi je pri Golobčku na Vranskem (če se že sprehajamo tod okoli). Pri Grofu pa je tako, se mi zdi, da odvisno kaj naročiš.Zna biti zelo,zelo okusno.Cene niso tako nizke.Pred kratkim pa smo imeli tam neko obletnico (večja skupina) in naj povem, da je bila hrana čisto povprečna in ni bila vredna kakšne posebne pohvale. No, vsak ima svoj okus.

paulina d

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

23. okt 2012 19:44

OOOO to pa me je sedaj prepričalo!!! Toliko o moji odločitvi za GROFA. Če dobi gostilna toliko negtivnih ocen in se izkaže za belega duheca, se vsekakor ne bomo odpravili tja. Škoda denarja. 
IZJEMNO SE ZAHVALJUJEM, saj ste mi IZREDNO POMAGALI. Sem jih skoraj že koval v nebesa....
A če že grem na pizzo, želim pravo KULINARIČNO BOMBO, nekaj več, kot to, kaj dobijo študentje na bon, testo kot delavski čevelj, nadev pa takšen, da bi lahko bil samostojna jed. Ne, to ni pizza. Pizza mora biti tanka, hrustljava in ravno prav obložena...skratka, po pravilih in na pogled.

priznam da me je najbolj zamikala njiihova ponudba GROFOVSKIH PIZZ z različnimi olivnimi pesti in tartufovimi nadevi. A sedaj ko to berem...

Me pa je kar malo navdušila vanjatajnsek z Medvedom, katero mislim da so celo omenili moji starši, ko smo se peljali poleti v Lj. Baje sta nekoč tam papcala in bila zadovolja. In še CENA me prepriča. JA, hrana pa totalno po okuso moje mame. 
Če imajo še štruklje kot samostojno jed, sem takoj tam. NJAMSI

Naredil pa bom BON za mamo, kamor bom dal 3-4 gostilne, dodal nekaj iz menija, vaša mnenja ter opis, nato pa naj se MADAM odločijo.
Zato upam, da sedaj razumete moje tečnarjenje in pikolovskost. Vedno mi je pomembno, da če že nekaj planiram in ko gre za zadovoljstvo družine, ne štedim z živci sogovornikov 

Zanimivo okoli VERDIJA. Dosti pozitivnega o njej pa še ponudba je veeeeeeelika. 
Katera pizza vam je tam najboljša in katero priporočate? Seveda nobeno izmed klasik, katere dobiš povsod.

sedaj pa še pokličem v Medveda pa da vidimo...


HVALA HVALA HVALAAAAAA VSEM

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

danicak  

član od: 5.1.2008

sporočila: 156

23. okt 2012 20:32

Priznam, da res ne jem velikokrat pic ampak pri Verdiju so me res navdušile, posebej testo. Je tanko, puhasto in vedno je bilo primerno zapečeno. Glede nadeva sem večinoma izbrala zelenjavno ali morsko in vedno dodam, da želim čim manj sira-zgolj zelenjavo in začimbe. Če jim omeniš svoje "želje", ti bodo naredili pico po tvojem okusu. Mislim, da celo ponujajo to obcijo.

MBrando predlagam ti, da naštudiraš sestavine in jim ti predlagaš kakšno pico ti naj naredijo :). Pa poročaj...

 

Na misel mi je še prišla gostilna Miran. Mislim, da imajo tudi dober "sloves":) 

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

23. okt 2012 20:41

danicak: A veš, da sem sedaj že 99% za VERDIJA. Sploh, ker sem, PAZITE TO, na obširni ponudbi ITA. hrane in tukaj priznam da imajo SILA RAZNOLIKO in DOBRO, kar se omak in nadev tiče, tudi ŠTRUKLJE kot SAMOSTOJNO JED!! JEEEEEEEEEEEEE, me happy, happy!!!
In to imajo z skutinim nadevom, ali rdečim zeljem (njaaaaaam, obožujem zelje) ter nadevom iz začimb. Izrazil bom želljo, da dobim enega zeljnega in enega z začimbami. 
Mislim da res gremo tja. Pa še cene so presneto vredu.
Bo treba večkrat, da sprobam vse dobprote. 
Pa še PZ TESTENINE za mojo mamo, katera je diabetik.
Noro, da nisem že prej bolj pozorno preštudiral jedilnika.

HVALA TI DANICAK

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

luccka  

član od: 8.12.2007

sporočila: 229

23. okt 2012 23:36

Mi smo vedno zadovoljni v Picikatu na Teharjah. Sicer je včasih malo gužva, ampak bi rekla da se splača. Pizze so nam dobre tudi v pizzeriji Diavolo, mislim da imajo tudi kaj italijanskega.

Glede Grofa sem drugače tudi sama slišala več pohval, obiskala ga pa še nisem.

Za domačo hrano pa enako kot vanjatajnsek priporočam gostilno Medved.

 

Čeprav boljših štrukljev kot sem jih letos jedla na kmečkem turizmu nekje v okolici pomojem ne naredijo nikjer. To so bili pa res pravi skutini štruklji, več skute kot testa... aja, seveda z domačo skuto! 

luccka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti