Marelično žganje

neznan uporabnik

tema odprta - 1. jul 2002 12:07 | ogledi: 7.821 | odgovori: 1

Prosim, če mi lahko pomagate z receptom za marelično žganje? Kaj vse potrebujem, kako se ga pripravi in koliko časa traja cel postopek?

Lp

alenka

alenka5

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

2. jul 2002 8:45

Poznam samo recept za liker iz mareličnih pešk. Po okusu je kot italijanski amaretto. Všeč je tistim, ki se jim dopade okus marcipana oziroma mandljev, ker je rahlo podoben. Posebno je uporaben za tiste, ki imajo radi marelice in jih tudi veliko pojedo. Seveda pa morajo biti redoljubni pri shranjevanju pešk. Tukaj je recept. 2,5 dcl mareličnih pešk 5 dcl dobrega domačega žganja 1/2 kavne žličke mletega cimeta 1/2 kavne žličke mletega koriandra 1/8 l vode 10 dag sladkorja Peške daj v kuhinjski servet in jih stolči s kladivom, daj jih v steklenico s širokim vratom, dodaj cimet in koriander in postavi za dva meseca v temen hladen prostor. Iz vode in sladkorja kuhaj sladkorni sirup (voda in sladkor naj vreta 5 minut), ohladi in zmešaj s precejenim žganjem. (Pri vseh likerjih je zelo pomembno, da sta alkohol in sladkorni sirup enake temperature. Najbolje je, da oboje pustiš čez noč v istem prostoru in šele nato zmešaš.) Liker naj miruje še 2 tedna in nato je pripravljen. Upam, da ti bo koristilo. Lp Mimika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti