Krompir v foliji

Melita  

član od: 28.9.2001

sporočila: 21

tema odprta - 9. jul 2002 8:06 | ogledi: 6.929 | odgovori: 2

V iskanju idej za lahka kosila, mi je na misel prišel krompir v foliji. Nekje sm dobila postreženega v foliji, križno prerezanega, zraven pa so ponudili skuto z začimbami. Toda to je le približno.

Zanima me, ali krompir pečemo popolnoma zovitega v folijo v pečici, ga prej kaj solimo, pokapamo z oljem????? Kako dolgo se preče (priblj. v v likosti ženske pesti)? Kaj je zmešano v skuto????

Morda bom lahko to pripravila že danes.

Hvala in lep dan!

Melita  

član od: 28.9.2001

sporočila: 21

9. jul 2002 13:05

Očitno danes ne bomo jedli tega.............

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

11. jul 2002 23:09

Tudi tole bo bolj priblizno: Krompir je boljsi ce ga peces brez folije in ga potem pecenega zavijes, dodatno lahko tako pocaka se kakih 10 minut. Lahko pa ga peces tudi v foliji, le da pride potem bolj kuhan kot pecen. Jaz ga ne solim niti ne oljim. Ga le dobro umijem, malo napikam z vilico in potem pecem v pecici kar na resetki pri 200C kako 45 min ce so drobnejsi oz 1 uro ali vec ce so debelejsi. Preverim tako da krompir pac malo stisnem in ce se vda je OK. Hitreje gre v mikrovalovki. Obicajno ze vsi cakamo samo se na krompir, tako da gre se vroc na mizo. Omake so pa poljubne. Meni je vsec kombinacija ko pride na razprt krompir cili, nacho sir, smetana, na kocke narezan paradiznik, olive, riban sir. Natresem si gor skoraj vse kar imam. Lahko uporabis razno razne ostanke kremnih juh (predvsem je dobra brokolijeva s sirom, pa iz gobic je tudi njam), skuto in/ali smetano z zelisci, jogurt, razlicno zelenjavo, karkoli ti pac pade na pamet. Upam da ti je to v pomoc. LP, R.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti