Nasilje

Simona84  

član od: 27.10.2005

sporočila: 3036

14. okt 2007 4:50

No tule se pa jaz postavim na stran nektarine in dragičke... Pa ne da se hočem kregati, ampak sorčy miškolina,zakaj si tako napadalna? Saj ti nihče nič noče, saj se vse da povedati na lep način, prez pikanja. Nič ne rečem, da v Globalu ni tako kot pišete (ga ne obiskujem, zato ne morem soditi ne v njihov + ne v - saj se takšnih in podobnih lokacij izogibam), ne rečem, da tu varnostniki niso objestni... ampak forum je zato, da vsak pove svoje mnenje, ne le ti. Se ti ne zdi?

Ne vem no, ščitiš mlade, kot da so/ smo popolni angelčki. Preveč si upajo/upamo. V svoji preteklosti sem tudi sama iz objestnosti razbila kakšen kozarec in to tudi priznam. Zakaj bi lagala? Malo spiješ, imaš takšno družbo in to ti zleze pod kožo. Delaš kar dela družba, pa ne znam povedati zakaj... mogoče zato, da te nebi izobčili. Kot je že rekla Vandelina- mladi smo za dobro uveljavitev v družbi pripravljeni narediti marsikaj, saj smo že od ranih nog navajeni, da se borimo- pa naj bo to na lep ali na grd način. In to delaš podzavestno, ne zavestno. Včasih smo tu in tam razbili kakšen kozarec, sedaj se dogaja že marsikaj drugega. Delala sem v nočnem lokalu in vam kakšna je situacija med mladimi. Dogajalo se je marsikaj, pa raje nebi o tem, saj nočem nikogar spravljati v slabo voljo... ne bom pa pozabila, kako so tudi k meni v lokal prišli grozit s pištolo. Pa sem delala v nočnem lokalu izven mesta!!! No toliko o tem, kakšni angelčki so danes mladi... Sploh v zadnjih letih je prišlo do takšne očitne spremembe... Res pa je tudi, da si varnostniki dovolijo preveč in da mislijo, da imajo vsa možna pooblastila.

In bojim se, kako bo z mojimi otroci, ko jih bom (upajmo) enkrat imela... bojim se, kakšni časi nas čakajo... saj je iz dneva v dan slabše. Na žalost je tako- brezveze, da si zatiskamo oči. In srečen je lahko tisti starš, ki ima tako pametnega otroka, da se le- tega izogiba. Se sploh zavedajo kaj imajo?

Lep dan in veliko se smejte

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

14. okt 2007 7:14

 

V ta konkreten primer se ne bom spuščala, saj vsi vemo, da mediji in prizadeti lahko dejansko sliko zelo popačijo.

Kar se pa tiče bojazni, da je danes nevarnosti veliko več, kot včasih, pa tole:

-delno je res, kajti v času socialistične Juge je imel represivni aparat veliko več pristojnosti in možnosti zatreti take pojave. Če je nek mladenič izzval izgrede, so ga priprli, malce ali manj malce "potipali" in še psihično nanj pritisnili do te mere, da je o dogodku molčal celo med svojimi najbližjimi. Če danes policist takega razgrajača malce "pošlata", leti ta takoj k  medijem in varuhu človekovih pravic in je on oh in sploh najbolj nedolžno bitje, tisti, ki naj bi skrbeli za red pa največje s.... . S tem ne trdim, da je bilo tako v tem primeru, ampak taka je situacija. In tu je dokaz, da ima tudi demokracija slabšo plat, oz. da ljudje nismo zreli zanjo. Prava demokracija omogoča osebno svobodo, vendar ne na škodo drugih.

-res je pa tudi, da je nasilje vedno bilo. Včasih so se fantje med seboj pobijali na in po veselicah, sedaj se med seboj in z varnostniki v in pred lokali.

-največ, kar starši lahko storimo je, da otrokom od mladih nog v pogovorih predstavljamo situacije in kraje, kjer se kaj takega lahko zgodi. Če bomo imeli srečo, si bodo izbrali tako družbo, ki na proslule konce sploh ne bo zahajala. Verjetno je v Ljubljani tudi še kje kak primeren lokal, ne vem zakaj množice, kljub slabemu slovesu, še vedno drvijo  v  Global? Ali jih pa med drugim privlači prav ta napeta situacija?

Cila

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

14. okt 2007 7:30

Razočarana nad kazenskim zakonikom.V Slo pa res ni prave kazni za namerno povzročeno smrt. Ne morm verjet! Banda! ham-njam

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti