Balzamični kis

Primorka33  

član od: 22.5.2009

sporočila: 1

27. okt 2009 15:48

Veliko izbiro balzamičnih kisov sem odkrila v trgovini Oliviers v centru Ljubljane. Na mojem piše, da je iz grozdnega mošta in vinskega kisa. Brez sladkorja, barvil in brez gostil. Lahko se pri njih poskusi na plastično žličko. Oni vse razložijo. Meni so zelo dobri. Res ga daš malo, samo par kaplic, pa še nastavek imajo, da lepo teče. Ne dam ga samo na paradižnike in solate, ampak sem probala tudi na vanilijev sladoled, pečeno sadje in tudi na sir in na meso. Fantazija. Italjani res znajo dobro jest. Res je treba eksperimentirati!

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

27. okt 2009 16:10

Primorka33-- Italjani res znajo dobro jest.

 

To je čisto res, zato ga pa tudi ne zlivajo po solati.

nola

strelka  

član od: 8.5.2006

sporočila: 659

27. okt 2009 17:13

Za začetek: Striček Google najde marsikaj. Za kurs pa "šnel kurs": Kar se pri nas prodaja pod aceto balsamico, je navaden n***g, vključno z Isteničem. Pravi in edini aceto balsamico resnično prihaja samo od dveh konzorcijev, in sicer iz Modene in Reggio Emilie, in nosi oznako konzorcija in porekla. Gre izključno za grozdni sok, fermetniran in staran v seriji sodčkov iz različnega lesa, ki mu dajo specifičen okus. Staran je najmanj 12 let (!), zato je pravi balsamico zelo drag (najboljši dosegajo ceno čez 200 € za 100ml)) in se ga uporablja po kapljicah. strelka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti