Še zadnji nasveti za ticino maso na torti, jutri gre zares!

Tadeja L  

član od: 7.1.2003

sporočila: 197

tema odprta - 5. okt 2007 22:12 | ogledi: 2.614 | odgovori: 3

Tako, drage moje kuharce, zdaj gre zares. Najprej spat, jutri pa se lotim obeh krstnih tort. Ena bo nutellina od Šjorce, druga jagodno borovničeva od Jade.

Ticino maso sem nabavila danes pri Goljatu, prav tako margarino in perla pasto ali kako se že reče.

Navsezgodaj imam namem speči oba biskvita, potem pa jih zvečer nadevati in še bolj pozno zvečer okrasiti. A mislite, da bo šlo skozi? Upam, da se mi bodo kreme do takrat dovolj strdile, da bom lahko oblačila...

Malo me le skrbi, da se ne bi jutri kaj skozi "obleko" poznalo. Ali je boljše, da torti oblečem v nedeljo zjutraj? Sicer Bog ne daj, ker ne vem, kako bi mi uspelo. :)

Potem pa še glede barv - ko sem brala vse možne poste na to temo, ste ene pisale, da če dodaš barve v tubi, da rata packarija. Druge pa pravite, da je ok. No, jaz imam samo te barve v tubi, tako da bi mi prišel prav kak trik, da vse skupaj rata ok. A je treba kaj čakati z maso, preden jo oblikujem, če bom dodala barve v tubi? Barvala bom samo za okraske, torti bosta beli.

Držite pesti, pa lep vikend.

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

5. okt 2007 22:55

tadeja, ričino pusti belo, pa potem barvaj naknadno z barvo s čopičem, ko bo že oblečena (torej ni treba barve vtirat v maso). Mislim, da so tako narejene tudi prelepe torte od unicorn in rine01, če se motim, se opravičujem katka

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

6. okt 2007 8:17

Na enem od tečajev pri mojstru so se delali barvni okraski. Malo ticno mase se je vzelo v roke in dodalo par kapljic barve ter gnetlo. Pa ne pozabit predhodno namazattorto  z masleno kremo.

Taia  

član od: 2.11.2002

sporočila: 473

6. okt 2007 9:17

Tadeja L, okraske, ki jih vidiš na mojih tortah na http://taia.moj-album.com/album/3077797/ sem vse pobarvala z barvami iz tube tako, da sem jo vmešala v maso (svetujem ti uporabo rokavic, ker drugače boš imela pobarvane prste še kak dan). Prav nič se ni packalo. Res pa je, da je za izdelavo okraskov potrebno v maso vmešati še nekaj sladkorja v prahu, da postane masa bolj trda in se lažje oblikujejo vrtnice in ostali okraski. Pa še to sem pozabila. Jaz sem torte vedno delala 1 dan preden smo jih rezali. Jaz sem vedno torto zložila, jo premazala s perlino maso (perlino mešaš z margarino v razmerju 1:1) ter okrasila. Zdaj vem edino to, da sem delala napako, ker nisem torte postavila v hladilnik, ko sem namazala perlino maso, da bi se strdila. Tako, da če boš to upoštevala, potem bodo torte uspele! Pa velik sreče! Ne pozabi še na dokumentacijo končnega izdelka! Taia Sporočilo je spremenil(a) Taia dne 06. okt 2007 09:19:35

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti