Razlika v letih med moškim in žensko

barbra  

član od: 9.8.2002

sporočila: 355

27. sep 2012 20:12

Kamela, kar se tiče kariere - zakaj bi bilo pa to pomembno?

 

Barbra

Kamela  

član od: 16.7.2012

sporočila: 92

27. sep 2012 20:18

Hvala za vaša mnenja!

 

Dan danes se mi zdi, da vsak malo gleda glede na poklic partnerja oziroma kako se mu obeta v prihodnje torej če ima vsaj nekaj možnosti, da bo imel/a zatogovljeno službo oziroma, da jo bo obdržal/a.

 

In vedno več je tega, da mlada dkleta načeloma gledajo samo denar in materialno stanje partnerja.

 

Hm.. mogoče pa sta res za supaj

Kamela

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

27. sep 2012 20:38

Kamela,

jaz te pa čisto nič ne razumem. Mogoče zato, ker sem sama take sorte, da so mene skozi življenje vodili - vsaj kar se moških tiče - izključno hormoni in se mi v v vseh teh nemalo letih ni uspelo zaljubiti v kakšnega, ki bi lahko koristil moji karieri ali statistično značilno popravil moje materialno stanje. Pa mi zaradi tega ni bilo prav nikoli niti malo žal. Moje mnenje je, da je že pametno razmisliti o tem, ali se ima res smisel vezati na kako zapito zgubo, ki jo bo treba vleči skozi življenje, ampak gledati na to, kako bi se sama komu zase najbolj koristno prilepila, pa tudi nobeni še ni prineslo sreče. In ko takole pogledaš - leta resnično niso več prav nič važna (razen pri pubertetnicah, za te je pa res bolje, da svoje prve muhe izdivjajo z vrstniki). 

Punca, tako mlada si še, da ti res ni treba fantoa iskati po tem, koliko imajo njegovi starši pod palcem. Takega potrebuješ, h kateremu te kar samo od sebe potegne in s katerim se lahko vsak dan iz srca pošteno nasmeješ - za vse ostalo je pa še dovolj časa. 



Sonja

Sporočilo je spremenil(a) limnol dne 27. 2012 20:41

zeta  

član od: 21.5.2009

sporočila: 1353

27. sep 2012 20:39

Če se dan današnji ženska zanaša na finančno podlago in uspešno kariero moža, je na napačni poti. Slej ko prej ji bo to dano na znanje. Dobro, če najde uspešnega partnerja, naj pa bo to njej vzpodbuda, da se tudi ona čim bolj potrudi in je sposobna kadarkoli, samostojno dostojno zaživet. Toliko glede kariere in financ.

Sicer pa v razliki v letih ne vidim posebnih ovir, pa najsibo starejši on ali ona, če gre za nekaj let in je v igri ljubezen in spoštovanje, ni hudega.

zeta

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

27. sep 2012 22:45

Aj, Kamela, ti si pa tako mlada....da, ajoj.....

Nadaljevanje tega je pa za tiste, s smislom za humor. Za bejbe brez kakršnegakoli soka te vrstice niso, zato naj kar preskočijo.

 Stvar je taka: če se išče bogatega ženina, potem je z naskokom najbolje dobiti kakega bogatega ločenca, po možnosti z ne veliko otroki (ker so dediči in ne gre tekga premoženja ulamljati na preveliko kosov), ki je prejšnjo ženo že izplačal. In taki bodo, če ne zaradi drugega, morda zaradi ranjene nečimrnosti pogledovali za mlajšimi. Poleg tega, libido dvajsetletne ženske in libido petdesetletnika sta nekako kompatibilna (libida dvajsetletnika in dvajsetlenice nista, njega razganja, nje še ne, petdesetlenik je pa že daleč od viška svoje spolne moči in še lahko šarmira ne posebej izkušeno dvajsetletnico). Zdaj, če ima ta ločenec tudi kakšno holesterolno zadevo ali previsok pritisk, potem je velika verjetnost, da ga bo vesolje prej poklicalo k sebi in bo žena potem pri kakih 40-ih lahko s spodobno dediščino živela. In si tu-in-tam privoščia kakšno zabavo z inštruktorjem za fitnes, ki ji bo poskušal popraviti viseče bicepse.

Devetindvajsetletnik iz familije, ki ima družinsko podjetje, pa ne išče emocionalne družice. Taki bolj iščejo žensko, ki bo malo "vodila knjige" in dala mir. Skratka, če je mladinka pri dvajsetih odločena za to, da bo življenje preživela kot polkvalificirana knjigovodkinja (ker tiste, ki znajo računovodstvo, grejo v bolj zahtevne službe),  potem se naj taka mladinka kar lepo zagrebe. Bo imela saldakonte in 10% delež v d.o.o.. Če rodi še kakega potomca, bo dobila naslednjih 5%. In s tem se nekaj sigurnosti dobi. Bo pa treba mižati, ker, da se razumemo, njen mož/partner bo pa vznemirjen, ko bodo mimo hodile komercialistke in tajnice.

A je bilo razumljivo?

Vendelina jr.

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

27. sep 2012 23:17

Hvala bogu, da sem se poročila mlada in brez kalkulacije.

Vendy, samo eno pripombo imam. Danes so gospodje pri  petdesetih še mladeniči in če malo fitnisirajo kar v dobri formi.

 

naor

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

28. sep 2012 0:16

Predvidevam, da imate precej odraslo hči, ki prehiteva leta ali pa išče nadomestnega  očeta (??). Punce (kot moji) si pri 18-19 domišljajo, da vse vedo, da so že dovolj odrasle za samostojno življenje. In njen fant je seveda idealen- izobražen,  že dovolj star za ustalitev....

Jaz na vašem mestu ne bi delala panike. Pustite, da se zadeva razvija, vendar ji ne dajte posebne pomembnosti zvezi pri njenih 19 letih. (verjetno sama misli drugače) (in najbrž njegovi starši, če so uspešni tudi niso prav navdušeni nad njeno mladostjo).

Naj se spoznavata, čas pa bo prinesel svoje. Sedaj je sigurno najbolj pametna zase glede prihodnosti in vseh stvari. Verjemite pa, da se v teh letih že v mesecih hitro spreminjajo stvari.

Moja skoraj 19 letna, že skoraj zaročena, ni da ni....no danes doma v svoji postelji.... Pa toliko smo imeli za poslušat ,kako je vse idealno in da samo še malo, da se odseli.... Midva sva se smejala, saj sva vedela koliko je ura....

Dajte ji le vedeti, da jo imate radi, vse ostalo pa se bo kmalu skristaliziralo....

 

Meni so svetovalke svetovale, da mora imeti ženska nujno mlajšega moža, ker je bolj za ....Jaz imam 3 leta starejšega in se nimam za pritoževat. Sem namreč mišljenja, da je pri osebi biološka starost tista, ki določa odnose....Tu pa se začnejo variacije....

 



Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 28. 2012 00:18

pirnica  

član od: 21.3.2011

sporočila: 689

28. sep 2012 7:06

Vendelina, tudi tokrat 100% zadetek.

pirnica

Maxi25  

član od: 12.5.2011

sporočila: 195

28. sep 2012 8:16

No ja, mene bolj zanima ali hči gleda na denar in kariero, ali je to zgolj nastalo v glavi mame?

 

Maxi25

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8688

28. sep 2012 9:04

Vendelina, jr. -  zadetek v polno.

 

Kamela,

Recimo, da vam 19 ali 20 let sara hčerka pripelje domov fanta starega 29 let, ki pa ima nekaj v žepu in že načeto karieri...

Kaj pa je tu spornega? Sploh ne vem, kakšno kariero ima lahko 29-letnik.

 

Jaz, kot "roditeljica" (simpatična beseda od ene naše...) bi bila strašno razočarana in bi poskušala vse mogoče narediti, ko bi mi hčera pri 20-ih pripeljala kakšnega "plemenitega". Jih je še ogromno na sceni - da ne govorim o vdovcu pok. Ene B., o hrvaški violončelistici..., veliko se bi jih še našlo tudi na naši sceni.

 

Pozdravček!

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti