Potovanje v zda

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

10. okt 2010 19:20

Živjo! NYC: Macy's ima skoraj vedno kakšne pre-sale akcije, midva sva lani kupila kar dodaten kovček. Ko greš prvič, se včlaniš v njihov klub (rabiš samo en dokument), in imaš 10% popusta na vse. Saks na Peti aveniji je super, sicer pa na Peti aveniji najdeš stvari za vsak žep, od HM do Louisa Vuittona.... Na Floridi sva bila žal prekratek čas, samo v Palm Beachu, ki ni ravno najboljši za nakupovanje. Ampak sva si dala duška v NYC :))) LP, Saša Sashika

kohica  

član od: 30.1.2007

sporočila: 528

10. okt 2010 21:16

Konec novembra se odpravljamo v Waschington in me zanima ,kaj priporočate za ogled in kako je tam z nakupovanjem?

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

10. okt 2010 21:51

E pa tole je dobesedno za popi*dit. Greš čez pol planata, da tam gledaš, kaj se da kupit, da obiskuješ nakupovalne centre. Obiskati kakšn nakupovalni center, da vidiš kako je videti, kakšen je utrip, kako imajo urejeno, kakšna stvar je vredna tudi ogleda ( v enem nakupovalnem centru v Edmontonu v Kanadi imajo repliko kolumbove ladje ) to že, da hodim po belem svetu in gledam gate, kakšne imajo pa po čem so, to se mi pa zdi višek, totalna bedarija. Če nimate kaj bolj pametnega za počet, obiščite kar nekaj nakupovalnih centrov v Ljubljani, Mariboru, Zagrebu, Gradcu, Trstu in boste videli večjo izbiro robe ( in 90% enake robe ) kot kjerkoli na svetu, pa še tist denar za vozovnico lahko prišparate in kupite kakšne gate . Še najbolj smisleno se mi zdi, da mal pogledaš po trgovinah s prehranbenimi izdelki, tam se čuti utrip države, pa morda kakšna knjigarna ( čeprav je to v dobi Amazon.com tudi neumnost ( ki se ji jaz vseen ne odrečem ). V ZDA je vredno predvsem videt/čutit utrip države, mesta, utrip ulice, lokalov, meni je bilo zanimivo potovat in mal spoznaš tudi utrip avtocest, odmorišč ( s večinoma nakupovalnimi centri ), kupiš kakšno banalno stvar, recimo mleko, po celi ameriki mleko smrdi, ker je vse obogateno s nekakšnim D vitaminom, prideš zjutraj v " bife " in kupiš kavo in plačaš z dvajesetdolarskim bankovcem, trgovka pregleduje bankovec proti svetlobi, če je pristen, zanimivi so kampi, zanimivi so američani nasploh, zelo prijazni, komunikativni............... en kup stvari je res zanimivih, nakupovanje gat vsekakor ni med njimi.

ežoj

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

10. okt 2010 22:47

Ežojči, ti si "muško", pa ne razmeš, ne? Ti si z Marsa, me pa z Venere! Tak ti dojde!

naor

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

10. okt 2010 23:39

O, si se pa zakuru, Ežoj :) Nič se bat, vse znamenitosti si bomo ogledali, začutili utrip Američanov, jedli njihovo hrano, vse to bomo naredili. Ampak brez shoppinga ne bo šlo. Ker vem, da bom tisto torbico in čevlje in najbrž še kaj vedno s tistim "njujorkastim filingom" nosila. Ampak ...... saj ti je naor lepo napisala , ti tega ne moreš razumeti. In čisto lepo po moško bentiš. Ti ne zamerim.

Hvala vam vsem za koristne informacije, pa seveda HVALA Vanji !

 

 

jasna

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

11. okt 2010 6:56

Zdejle bom temo smetila - pa me prav malo briga, tole moram  napisati - kako se vse lepo razvija naprej, če so ljudje razumevajoči in ne planejo kar takoj na nek malce "provokativen" (ni ravno prava beseda - morebiti bi bilo bolje "ne čisto njim na kožo napisan")  zapis in se nasmejijo in znajo na šalo obrnit pa tudi prave vzroke povedat

lp

cervus

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

11. okt 2010 13:23

Washington je (vsaj zame) eno takšno lepo, urejeno, mirno, mesto. Ogromno stvari je za pogledati.... mene je najbolj pritegnila četrt Georgetown, ima en tak poseben čar. Potem the Mall (vsi muzeji, od obeliska do Lincolnovega memoriala). V DCju je eden od dveh muzejev holokavsta (poleg Yad Vashema v Izraelu), midva sva se odpravila še v Spy Museum - zabavno, ne samo za otroke :). Obiskala sva parlament, za Belo hišo moraš mislim da tri mesece prej rezervirati ogled. Všeč mi je bil živalski vrt v DCju, malo ven iz strogega centra, ampak ga je vredno videti. http://washington.org/ http://nationalzoo.si.edu/ Sashika

neznan uporabnik

11. okt 2010 14:21

Elaphus, malce pozno, vendar od srca, plosk plosk! Res je!

 

japaja

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

11. okt 2010 14:44

Ploskaj ti kolikor češ, da bi hodil po svetu in nakupoval gate po njihovih šoping centrih: no way, pa če pridem domov brez gat.

ežoj

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

11. okt 2010 14:46

Kohica,  DC-ju lahko vse prehodiš peš, vedeti moraš samo, da ti lahko kak muzej vzame cel dan. Za nasvete, kaj si ogledati v mestu, moraš povedati starost potnikov ali pa interese. Bela hiša ni nič posebnega, saj te peljejo samo do "knjižnice" (če predsednik ne daje ravno intervjuja) in po hodnikih. Res ni vredno zapravljati časa.

Za nakupe boš pa tam ob ravno pravem času. Pripravljena bodi na gužvo, gužvo in še enkrat gužvo okrog nakupovalnih centrov, še posebej, če boš tam po Zahvalnem dnevu, ki pride letos na 25. Novembra. Potomac Mills je diskontni shopping center južno od mesta. Mislim, da se lahko tja zapelješ s kombinacijo metroja in avtobusa, česar sicer nisem nikoli sprobala. Če boste imeli pa avto, potem jo usekate na jug po avtocesti št. 95, in vzamete izhod 158. Tam si "in no time", če ne greš ob času, ko se vračajo iz službe domov. Norišnica na cesti se začne po navadi po tretji uri.

V mestu sta pa največja centra Tyson Corners ena in dva. Teh dveh res ne smeš zgrešiti, če si že tam. Če vas tam zagrabi lakota, pojdite na Barbacoa Burrito (ali pa solato) v Chipotle, ki je zunaj, v sklopu TC1.

 

Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti