Potovanje v zda

neznan uporabnik

11. okt 2010 17:12

Evo Ežoj, še tebi en plosplosk za pogum brez gat  !

Ampak tole brez gat...ti moram povedati, da smo bili v nekem turističnem mestecu, kamor smo male otroke peljali zaradi popularnih sladoledometalcev in zaradi vzdušja in zaradi kamnitih uličic in zaradi bark in barčic in galebov (jaz sem šla zaradi Galebov - pa jih ni bilo toliko kot južneje od tam, tko da to je bilo malo mimo)..

No in se je naša hči vsedla na gugalnici na čigumi.... s tisto frfotavo kiklco, ki "se mora dvigniti kot pri baletki", ko se zavrtiš...seveda se ji je čigumi pripopal na gatke in ker je bilo poletje, se je dotični material zaradi vročine tudi primerno lepljivo raztegljivo obnašal...

...in ni, da bi malo deklico vzgajala, da se po svetu hodi brez gat, zatorej smo šli lepo v štacuno in kupili nove spodnje hlačke. Lepe in poceni, ceneje kot v Ljubljani.

Smo nabavili spodnjega perila za vse nas.

Tak ti to dojde, kot bi rekla Naor

 

japaja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

11. okt 2010 17:46

No, če smo že pri gatah: Enkrat, ko  je že prejšnja država šla rakom žvižgat, sem imel ene opravke v Zagrebu. Takrat se je pri nam pisalo kolk da so tam slabe plače in vse v tem stilu, pa si mislim, sigurno je perilo poceni, bom si nekaj gat, pa nekaj spodnjih majc nabavil ( vem da tudi na hrvaškem imajo nekaj dobrih proizvajalcev ). Pogledam cene, skor bi me kap, skoraj dvakrat dražje kot pri nam, tako od nakupa ni bilo nič, kune sem zapravil v gostilni za kosilo.

ežoj

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

11. okt 2010 18:02

Ja, ežoj, gotovo si v kaki fini trgovini gledal, moral bi iti v poceni in zelo soliden Veletekstil (ni reklama, ga ni več), pa bi dobil gate, vredne vsake kune. No, vidiš, to je pa zato, ker nočeš nič vedet o oblačilnih štarcunah in raje po muzejih in špecerijskih trgovinah in tržnicah hodiš

lp

cervus

Reca  

član od: 1.3.2004

sporočila: 3814

11. okt 2010 22:54

Se mi zdi, da ežoj prte gleda in na gate nalaščpozabi. lp Vesna

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

12. okt 2010 23:40

Se ravno vrnila iz Washingtona in New Yorka.

Wash  je eno krasno mesto, z veliko zelenja, lahko dihaš s polnimi pljuči. Malo smo se vozili s tistimi busi brez strehe (je bilo fino toplo, v majici s kratkimi rokavi sem hodila naokoli), pa predsednik Obama se je ravno mimo peljal po nekem srečanju, so Amričani ko blesavi tekli proti Cinstituion avenue, da so v rit videli avto, v katerem je sedel ...

Od muzejev smo se odločili za Space museum, pa za muzej indijancev, ki se nahaja v arhitektonsko izjemno znaimivi zgradbi, pa še akvarij sem si ogledala (space in indian muzeum - ni vstopnine, za akvarij je devet dolarjev za odraslo osebo). Itak je tam še kopica drugih muzejev, mesto jih je na sploh polno, pa raznih spomnskih parkov itd ...

Na internetu so podatki o vseh nakupovalnih centroh, "shopping in Washington DC" v googlu da kopico podatkov. Je tam tudi Macy's, enako kot v Aleksandrii, mestu v sklopu washingtona, tam je tudi velik nakupovalni center Pentagon citiy. Iz centra je tja najbližjhe z metrojem.

V new yorku pa velja tako za MAyc's kot za bloomingdale pravilo, da greš s kupončkom, ki ga dobiš v turističnem centru (ali pa tudi brez tega) na blagajno in dobiš 11 odstotni popust. Bloomingdale ma boljšo ponudbo od Mayci's, vsaj zame, izjemno dobro blago po dokaj mernih cenah je tudi v Lord and TAylor na peti aveniji, malo pred newyorško knjižnico, iz južne smeri pete proti severu na levi strani ceste.

Outleti s solidno ponudbo so 21th Centrury, eden je tudi v Brooklynu, eden v južnem delu Manhattna (naslove pove striček google). Dobre čevlje in torbice razen v omenjenih blagovnicah dobiš tudi v trgovinah v Greenwich villagu, če te pot s petke zanese tja dol.

 

Aja, na 485 th Peta AVenija je en čudovit lokal, prijetno urejen (temen les, nobene plastike ali kovine) z odlično kavo (pravi espresso, nekoliko daljša kava, a odlična, nič amriška, pa je "americano") in prigrizki (grški jogurt s pečeno hruško, medom in pistacijami na primer). LOkal je nasproti javne knujižnice, na desni če greš z juga proti severu, mislim da se mu reče Andoz.

 

Za dober nakup v NYC si moraš vzeti čas. Jaz si letos nisem kupila nič, ker mi to itak ni bil cilj potovanja, sem dva dni le pohajkovala po mestu in v nedeljo užvcala, ko je bila osma avenija tam nekje od 35 pa do 55 ulice zaprta za ves promet, ob strani pa stojnice z vsem mogočim... gneča nepopisna, a še vedno dovoj prostora, da si lahko lepo hodil in si kaj ogledal...

Mamamia

 

 

 

mamamia

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

13. okt 2010 6:10

*ebiga mamamia, nič ne verjamemo. Kje so pa slike, pa mal še opisa poti. Lahko v posebnem albumu ali pa kar tukaj, v tej temi.

Sem pa potolažen, da v ameriki še kar imajo nakupovalne centre, se pravi, gate se dobijo.

ežoj

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

13. okt 2010 13:24

Čaki no, ežoj, včeraj opoldne sem šele domov prišla, kdo bi vse fotke v red spravil. Saj ne vem koliko jih ne bo, zato ker nisem videla neke blazne razlike med morjem na vzhodnem in zahodnem koncu Atlantika, vmes pa pet dni le voda in nebo .... je pa nastalo nekaj lepih fotkic neba in pene na vodi, hehe

 

Glede gat si lahko brez skrbi, če ne v pravih trgovinah, greš v nedeljo na osmo avenijo, so jo zaprli in je bilo veliko stojnic z razno robo, med njimi veliko prav zgatami, kratkimi in dolgimi, da te pozimi ne bi zeblo, pa  z napisom new york, kolikor hočeš. Tudi takih roza barve, če ti je morda pri srcu , da ne bi vse bilo ravno črno belo. Tako da za gate si lahko brez skrbi, pa še za kaj drugega bi ostalo

 

Mamamia

mamamia

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

13. okt 2010 17:10

Ko sem bila jaz prvič v NY in smo neke sobote popoldne prišli s podzemne žel. naravnost med štante, sem onemela.Kot na Pote Rossu, tudi klobase in pivo, skratka naš ljubi Balkan.Vsepovsod po svetu isto.Gat in štunfov in majic kolikor hočeš.Ampak, ali bi človek lahko zameril tako velikemu mestu takole sobotno popldansko prodajo? Vsi si ne morejo kupovati na Peti Aveniji.Takrat se mi je NY še bolj priljubil, postal je nekako človeški, domač.Sama sem zaljubljena v to mesto.Upam, da si uživala sto na uro, mamamia!

naor

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

13. okt 2010 18:06

Ja, naor smo uživale, pa čeprav manj kot dva dneva (sem itak bila že marca tam pet dni).

Se pa da peti tudi poceni kupovati, niso vse trgovine s cenami do neba. Čevlji za 60 dolarjev, na primer, usnjeni, udobni, skratka odlični, mislim da Nine west trgovina... in še se najde.

 

Ja, meni je nyc v vsej svoji različnosti tudi všeč. Mamamia

 

 

mamamia

kohica  

član od: 30.1.2007

sporočila: 528

16. okt 2010 7:09

Hvala vsem za napotke.... Ežoj verjemi, še nikoli nisem prišla iz potovanj z dodatnim kovčkom gat ;(

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti