orehove palačinke s čokolado

neznan uporabnik

tema odprta - 8. jul 2002 14:42 | ogledi: 20.744 | odgovori: 2

Ali je že kdo jedel v gostilni "Pod Rožnikom"- po domače Čad - orehove palačinke s čokolado? Tam naredijo takoooo dobro čokolado s katero polijejo palačinke....Poskušala sem na vse načine, pa ne gre. Ali mi lahko kdo pomaga z receptom - nekdo, ki jo je že poskusil in ve za kaj gre. Hvala.

Andreja

andreja

ncvelb  

član od: 23.7.2002

sporočila: 9

26. jul 2002 17:13

Živjo! Jaz nimam recepta za te palačinke a imam en zelo dober recept, ki je bil že dostikrat preverjen. Jaz spečem palačinke, jih nadevam z orehovim nadevom, ki ga naredim tako, da poparim orehe z mlekom ali domačo smetano, dodam, sladkor, vanilin, rum po okusu. Lahko dodaš tudi drobtine. Nato serviram palačinke na krožnik. Polijem jih z vinskim šodojem oz. šotojem, ki ga najdeš v vsaki kuharici. Ta recept je zelo dober za romantično večerjo v dvoje ali pa za kakšno posebno obletnico. Menim, da je nasvet dober in da ga boš preizkusila. Ne bo ti žal. Pozdrav Nataša. Nataša Cvelbar

neznan uporabnik

29. jul 2002 8:37

Hvala. andreja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti