Vegani

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

20. sep 2012 14:00

diareja, ti malo bolj natančno piši, pa tudi preberi, kaj mi pišemo. Da se ne bomo pogovarjali kot slepi in gluhi. Nihče od nas se ne počuti ogroženega, kje smo pa to omenjali?

In jaz bi še vedno na prvo mesto postavila skrb za ljudi, ne za živali. Pa nima to nič zveze z opredelitvami glede hrane.

 

 

mamamia

Piaaa  

član od: 30.12.2010

sporočila: 1

16. okt 2012 0:07

Mislim, da je iz tega foruma jasno razvidno, kdo je nestrpen do koga.

Nena-morje  

član od: 21.12.2005

sporočila: 1110

16. okt 2012 13:05

Zivi in pusti ziveti! Ni nobene potrebe za ocitke in hude besede!

lp vsem od Nene

Nena-morje

marcelll  

član od: 24.4.2012

sporočila: 34

18. jan 2014 15:31

grozni filmi, res....zamislite se ljudje!!!

Če pa grem nazaj na temo o veganih (govora je tudi o vegetarijancih) pa ne eni ne drugi ne jedo zdravo hrano.

Kaj sploh pomeni zdrava hrana?

Zdrava hrana je v prvi vrsti ekološko pridelana, brez umetnih gnojil, brez pesticidov,insekticidov ki so škodljivi za človeka.

Kljub temu pa, če človek uživa kuhano,pečeno,kakor koli termično obdelana živila-je uničil določene vitamine, kar pa je še pomembnejše-UNIČIL JE ENCIME!!

Zaradi tega ker uživamo mrtvo hrano, se naše telo muči s presnovo te mrtve hrane tako, da telo prekomerno zaposli trebušno slinovko, da le ta proizvaja in izloča potrebne encime, da se telo prebije skozi to mrtvo hrano.Več encimov proizvede bolj se tr.slinovka muči in vedno bolj izmuči in na koncu preneha delat.Kaj to pomeni za človeka vemo-ni samo inzulin problem, problem je še mnogo tega.Tudi na tem forumu smo lahko prebrali, kako ste nekateri pisali o tem kakšne težave ste imeli zaradi UŽIVANCIJE z "dobro" hrano in alkoholom (šampaček, vinček,šnopček tu pa tam...)...

Ljudje, ki uživajo dosti surove hrane z lastnimi živimi encimi in tu pa tam pojedo tudi nekaj surovega mesa (tatarski biftek,surova tuna,bela riba,pršut,vložene sardele so tudi surove-marinirane itd..) predvsem pa dosti surove zelenjave in ne presladkega sadja.....so zdravi in čili.Predvsem nimajo težav z diabetesom,slinavko,holesterolom,povišanim pritiskom,najpomebnejše pa tudi težav s sklepi nimajo (okorelost,bolečine,revme,artritisi....)

Človek, ki uživa takšno zdravo-surovo hrano z zelo malo OH (testenine,moka,krompir,riž,slakarije...) in namesto tega uživa kaleča surova žita,namočeno surovo ajdovo,proseno kašo itd. nima težav s prekomerno težo.Kar poglejte okrog sebe, sploh poleti na plaži, sam špeh kamor pogledaš, vse kar je nad 50 let je že degenerirano, okorela hoja, pepelnato-siva barva kože, zabuhlost itd....

Ampak bog ne daj da bi kdo spremenil svoje navede in začel živeti zdravo, ne to pa ne.

Saj bodo dohtarji poskrbeli za nas, a ne da-zakaj pa plačujemo zdravstveno zavarovanje, navsezadnje človek ne more umreti zdrav, hehe.

Ampak zdravniki in farmacevti so ceh-eden brez drugega ne more, predvsem pa se zavedajte, da ta ceh ne more imeti dobičkov od zdravih ljudi, zato so v svoj ceh povabili še prehrambene industrijo.

Hotel sem samo še dodati-LEPO SE IMEJTE !

marcelll

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

18. jan 2014 16:22

Marcelll, pa si prepričan, da si si v šoli pri biologiji in sorodnih predmetih kaj zapomnil?

rimljanka

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

18. jan 2014 18:17

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

18. jan 2014 18:18

Marcell, kot je enkrat v enem drugem forumu proxima napisala nekomu drugemu - velja tudi zate: ali si sedel na ušesih, ali so te pa grdo naplahtali o delovanju človeškega telesa. Da le ne bo kriva farmacevtska industrija, če se ti bo nekega dne maščevalo. No pa zdravo živi in lepo se imej!

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtTrixi
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti