Ploščice ali parket

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

1. okt 2007 13:55

Jaz bom imela po celem zgornjem nadstropju, kjer so spalnice; parket. Le v kopalnicah bojo ploščice. Stopnišče gor in dol bojo ploščice, prav tako vetrolov in hodnik. V dnevni sobi in jedilnici bo parket, v kuhinji pluta.

Povsod imamo talno gretje, ki se ga lahko vklaplja za posamezno sobo in tudi nastavi temperaturo.

Klet: garaža, kotlovnica, utility, delovna soba za risat... bo vse v ploščicah. (pa še tu imam talno gretje...).

lidka

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

1. okt 2007 14:05

jessy6 midva sva rešila problem kuhinja z dnevno s "ponaredkom" ploščic - Ceramiflex in sva super zadovoljna, se tudi lepo čisti - samo obrišeš (zadeva ni mrzla), imajo pa naši tazgornji parket (enako kuhinja se prelije v dnevno) pa jamrajo, ker jim je že parkrat pomivalec puščal - kakšen pride po parih lužah si pa lahko predstavljaš... http://www.korak.ws/revija/o-495

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

1. okt 2007 14:36

Mene risi na parektu sploh ne motijo, jemljem to kot dokaz, da je življenje v teh prostorih. Ker talno oblogo pojmujem v stilu, da mi mora biti na njej prijetno in je to v ospredju. Kako jo bom čistila pa deveta skrb. Čistiti moraš tako ali tako vse, dobro negovan parekt se krasno  umije z malo vode in primerno krpo, pa je.

V kuhinji bo moja naslednja obloga ladijski pod, pred elemnti bodo na tleh kakšni priemrni bombažni tepihi. Če se kaj polije - v stroj z njimi. Če se kaj polije po tleh - na kolena pa malo krtačke, in bo. Ker ni več malih otrok pri hiši, bo polivanja in packanja verejtno manj, ampak saj kuhinja je zato, da po njej packam, ne pa da jo glancam do onemoglosti in pazim na vsako kapljico. No, vsaj pri meni je tako. Počistim jo potem, ko končam z določenim opravilom, zato je dolvni polt in obloga na steni iz materialov, ki se zlahka čistijo.

 

Sicer pa sem velik ljubitelj lesa in kar imam v hiši, je iz masivnega lesa. Mamamia

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

1. okt 2007 16:43

Hja, jaz sem po naravi žlahtno lena, imam pa rada urejen in smiselno pospravljen prostor. Zato favoriziram materiale, ki se jih lahko vzdržuje in ki lepo prenašajo zobovje časa. V funkciji žlahtne lenobe sem se odpovedala preprogam (pred desetimi leti so bile notri mravlje faraonke in od takrat naprej se preprogam izogibam na veliko, plus minimalistom so preproge odveč). V funkciji žlahtne lenobe sem tudi dala podstaviti vse pohištvo s filčevo podlago - kar je moški del plemena ocenil za zelo pametno potezo, ker se mebl zelo enostavno premika pri pometanju/sesanju, ker ni treba nič dvigovati, samo odrineš in potem porineš nazaj. Sicer je pa zadeva takale: če je ožje pleme navajeno, da vsak vrne vsak predmet tja, kjer ga je vzel, potem zdržijo vsi materiali (naj cveti tisoč cvetov, tudi če so eni malo kičasti eni pa zelo minimalistični). Če pa vsi jemljejo, mati pa za njimi daje nazaj, je pa ni srečne rešitve. Vendelina jr.

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

3. okt 2007 2:32

Sem hotela predlagati za mize in stole filčeve podloge, pa me je Vendelina prehitela. Ja res, te podloge dobro "funkcionirajo". Lili lili A.

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8697

3. okt 2007 7:47

Vse stole, mizo, sedežno... omarice v spalnici - vse imam podloženo s filcom. Vsakih nekaj let mož filc zamenja z novim. Ravno prav pride v jedilnici, ko se stoli premikajo po ploščicah, nič ne hrusta in se ne zatika.

En dogodek: Pred leti, ko smo v dnevni na novo lakirali parket, imela sem pa tri fotelja (črna... lesena, gor pa pena) in je mož pridno zalepil filc, ampak zalepil ga je z dvokomponentnim lepilom. Jaz pa, da bi se čim bolj prejelo, sem fotelj obrnila in dala na parket. Čez eno uro se je fotelj popolnoma zalepil za parket, ker je lepilo prišlo skoz. Še danes se vidi, čeprav smo poskušali popravljat.

Danes več ne uporablja dvokomponentno lepilo temveč dvostranski lepljivi trak - odlično se obnese.

Pozdravček!

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

3. okt 2007 8:32

Midva imava povsod, razen v kopalnici, položen ladijski pod, ki sva ga razrezala na dolžino 30cm in širino 1 cm. V kuhinji, dnevni, jedilnici, hodniku je brstov domač, v spalnicah pa je javorjev, tudi domač, lepe zlato rumene barve. Ker imava tri še majhne otroke, je tudi že spraskan, udarjen, toda to je le znak življenja in se res ne sekiram zaradi tega. Meni ploščice ne sedejo, razen če bi imela vikend, potem ja, v stanovanje pa ne. Malčica

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

3. okt 2007 10:01

Mi imamo po celem pritličju ploščice: predprostor, kuhinja z jedilnico in dnevno sobo. Hodimo v copatih, zato nam v noge ni mrzlo, ker pa imamo talno gretje povsod nam tudi z bosimi nogami v kurilni sezoni ni hladno . Meni so ploščice super, ker me nič ne skrbi, če se kaj polije ali pa če otroka po tleh vlečeta, skačeta, drgneta... skratka, super. Poleti itak ni hladno (najbrž je pomembna tudi izolacija tal), pozimi pa imamo pred kavčema dolg tekač, da smo lahko tudi bosi. Če bi dala parket, vem, da bi se za vsako prasko sekirala še sploh, ker smo se šele pred nekaj meseci preselili. Lp, Asja

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

3. okt 2007 10:06

Še to: pri prijateljici imajo tudi vse v enem prostoru, imajo pa v dnevni parket, v jedilnici in kuhinji pa ploščice. Danes se da prehod iz keramike na parket lepo izpeljat, le vedet oz. odločit se moraš za to že prej, saj je parket debel nekaj cm, ploščice z lepilom pa npr. 1 cm in morajo biti tlaki zato nekje višji. Lp, Asja

Asja  

član od: 23.10.2002

sporočila: 515

3. okt 2007 10:32

Ma, ne morem bit tiho glede talnega in krčnih žil itd. V katerem stoletju pa živite??? Ja, talno so imeli že pred 30. leti ampak takrat so v cevi spuščali vodo tako vročo, kot gre v radiatorje, torej 50 stopinj in več! Danes tega ni več, v cevi se spusti voda topla največ do 29 stopinj, od tega skozi ploščice pride npr. 25 stopinj, v prostoru pa je nato 23 stopinj. Lp, Asja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti