Figaro

petika  

član od: 11.11.2005

sporočila: 88

tema odprta - 8. okt 2007 16:04 | ogledi: 1.889 | odgovori: 2

Ali kdo ve kakšne sestavine so v figaru, kupljenem v slaščičarnah? Imam samo recepte, kjer damo v filo rumenjake, v kupljenem pa dvomim da so, pa še neprimerno boljši je! Kaj je skrivnost?

petika

Kristalka  

član od: 31.3.2007

sporočila: 833

8. okt 2007 17:40

Figaro rezine (nekoliko večje količine sestavin, recepta še nisem preizkusila) 1kg kristal sladkorja 70 dag masla ali margarine 70 dag grobo mletih orehov 30 dag beljkaov 3 žlice ruma ščepec cimeta in vanilija čokoladni preliv Potrebujemo dva oblata za napolitanke, pekač z robom, ploščo za otežitev. En oblat položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Sladkor pražimo da se popolnoma raztopi in porumeni raztopljenemu sladkorju dodamo narezano maslo nato orehe, rum, cimet, vanili ter postopoma dodajamo beljak. Kuhamo 8 – 10 minut ob neprestanem mešanju. Na oblat v pekaču vlijemo vrelo maso in enakomerno razmažemo, pokrijemo z drugim oblatom in obtežimo. Rezino ohladimo prelijemo s čokolado in razrežemo. Kristalka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti